Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto wg kościoła ma większy grzech mąż który bije swoją żonę i dzieci

Polecane posty

Gość gość

ale jest w związku sakramentalnym, czy osoby żyjące w nieformalnych związkach.

Gość gość
Wg kosciola, majac slub cywilny jestem gorsza grzesznica niz morderca, bo on moze sie wyspowiadac i dostac rozgrzeszenie. Jestem wierzaca mam slub tylko cywilny, bo moj maz ma alergie na kosciol katolicki w Polsce i powiedzial ze jego noga nie stanie w swiatyni zepsucia.

Gość gość
przykre :( Tym bardziej, jeśli nikomu nie robisz krzywdy

Gość gość
Mnie najbardziej zabolalo, ze nie moglam zostac swiadkowa najlepszej przyjaciolki, bo ksiadz wprost powiedzial, ze slub cywilny to najgorszy mozliwy grzech po aborcji.

Gość gość
Bóg cierpi gdy widzi znęcanie się. Taka kobieta i dzieci sa błogosławiona. nie sa potepione . Grzech ma oprawca.

Gość gość
16:48 niemadry ksiądz. Mam szczęście ze trafiłam na dobrego księdza. I dziecko ochrzczone i Komunię przyjęłam. Księża to też ludzie i się mylą. Jezus widzi i wie wszystko każdy grzech bierze skądś swój początek.

Gość gość
Logiczne, że ofiara nie ma grzechu. Mnie chodzi np. o dwóch mężczyzn jeden zły, używający przemocy, ale ma ślub kościelny. Drugi dobry, uczynny, pomagający, ale ma tylko ślub cywilny, lub jest po rozwodzie i żyje w konkubinacie.

Gość gość
17:00 słuchaj Jezus widzi serce sumienie zna człowieka i nie sądzę że konkubinat potępia np. Ja nie mam pieniędzy na obrączki dlatego nie mam ślubu. Być może w wakacje wezmę co ty ślub młodzi plus swiadkowie

Gość gość
Grzech jest grzechem. Tak samo grzeszy ten, co ukradl samochód, jak i ten co ukradl puszkę kawy z marketu. Tak, skoro świadomie grzeszysz, będąc w związku niesakramentalnym, to co się dziwisz (16.48)? Zasady wiary są takie same dla wszystkich, i dla Ciebie nie będzie wyjątku. Jeśli wzielas na chrzcie Komunię, to popełniłaś grzech kolejny. 17.08 wzięłam ślub ze srebrnymi obrączkami, po wlamaniu mam awersję do zlota, nie mam nic złotego. Liczył się dla mnie sakrament.

Gość gość
jak maz bije zone tzn ze mu trula 5 lat

Gość gość
A ksiądz ktory ma kochankę jaki ma grzech?

Gość gość
Tak, skoro świadomie grzeszysz, będąc w związku niesakramentalnym, to co się dziwisz (16.48)? Zasady wiary są takie same dla wszystkich, i dla Ciebie nie będzie wyjątku. & Miliardy nieskończone galaktyk, planet, istnień, a ten najwyższy Absolut nic innego nie robi, tylko gania z rózgą i grozi palcem tym, co ślubowali sobie w sercu bycie razem, a nie zrobili tego w budynku przy sukienkowym. I o dziwo nie pali żywcem, nie obraca w proch morderców dzieci w czarnych sukniach satanistów-porywaczy ludzi, tylko mści się na parze kochających się ludzi? I co ma im za złe? Naprawdę wierzycie w te brednie? I w to, że tylko facet może być kapłanem? I że muszą mieć 1/3 Krakowa i mafii odsprzedawać działki i zdobywać pieniądze z handlu bronią i pomagać nazistom po wojnie? I Najwyższy im wtedy błogosławił? A na kochających się ludzi patrzy z ukosa? Rozum jest? Używać!!!

Gość gość
Dobre podsumowanie

Gość gość
Do 19:17 odpychasz zamiast przyciagac blizniego do Boga.

Gość gość
Do tego ŹRÓDŁA, ABSOLUTU, ENERGII MIŁOŚCI przyciągam, do ograniczonego samozwańczego archonta, demiurga, twórcy matriksa - nie.