Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto leciał wizzairem

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam bilet i dopiero zobaczyłam ze bagaż podręczny bezpłatny jest znacznie mniejszy niż w innych liniach lotniczych, masakra jakaś to jest i kpina i chciałam zapytać czy na lotniskach sprawdzają wymiary bagażu z tych linii

Gość gość
Tak, zdarza się, ze sprawdzają, szczególnie jeśli optycznie jest większy.

Gość gość
Aha - i bagaż podręczny może być tylko jeden - czyli nie weźmiesz dodatkowo torebki na ramię, każą schować do bagażu.

Gość gość
Wizz ma specjalny kosz do ktorego wkladaja twoj bagaz jak sie nie zmiesci to doplacasz wez torbe ktora mozesz zgniesc na rozne strony:)

Gość gość
pod siedzeniem masz polke na ktora mozesz wlozyc swoj bagaz ale nie moze byc wiekszy niz 42 X 32 X 25 CM ten wymiar jest jako bagaz podreczny za niego nie placisz:)

Gość gość
jak pierwszy raz kupowalem bilet to tez sie nadzialem bo sie okazalo ze 56 X 45 X 25 CM ten bagaz tez jest podreczny tylko ze platny wiec wzialem zwykla podrozna torbe ktora nie ma usztywnien a mozesz tyle samo wlozyc:)

Gość gość
co chcesz jeszcze wiedziec?:)

Gość gość
W Posce raczej specjalnie nie sparwdzaja, ale w UK koniecznie nawet mala torebeczke kazali wsadzic do walizki. A jesli dokupujesz bagaz rejestrowany, to nie na lotnisku, tylko pzrez neta, bo zaplacisz o wiele drozej.

Gość gość
Akurat torebki to wszędzie każą chować, zasada jest jasna - JEDEN bagaż podręczny. Torebkę tez liczą jako bagaż.

Gość gość
Nie wiem kto napisał, że nie sprawdzają wymiarów podręcznego wymiaru. Oczywiście, że sprawdzają i to bardzo często. Jak np. ktoś ma bagaż rejestrowany plus podręczny bezpłatny. To nawet jak nie zauważą lub puszczą przy oddawaniu bagażu podręcznego to już po odprawie przed wyjściem z lotniska mogą sprawdzić wymiar. Nie zmieści się do "kosza" dopłacasz. Co do małej torebki. To wiele kobiet teraz wkłada taką małą torebkę pod kurtkę. I to jak najbardziej przechodzi. Ale owszem każda torebka, laptop trzymany z boku to jest liczone jako dodatkowy bagaż. Leciałam z Gdańska, Warszawy i Lublina, wszędzie sprawdzali ten mały bagaż. Zwłaszcza sprawdzają walizki, które wizualnie wydają się na większe.

Gość gość
Ja będę miała torbę która mogę ugniesc z każdej strony ale i tak mnie to trochę wkurzyło bo płacisz za bilet jak w każdej innej linni. Do tej pory latalam ryanairem i zawsze każdy narzeka ze tanie linie itd.ale tam nie ma takich cyrkow.a czy ktoś wie czy nie przyczepi mi się do porcelany. Kupiłam mamie czajniczek i filiżankę, na ich stronie pisze tylko o narzędziach ostrych, płynach itd.