Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość materacnajuz

Materac

Polecane posty

Gość materacnajuz

Planuje kupic materac do sypialni. wymiary lozka to 140x200 w planach mam sprezynowy kieszeniowy z pianka wysokoelastyczną. Co sadzicie? lub moze macie jakies propozycje jaki materac wybrac, to pierwszy moj materac wiec nie mam doswiadczenia i prosze o porady zebranych smiech.gif

Gość gość
a

Gość gość
Ja chcę kupić taki: http://allegro.pl/materac-140x200-kokos-fdm-home-max-premium-24-cm-i6336800848.html i położyć na niego topik z lateksu (dostaniesz w Ikei). Mam już od nich jeden materac sprężynowy i na wąskie łóżko i na razie nie narzekam :). Z tego, co szukałem to najniższa cena na rynku. Pianka jest dobra pod warunkiem, że śpisz zupełnie nieruchomo. Po każdym ruchu będzie przez długi czas dopasowywała się do twojego ciała, a ty będziesz leżał na "górach i dolinach". Lateks zapewnia lepsze odprowadzenie wilgoci i szybkie dopasowanie. Ważne przy problemach z kręgosłupem. Tamta firma ma w ofercie także materace z lateksem, ale ja wolę solidny topik.

Gość gość
W Pysku są materace. Idź i se potestuj.

Gość gość
Tyle, że w Jysku kosztują tyle, co ten materac + lateksowy topik, a przy podobnej konfiguracji, tyle, co tan materac, topik i gęsty stelaż pod materac. mam materac z Jyska i nie narzekam, ale różnica w cenie jest ogromna.

Gość materacnajuz
cena jest straszna, w jysku taki jak na allegro zaspiewali mi za z najnizszej polki 750zl wiec przebitka jest duza. slyszalem ze lateksowy jest bardzo wygodny a ludzie nie polecaja tego z kokosem moze ktos powiedziec czym to sie rozni?

Gość gość
Sam materac lateksowy jest za miękki (wg mnie). Ja mam teraz twardy materac i na nim topik. Materac dobrze podpiera całe ciało, a topik dokładnie się do niego układa. Zero nocnych skurczów itp. Tyle, że materac z Jyska jest już do kasacji, dlatego wynalazłem tamten. Kokos dobrze podpiera całe ciało. Sam jest jednak za twardy. Dlatego ja kładę na nim lateksowy topik. W materacu sprężynowym z lateksową wkładką jest tylko 2cm lateksu, a mój topik ma 7cm. To jest wyraźnie wyczuwalna różnica.

Gość materacnajuz
w sensie wiem co to ten lateks i kokos ale czy to daje jakis efekt? jest bardziej trwały wygodny czy moze cos innego ?

Gość gość
Kokos daje ci mocne, choć sztywne podparcie. Trochę, jakbyś spał na desce. Dlatego coś powinno na nim być. Wtedy będziesz miał dobrze podparte ciało i wygodę tego, co leży na kokosie. Lateks idealnie dostosowuje się do twojego ciała i nigdzie go nie uciska. Kokos + lateks dają pewne, a równocześnie wygodne podparcie. Przy za miękkim materacu d_pa pójdzie na dół, a nogi do góry. Na dłuższą metę poczujesz to w kręgosłupie.

Gość gość
Jak nie jesteś za ciężki, to może być :). Poczytaj o tych pokrowcach. O ile pamiętam, to są różnice. Mi sa one obojętne, bo i tak nałożę na to topik.

Gość Matinee
Witam serdecznie, Wybierając materaca warto zastanowić się nad kilkoma aspektami: - czy z materaca będzie korzystać jedna czy dwie osoby? - jaka jest waga użytkownika / ów od tego zależy z ilu warstw będzie składał się materac. (osoby cięższe powinny zdecydować się na model z dodatkową warstwą pianki podtrzymującej lub maty kokosowej) - na jakich powierzchniach lubisz spać miękkich, średnich, twardych, bardzo twardych ? - na tej podstawie wybiera się piankę wierzchnią która w dużej mierze odpowiada za odczucia po położeniu się na materacu. - czy zdarzają się ból pleców lub jesteś alergikiem.? Pamiętaj, że materac kupujesz na kilka długich lat więc warto wybrać materac dobrej jakości. :) Jeśli masz jakieś pytania napisz do nas na chacie, pomożemy dobrać odpowiedni dla Ciebie model http://matinee.pl/60-standard-18-19-cm

Gość materacnajuz
waze w przedziale 80-84 roznie to jest z tym ;d to co sadzicie ze ten bueno moze byc za miekki dla mnie wiecie tez nie chce klasc sie do lozka i wpadac w materac jak sliwka w kompot musi byc wygodny zarazem wytrzymaly i niezbyt twardy a ten z pianka bez kokosa moze sie okazac zbyt miekki ;/ w sumie jest mozliwosc zwrotu ale to kolejny wydatek. szczerze jeszcze nigdy nie stanalem przed tak trudnym wyborem nawet przy wyborze sprzetu elektronicznego mi sie to nie zdarzylo, ale to na czym sie spi ma jednak duze znaczenie :D

Gość gość
Materac ważna sprawa - ja śpię dużo lepiej odkąd kupiłam kokosowy. Super komfortowy, choć nie szczególnie jakoś mega miękki. Pamiętajmy też, że niebagatelne znaczenie ma również pościel w której śpimy. To ona wpływa bezpośrednio na jakość naszego snu dlatego warto dobrać dla siebie odpowiednią. Zerknijcie na http://lavaro.pl/posciel-posciele , tam jest z czego wybierać :)

Ja ostatnio kupiłem materac na stronie meblejana http://www.meblejana.pl/category/materace i jak dotychczas jestem bardzo z niego zadowolony. Jest przede wszystkim bardzo wygodny i dobrze dostosowuje się do ciała. Jeśli ktoś zamierza kupić nowy materac, to polecam wejść na stronę i przeczytać poradnik, jak prawidłowo dobrać materac do naszych potrzeb.

Gość gość
Zgadzam się w 100%, tam na stronie krodi.pl mają bardzo duży wybór materaców, no i są w spoko cenach :)

Gość PlantPur
Kupując materac najważniejsze jest, żeby zwrócić uwagę na jego budowę. Materac powinien być wytrzymały na nacisk, żeby się nie odkształcał i żeby cały czas się na nim komfortowo spało. Ważne jest z jakich materiałów jest wykonany i czy są one przyjazne dla użytkownika. Jeśli są Państwo zainteresowani kupnem materaca, zapraszamy na stronę: plantpur.pl gdzie chętnie pomożemy w wyborze materaca i odpowiemy na wszystkie pytania:)

Gość Kucijka
Bez dobrego materaca nie wyśpisz się wygodnie, niestety często trzeba sporo za taki zapłacić. Jednak jest to jednorazowy wydatek na lata, więc chyba i tak warto, jeżeli w grę wchodzi nasze zdrowie. Ja dobry i wygodny materac upiłam w Hevea https://heveamaterace.pl/ . Jesteśmy zadowoleni z materaca który jest bardzo wygodny i bynajmniej wysypiamy się już.

Gość Dorota

Też nie znam sie na materacach, ale przed zakupem wiedziałam że nie warto kupować pierwszego najtańszego. Obsługa w FDM Doradzili mi materac Comfort. Odrazu widać było że zależy im na moim zadowoleniu a nie wciskali mi pierwszego lepszego. Wysłuchali moich wymagać i dobrali mi materac idealny.

Gość Reeda

No, FDM ma naprawdę super produkty. Bardzo cenię sobie wybór i praktyczność każdego z modeli. Nie cierpimy z narzeczonym na żadne alergie, utrzymujemy czystość więc nam wystarcza zwyczajny materac COMFORT. Bardzo dobra firma, warto im zaufać w kwestii naszego zdrowia, komfortu i dobrego snu

Gość Kalina

Niedawno przyjechał do mnie materac z FDM - bazowałam na opiniach klientów i również jestem bardzo zadowolona. Po przejściu z materaca sprężynowego w pierwszą noc było mi dziwnie, ale teraz czuję się bardzo dobrze. Powoli się przyzwyczajam, mam akurat kokosowy - jest super :)

Gość Tomek

A ja postawiłem na materac piankowy z kokosem z allmeblo i nie żałuję!Mega wygodny!Super mi się na nim śpi!