Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Siostrzany klopot

Polecane posty

Gość gość

Mialam urodziny. Zjechala sie rodzina..i prezenty. Wiadomo nigdy sie nikomu nie wymawia ale to co zrobila moja starsza siostra..kupila mi 2 najtansze kosmetyki z biedronki, biedronkowe najtansze ptasie mleczko i delicje biedronkowe,spakowane w zniszczona mala torebke ozdobna..z dedykacja bo ciocia o nas zawsze pamieta. Ok..moze ja nie stac bylo, tymbardziej ze nic nie oczekiwalam.Potem dodala ze zostawila mojemu dziecku ubranka.W worku na smiec****atrze a tu wszystko stare, rozlazle na dziewczynke (mam chlopca)w dodatku pare rzeczy brudnych.Mam zal bo mogla wogole nie przyjechac i nie robic takiego dziadostwa.Pomijajac sam prezent i te feralne ubranka.Nie wiem jak sie zachowac bo za miesiac jej dzieci maja urodziny.

Gość gość
Jeśli to sie jej zdarzyło pierwszy i jedyny raz, to puść w niepamięć w imie dobrych relacji i zachowuj sie normalnie, w tym sensie, że normalne prezenty dla jej dzieci. jesli ta sytuacja jest już któras z rzedu, to trzeba po prostu porozmaiwać - powiedzieć, że czujesz sie urażona, ze jest Ci przykro, zwłaszcza o te brudne i znoszone ubranka. Jesli jest na poziomie, to może sie otworzy, ale to Ty ja znasz a nie ja.

Gość gość
Jesli chodzi o prezent to byl 3jaki dostalam od niej w zyciu. 1 zuzyte jeany 2chinskie salaterki a 3 wyzej wspomniany. Sama staram si byc u niej co roku i kupowac przyzwoite rzeczy nawet gdy mnie bylo stac telefony, ubrania, lozko dla jej dzieci, hulajnogi...czasem wstyd mi pokazywac od niej prezentow mezowi.Naprawde duzo rozumiem ale jakbym komus sprawiac przykrosc to wolalabym nie przyjezdzac. Najgorsze ze to chrzestna mojego syna. Ma jeszcze jedna chrzesnice ale tam jej nie zapraszaja.Siostra jest oszczedna, chyba az za...jak o dostnie to przekazuje dalej..byle nie wydac itd.