Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Baby boom w Polsce!

Polecane posty

Gość gość
jest babyboom bo rocznik 80 się koci idiotko a nie żadno 500+, teraz to norma , że blisko 30 pierwsze dziecko i się zaczęło, sama już drugie niedługo rodze , a jestem 86. w mojej miejscowości także mnóstwo dzieci w tamtym i tym roku się urodziło i to wszystko dziewczyny z 80 roku, i nikt nie dostanie z nas 500+ , a no ja dostanę w sumie:) hehe na drugie:) ale to prawda , że jest wysyp, znajoma położna mówi, że szpital i to okolice dużego miasta, czyli mały szpital po prostu pęka w szwach od rodzących.

Gość gość
JA jestem rocznik 90, niedługo urodze pierwsze dziecko. 500 plus nie dostanę. Zdecydowaliśmy się, bo skończyłam studia, 2 lata przepracowalam, obydwoje mamy prace, mieszkanie i uznaliśmy ze juz czas na nas. Ale faktycznie duzo moich znajomych ( bardzo różne roczniki) w tym roku będzie miało dzieciątko; )

Gość Modliszka22
Moi znajomi (roczniki od 78 do 90) mają w większości dwoje lub więcej dzieci. Nie żadna patologia, a ludzie wykształceni - dwoje lekarzy, radca prawny, dyrektor US - ten ma 5cioro dzieci. Także ja zauważyłam , ale u zamozniejszych jest więcej dzieci.

Gość gość
Ja jestem z 1986 go roku. Było nas w domu dwoje brat 84. Ja spodziewam się trzeciego dziecka, w planach jak się uda czwarte, a mój brat jest bezdzietny więc nie wiem jak z tym wyżem.... 500+ może pomaga podjąć decyzję ale nie jest przyczyną dla której chce kolejne dzieci

Gość gość
tez uważam ze baby-boom to przez 500+ sama nie planowałam już dzieci z teraz się staramy :) dzięki pis zyje nam się super.

Gość gość
Jadem plują w większości matki jedynakow które nie mogą prz3zyc ze wielodzietne wreszcie nie mają gorzej." X dokładnie! ja tez mam takie zazdrośnice w swoim otoczeniu.

Gość gość
Ja staram się o czwarte, jestem rocznik 85. Nie wiem dlaczego niektórzy się dziwią ze 25latka ma dziecko, rozumiem że może szokować 16tka z brzuchem ale 25latka? Dlaczego sugerujecie, że takie kobiety wywodzą się z nieciekawego środowiska? Wasze mamy też was rodziły grubo po 30tce jako pierwsze dzieci? Tylko na kafe takie rzeczy. 25letnia kobieta ma już ukończone studia i często 1-6 letni staż pracy, więc co dziwnego w tym, że wychodzi za mąż i rodzi dziecko? Że nie czeka do magicznej 30tki?

Gość gość
Wierzyc mi sie nie chce, ze ludzie robią sobie dzieci tylko dlatego ze dostana 500 zł . Az strach pomyśleć co będzie jak skończy sie program 500 +

Gość gość
Ten program się nie skończy, chociaż zawistne kwoki bardzo na to liczą :D

Gość gość
Skończy sie . Jeszcze 20-30 lat temu państwo tez dokładało do wielu rzeczy . Zmienił sie rzad i skończyły sie dopłaty . Malo kto juz o tym pamięta . Zmieni sie rząd nie będzie kasy to pogram sie skończy ,tak jak wiele innych dopłat które kiedyś juz były. Sama dostaje 500 zł ale wiem ze to tylko chwilowa kasa.

Gość gość
Rząd się nie zmieni. Kto normalny będzie głosował na proislamska lewice czy złodziejska PO? Zresztą, wszystkie partie obiecują że żadna nie zabierze 500 plus.

Gość gość
wszystko lepsze niz zacofany, zaściankowy, zakłamany pis

Gość gość
Uszczelnili przepisy podatkowe i już jest o 40 %większy wpływ podczas gdy po zarobili dla siebie miliony na aferach i prywatyzacji a ludziom dali jedynie wyższy wiek emerytalny.

Gość gość
a pis daje patologii i kościołowi

Gość gość
9.16 zacofany i załamany to jest islam który tak chętnie chce wprowadzić do Polski opozycja. Ale może tobie się to podoba? Jest dużo krajów muzułmańskich, możesz jechać, tylkobnie zapomnij o burce. A może spodobało Ci się jak łatwo można okradać kraj na reprywatyzacji kamienic? A może chcesz pracować do 65 roku życia nie mając zdrowia i siły? Tak szczerze, co takiego robi obecny rząd ze tak bardzo to nienawidzisz, czy może tylko powtarzasz slogany wyczytane w wyborczej?

Gość gość
co robi, odbiera nam kobietom prawo decydowania o sobie, chce zabrać ludziom prace w niedzielę, pakuje w tych zakłamanych koscielnych pedofili milony, manipuluje mediami...czy to mało?

Gość gość
Po też dawało kościołowi. Szok? Tak samo jak więźniom i politykom. Ty pewnie wolałabyś chodzić do meczetu. Do kościoła nie musisz. A jeśli znasz jaką patologie, zamiat ujadać tutaj zgłoś to do odpowiednich instytucji, zajmą się tym.

Gość gość
Napisz proszę jakie prawo odebrał Ci rząd. Bo może coś przeoczyłam. Jakim ludziom chce zabrać pracę w niedzielę? Czytałaś projekt ustawy? P r o je k t podkreślam.

Gość gość
niedużo nam przy obecnej władzy brakuje, żeby stać się drugą Arabia Saudyjską...

Gość gość
U na na wsi jest baby boom :-) co miesiąc rodzi się dziecko w lutym w marcu w kwietniu dwie rodzą w czerwcu w lipcu w październiku i w listopadzie :-) no tylko się cieszyć w szkołach miejsc zabraknie

Gość gość
9.26 a może jakieś konkrety zamiast populistycznego bełkotu? No chyba ze chodzi Ci o dobrobyt haha

Gość gość
nareszcie rząd który pomyslal o rodzinach . BRAVO PIS!!!!!

Gość gość
jeżeli ktoś zdecydował się na dziecko z powodu 500+ to gratuluję! Zabiorą Wam zaraz tą kasę i co? Dzieci oddacie? A co do baboboom w 2016r. Kobiety które urodziły w 2016 roku to zaszły w ciąze w 2015, kiedy jeszcze 500+ nie było!

Gość gość
KTO zabierze? Sprecyzuj.

Gość gość
Ja jestem rocznik 82. Mam juz dwójkę dzieci. Od 2015 staram się o 3 dziecko, barazie bezskutecznie. Jak zaczełam się starać to nawet nie było wogule mowy o 500+ i co hak by mi się teraz udało zajść w ciążę to pewnie będą badać ze zrobiłam to dla 500+ masakra jakaś.

Gość gość
co z tego waszego 500+ skoro rząd o 6% obciął wydatki na leczenie dzieci. Jak sie stanie cos powazniejszego od złamania czy anginy, to żadna za was za 500 zł nie da rady sama leczyć dzieciaka

Gość gość
Ale majaczysz. Weź doczytaj a potem się wypowiadaj.

Gość gość
0 60% obcięto wydatki na leczenie

Gość gość
60 proc. mniej na intensywną terapię noworodków, 50 proc. mniej na chirurgię niemowląt, 30 proc. mniej na ciężka patologię noworodków. Takie zmiany w taryfach dla szpitali przygotowała Agencja Oceny Technologii Medycznych i Taryfikacji

Gość gość
Nic takiego NIE WESZŁO W ŻYCIE.