Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po jakim czasie od porodu następna ciąża nie jest zagrożeniem?

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko skończyło kilka dni temu 9 miesięcy a ja podejrzewam,że jestem w ciąży. Słyszałam kiedyś że mała różnica czasu między ciążami może być niebezpieczna bo organizm nie doszedł do "formy" z przed ciąży. Wiecie może jak to wygląda? Wg moich obliczeń to 5 tc jeżeli w ogole w niej jestem.

Gość gość
Mój ginekolog twierdzi że jeśli nie było cesarki, to właściwie kiedy wraca płodność, wtedy wraca zdolność organizmu do utrzymania ciąży. Sama się o to niedawno pytałam i stwierdził że nie ma żadnych przeciwwskazań żebym starała się o dziecko po 2-3 mcach po porodzie jeśli takie mamy plany, o ile tylko będę w dobrej kondycji psychicznej i fizycznej. Tyle że miałam całą ciążę świetne wyniki, niektóre kobiety po ciąży są w marnym stanie, anemia albo dużo leczenia dentystycznego, albo dołek psychiczny, trzeba się zająć sobą. Znam też kilka przypadków ciąży "rok po roku" i żadnych powikłań z tego tytułu. Tzn. ryzyko poronienia czy komplikacji jest ale nie wyższe niż zwykle.

Gość gość
Mowi sie ze zarowno po cc jak i po sn warto odczekac rok zeby organizm mogl sie zregenerowac

Gość gość
No ja strasznie źle znioslam pierwszą ciąże. Wyniki miałam dobre ale ciąża od 20 tygodnia była zagrozona porodem przedwczesnym. Miałam skurcze i skroconą szyjke. Rodziłam sn w 40 tc. Szybko doszlam do siebie. Autorka

Gość gość
Ja właśnie też po niewydolności szyjki, dlatego pytałam o to lekarza i taką odpowiedź dostałam. Stwierdził że akurat w wypadku niewydolności nie ma różnicy czy się odczeka dłużej, czy nie. Po cc z kolei moim siostrom zalecano minimum 2 lata czekania, po to żeby przecięta macica była silniejsza. Co do regeneracji jako takiej- jak pisałam, każdy organizm inaczej znosi ciążę i każda kobieta jest w innym stanie po połogu.

Gość gość
Wpadka ok rozumiem.... Ale ciaza pi ciazy.chryste trzeba ma glowe upasc zeby sobie dziecku i cialu cos takiego fundowac masakra... jakas u normalnych ludzi 3.4 lata odstepu

Gość gość
Ja zaszlam w ciaze jak moje dziecko mialo 8 tygodni. Wszystko bylo ok.