Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co wam najbardziej przeszkadzalo w mieszkaniu z tesciami lub blisko nich???

Polecane posty

Gość gość
12 lat mieszkam na wspólnym podwórku z teściami. Teściowie? owszem, czasami mają jakieś inne zdanie od mojego, bagatelizuję, przemilczam bo też bez winy nie jestem, czasami teściom coś do słuchu powiem. Niestety, teściowa to osoba pamiętliwa i moje niezbyt dobre wychowanie też wyciąga na światło dzienne. Przyznaję, nie zawsze byłam bez winy, czasami zdarzało mi się specjalnie coś złośliwego powiedzieć. Ogólnie jednak szybko zapominamy o "niezręcznych rozmowach', staramy się żyć własnym życiem, dopracowaliśmy się nie ingerować w swoje życie, spokojnie podchodzić do naprawdę nielicznych już teraz konfliktów. I po 12 latach doszłam do wniosku, że z życie z teściową jest nie takie złe, zawsze można na nią liczyć. Jest dobrym duszkiem naszej rodziny, ale fakt, na to potrzebowałam wygłuszyć w sobie co najmniej 10 lat życia w mniemaniu, że teściowa to samo zło. Ula z Olsztyna

Gość gość
U nas jest tak ze gdy coś kupimy zrobimy jakiś remont do teściowa lata oglądać i wszystko zaraz opowiada swojej córeczce . Szwagiera ogólnie jest osobą która musi mieć wszystko naj ....wiec ciągle jest takie porównywanie itp....ja osobiście w tym wyścigu szczurów nie uczestniczę. Podsłuchuje np.jak rozmawiam z synem co tam w szkole i tez zaraz dzwoni i te jej wypytywania a to Krzysiu jeszcze płynnie nie czyta? (Pytanie w połowie października 1 klasa)I jest złośliwa i zaklamana kiedy s nie była u syna na urodzinach bo pojechała na jakoś pielgrzymkę i pewnego razu rozwieść am na balkonie pranie a teściowa wyszła przed dom i dzwoni do córeczki i obgaduja ze ciasto niecdobre nie smaczne i w ogóle a za chwilę teściowa mówi no ja jeszcze go nie jadłam. ...