Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SylwiaMama

Jestem w 7 miesiącu ciąży i raczej mam białaczkę. Ktoś zna takie przypadki

Polecane posty

Gość SylwiaMama

Jw. Jestem w 7 miesiącu ciąży. W ostatnich dniach miałam silne zawroty głowy, wręcz nie do wytrzymania, odbijałam sie od ścian oraz wymiotowałam. Pojechałam na Sor i porobili mi wszelkie badania. Ginekologicznie i neurologicznie było wszystko w porządku ale okazało sie ze mam nietypowe badania krwi. Badania wyszły mi jakbym miała ostra białaczkę, lekarze mieli nadzieje ze maszyna sie pomyliła ale kolejne wyniki wyszły tak samo. Dostałam skierowanie do hematologa i zobaczę co on jeszcze powie. Jestem przerażona, białaczka bez ciąży jest ciężka choroba i trudna do wyleczenia ale białaczka będąc w ciąży? Boje sie bardzo. Mam 6 letniego syna i teraz będę mieć córkę. I co z dziećmi? Jak sobie poradzę. Przeraża mnie wszystko. Może ktoś z Was zna osoby u których wszystko dobrze sie skończyło i wyszli z tej choroby.

Gość gość
raczej na forum ci nikt nie pomoże, raczej trzeba dobrego specjalisty.

Gość gość
Nie pomogę Ci, ale powiem ze ja tez mam podejrzenie raka, a mam 4 l i 6 mies dzieci ;( jedno jest pewne trzeba walczyc z calych sil

Gość gość
musisz poczekac, zrobic wiecej badan, pojsc na wizyte do hematologa..ciąża to stan w ktorym w badaniach wychodza takie rozne nieprawidlowosci... wiem ze trudno jest czekac i czlowiek niecierpliwy jest ale tylko to zostalo..głowa do góry :)

Gość gość
A jakie były wyniki wcześniej? Jeżeli morfologia niedawno byla ok a teraz jest tak to może jakaś ciążowa dolegliwość i po porodzie się unormuje. Moja siostra miała taki problem w ciąży, bardzo jej leciala morfologia, z tygodnia na tydzień, po porodzie chyba z rok leczyla się specjalistycznie i wróciła do zdrowia, u niej od początku ciąży byla silna anemia nie do opanowania, do tego zaburzenia cukru, ciśnienia. Źle zniosla ciążę. Każdy przypadek jest inny, idź do specjalisty, nie martw się na zapas. Ciąża czasami rozstraja organizm i może to tylko przejściowy stan.

Gość gość
Tak czytam i jeśli dobrze rozumiem, bez dodatkowych badań trudno odróżnić ostrą białaczkę od banalnej mononukleozy zakaźnej. Trzymam kciuki za wyniki badań zleconych przez hematologa.

Gość gość
a jakie masz te wyniki? napisz wcześniej robiłaś miesiąc temu zapewne morfologie i jakie tam były wyniki?

Gość gość
No wlasnie. Jak jesteś w tak wysokiej ciąży tzn ze na pewno miałaś morfologie co miesiąc. Przeciez bialaczka się nie robi z dnia na dzień.

Gość gość
a poza tym nikt nie wypuści ze szpitala człowieka w fazie ostrej czy przewlekłej białaczki wiem coś o tym wiec wydaje mi się, ze ci się nudzi moja droga