Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauwazyliscie ze wiekszosc ludzi w ogole nad soba nie pracuje?

Polecane posty

Gość gość

Tzn. jak juz maja rodzine i prace to mam wrazenie, ze maja na wszystko wyj****e. Tzn. przestaja czesto dbac o wyglad, tylko praca, potem tv, czasem spacer w niedziele i wyjscie do kosciola, zero zainteresowan, rozwijania talentow itd... Oczywiscie nie odtyczy to wszystkich, ale wiekszosci tak z moich obserwacji

Gość gość
No niestety czesto tak jest :O

Gość gość
To u mnie na odwrót. Ciągle mam jakieś nowe pomysły i wkręcam się w kolejne hobby. Szkoda tylko że moja żona nie wszystkie te moje odchyły akceptuje ;)

Gość gość
Mnie za to denerwuje jak ktoś za bardzo chce pracować nad innymi, oceniać ich, wtrącać się w cudze sprawy rodzinne. Każdy niech się zajmie swoim życiem.

Gość gość
Większość ludzi ciężko zapiernicza cały miesiąc za marne grosze, a muszą utrzymać rodzinę, wyżywić, wykształcić potomstwo.. po odliczeniu wszystkich wydatków, opłat i rachunków nie zostaje im prawie nic.. Tobie też odechciałoby się czegokolwiek, a już z pewnością rozwijania kosztownych pasji, czy inwestowania w siebie - poza tym zwyczajnie ich na to nie stać.. To nie jest (niegdysiejszy) zachód Europy czy Ameryka.. to Polska ;)

Wg Ciebie dbanie o wygląd to praca nad sobą? Jesteś cudowna :)

Gość gość
Ciężko jest nad sobą pracować, rozwijać się i ulepszać jeśli wracasz z roboty zmęczony, zajmiesz się domem i albo jest już noc i zasypiasz na stojąco, albo zwyczajnie nie masz siły. Gdyby każdy pracował 6godzin dziennie i zarabiał godziwe pieniądze to byłoby łatwiejsze

według niektórych źródeł " w pewnym wieku dbanie o siebie to praca na pełen etat " :) no ,ale to " w pewnym wieku " :D

Gość gość
puenta dziś x Wiem :) A gdzie ja napisałam cokolwiek na temat dbania o wygląd? :O pisałam o inwestowaniu w siebie czyli o dokształcaniu się, lekcjach pianina, zwiedzaniu odpowiednich miejsc powiązanych z zainteresowaniami..etc. Natomiast dbanie o wygląd hmm.. to też nie jest takie proste, bo owszem przykładowo jogging nic nie kosztuje (oprócz dobrych butów i chęci), jednak już basen, sauna czy siłownia jak i chodzenie do fryzjera, kosmetyczki czy nawet lekarza kosztuje swoje.

17,49 " Tzn. przestaja czesto dbac o wyglad, tylko praca" ;)

tutaj :) wyj****e. Tzn. przestaja czesto dbac o wyglad, tylko praca, potem tv, czase

Gość gość
ciemne masy

Gość gość
wstaje 5;30 dojazd do pracy, powrot z dojazdem jestem na 17. nie mam sily gotowac. ide zjesc na miasto 20 zl. i zasypiam. prosze cie. postuluje od dawna za innymi - 4 dniowy tydzien pracy. na boga 3 dni powinny byc dla siebie, dla regeneracji. a nie jakies ochlapy w postaci 2 dni

Gość gość
To autor pisał o wyglądzie, ja w pierwszym poście nic, dopiero w drugim.. no więc powtarzam nie dbają, bo większości na to nie stać ;) Rozumiem przez to, że Nie stać ich na kosmetyczki, fryzjerów i prywatnych trenerów jak i karnety, sprzęty etc. No, chyba że kogos stać, a się zapuszcza to ok w sumie robi to z lenistwa, natomiast to jego życie i osobiście mam to gdzieś, bo jeśli ktoś nie podoba mi się pod żadnym względem, a jego widok mnie odstrasza :P to zwyczajnie nie utrzymuje żadnego kontaktu..

Gość gość
A ja też pracuję po 8 godzin od pon-pt i znajduje czas na swoje pasje ;) Jak jazdę konna, fotografie... mam tez meza i zawsze staram sie super wygladac. wszystko jesli sie chce mozna pogodzic

Gość gość
Ja nie potrzebuję nakładów finansowych do tego, żeby się rozwijać. Ale, litości, nie mam siły. Jak nie jestem zajęta pracą, to zajmuję się małym dzieckiem i domem. Jak mam chwilę na położenie się z książką, to wybieram coś lekkiego, a nie postmodernistyczną poezję eksperymentalną. Nie mam już 20. lat, żeby tryskać energią całą dobę.