Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodo19i5

Grudnióweczki 2017

Polecane posty

Gość weronika3
dwojke dzieci urodzilam jako wczesniaczki , wiec pewnie teraz tez tak bedzie.. oby nie ;D mam nadzieje ze posiedzi dzidzia do świąt

Gość 89
Witam nowe dziewczyny ... u mnie też już wszystkie objawy ustępują ale się tym nie przejmuje bo przy dwójce ich nie miałam więc i tak nie ma źle. Ale nerwowa dalej jestem więc bez zmian najbardziej obrywa mój mąż biedaczek hehe

Gość Fiolcia88
Tak naprawdę to wszystkie grudniowe możemy mieć święta z głowy hehe ;) wiecie jak to z tymi terminami bywa... pierwsze przenosilam 12 dni

Gość Fiolcia88
Kacha wiem co czujesz, ja dziś w pracy 8 godzin i jutro znowu pobudka 5.40 :( co do napojów to ja od początku tylko woda, bo kawy zapachu nie mogę, a po herbacie mi się dobrze

Gość Jagodowa123
W którym tygodniu zaczęły się u was mdłości?

Gość serduszkomam12
widzę ze tutaj życie tętni bo na grupie na fb cisza

Gość Annnna00
Jagodowa123 U mnie zaczęły się na początku 7 tyg, a dzisiaj pierwszy dzień obudziłam bez mdłości i też mam dużo energii, a wczoraj mnie trochę brzuch bolał:/ ehh może to normalne ze w pewnym momencie objawy trochę ustępują? Zaczynam dziś 10tydzien no i zobaczymy, bo u mnie mdłości pojawiały się różnie, nie tylko rano. A piersi od samego początku jakoś mocno mnie nie bolały wiec nie czuje różnicy jedyne co to widzę ze są powiększone. Mononoke30 a jak tam dzisiaj? wróciły ci objawy?

Gość Przestraszona13
Niestety dlugo sie nie cieszylam moim szczesciem

Gość Annaszz
Przestraszona....to juz pewne ??? :( bylas u lekqrza lub gdzies na jakims usg?

Gość Przestraszo12na
Tak byłam wczoraj prywatnie .lekarz mnie wyslal do szpitala wczoraj ,ale nie miałam siły.dzisiaj ide na badania :/

Gość Magda86m
Przestraszona jesli nie sprawdzalas, to polecam zrobic posiew na ureaplazme. Przemilczana choroba czesto powoduje poronienia. U mnie mdlosci sa, ale dopiero mam 6 tydz.

Gość Mononoke_30
@Annna00 objawy wróciły ufff co za ulga. Dzięki że pytasz:) @Przestraszona bardzo Ci współczuję, trzymaj się cieplutko..

Gość Mononoke_30
@Jagodowa u mnie się jeszcze mdłości nie zaczęły (obecnie kończę 8 tydz)

Gość Annaszz
Przesraszona strasznie mi przykro :( Ja z kolei sobie ubzduralam ze moze u mnie jest pusty pecherzyk i nic sie nie rozwija :( dlaczego? Sama nie wiem. Pewnie glownie dlatego ze objawow prawie nie mam nic... A jak poczytalam o tym, to jedna z przyczyn moze byc przechodzona infekcja i branie lekow wtedy gdy bylo zaplodnienie. A ja mialam zapalenie zatok i przez 10 dni bralam antybiotyk (skonczylam trzy dni po owu). Boje sie... :( niby w pierwszej ciazy na tym etapie tez nie mialam zadnych objawow, ale mowia ze ponoc druga ciaza gorzej sie przechodzi :( eh... moze tylko dobieram sobie do glowy. Nie wiem. Byle do piatku, o 15.20 mam wizyte.

Gość Mononoke_30
Annaszz też miałam schizę z tym pustym jajem plodowym - dopiero na usg się uspokoilam. Internet to zło w tym kontekście, że jak wszystko dzieje się w ciąży ok to nikt za bardzo na portalach o tym się nie rozpisuje - dopiero jak coś pójdzie nie tak to buduje się temat. A to czy czytasz to czy nie i tak nie będzie miało wplywu na naturę. Żałuję że się tyle naczytalam ponieważ teraz wiem, że będę drżała o moje bono do końca 3 mca.

Cześć dziewczyny :) a mi humor wrócił bo nie dawno wróciłam od lekarza :) jest 8w5d, serduszko bije i wszystko na chwile obecną jest dobrze. Mdłości mi znów powróciły ;( ale lekarz powiedział że jak jest nie dobrze to jest dobry znak. Wiadomo że do 12 tygodnia jeszcze trochę zostało ale mam nadzieję, że szybko i bez żadnych problemów zleci. Życzę Wam żeby u Was też było wszystko w jak najlepszym porządku ! Pozdrawiam

Gość Jagodowa123
Ja właśnie odpuściłam czytanie Internetow. Na początku naczytalam się głupot że beta wolno rośnie (choć w normie) i ubzduralam sobie że pewnie nic z tego nie będzie. Czekałam wręcz na okres. A nie przyszedł. To u mnie dopiero 6tc. Cycki tak mnie bolą że wariuje. Zaparcia mnie dopadły i żyły są widoczne chyba wszystkie. Bez czytania bardzo się uspokoiłam i czekam na pierwsze usg w pt.

Gość Mononoke_30
@mamagrudniowa no to gratulacje! też się uspokoilam po pierwszym usg a teraz czekam na 2 i staram się nie nakręcać :) @Jagodowa tak trzymać:)

Gość 89
Przestraszona12 trzymaj się tam pamiętaj że masz dzieciątko dla którego musisz funkcjonować jestem z Tobą i wieże że doczekasz się drugiej pocieszki .. Kobitki Ja jestem jakoś spokojnie nastawiona do tej ciąży może dla tego że to trzecia staram się myśleć pozytywnie i życzę wam dziewczynki nie stresować się najlepsze lekarstwo na zdrowe bobo hehe...

Gość Annaszz
Dzieki Mononoke ;) Jagodowa to my w piatek obie bedziemy mam nadzieje zaspokojone po wizycie u lekarza i usg :) Macie racje, juz nie czytam neta i nie nakrecam sie. Amen ;)

Gość Jagodowa123
Annaszz a ty który ty tc teraz. Sorki, że pytam, pewnie mówiłas, ale tyle nas że ja jeszcze mało ogarniam kto na jakim etapie. U mnie to bedzie cały czas 6tc więc mogę jeszcze serduszka nie zobaczyć.

Gość Annaszz
Ja dzis mam 6t1d, czyli zaczelam 7 tydzien. Nie przejmuj sie ja tez nie ogarniam nadal kto kiedy itp :P

Gość Mononoke_30 8t
Może zaczniemy koło nicka wpisywać także obecny tydzień? Będzie wiadomo kto jest w którym tyg;) podaję przykład w moim

Annnasz ja jutro zaczynam 7 tydz. Mdlosci mam coraz wieksze, źle mi sie jeździ samochodem.

Gość kacha1984  9t
mnie niestety tez mdlosci nie odpuszczaja. az sie boje cos zjesc :O

Gość Mononoke_30 8t
Kacha ale tylko masz mdłości czy też wymiotujesz?

Gość kacha1984 9t
nie wymiotowalam ani razu. tylko mdlosci od rana do wieczora, nasilaja sie po zjedzeniu. co dziwne miesiac temu tez mialam, potem na 2 tyg ustapily i od 3 dni znowu :O

Gość Annaszz 7t
Magda86m - no to my jestesmy na tym sanym etapie ;-) ja sie zastanawiam czy ja mam mdlosci? rano nie na pewno, ale od dwoch dni z rana w ogole nie mam ochoty na sniadanie. Popoludniami z kolei cos takiego czuje, jakby mi bylo niedobrze, ale nie zeby wymiotowac od razu, tak jakos dziwnie sie czuje, nie w 100% normalnie. wieczorami tez tak. Wiec nie wiem, moze to sa mdlosci? :/

Gość Mononoke_30 8t
Kacha ponoć mdłości są oznaką formujacego się łożyska i widać jak Ci gorzej to ono intensywniej rośnie :)

Gość kacha1984 9t
ponoc w 4 m-cu mdlosci przechodza. ale w praktyce roznie bywa zapewne. ja mam prace polegajaca na ciaglym kontakcie z klientem (poczta), i ciezko mi ukrywac zle samopoczucie, mdlosci lub mega sennosc. kurcze, czasem bywa nieciekawie.