Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodo19i5

Grudnióweczki 2017

Polecane posty

Gość Annaszz 9t
Bede brala oslonke ;-)

Gość gość aaaa 10t
Jedź dużo jogurtów, tez są podobno świetną dodatkową osłoną.

Gość Mama6latki 11 tydz
No niestety dziewczyny ospe mozna mieć nawet 2 razy więc mogę tez dostac. Jutro zadzwonie do poloznej po rade. Annasz Ty też uważaj na to bo u nas wszystkie dzieciaczki w przedszkolu to mają i pewnie jakaś epidemia panuje. Ja niestety nie mam innego wyjścia muszę sie córką opiekowac.

Gość gość aaaa 10t
Mama można mieć drugi raz jeśli przeszło się pierwszy raz bardzo łagodnie, ale przeważnie masz potem półpaśca. Mój mąż i dzieckobtak mało. Tak samo niebezpieczne niestety jak ospa i bolące.

Gość 89 12tc
Mój syn miał bostonke jak byłam w ciąży i musiałam go smarować maściami a jest niebezpieczna dla płodu ale naszczęście się nic nie stało ... Ja tak samo drugi tydzień mam suchy kaszel może to jakaś alergia dzieciaki zdrowe a ja choruje na szczęście już mi przechodzi

Hej mamusie. Mogę do was dołączyć? Jestem w ciąży po raz trzeci. Termin mam na 22 grudnia. Mam dwie córki 6 lat i 2i pół roku. Ciążę znoszę okropnie. Mam mdłości i wymiotuje. Przy poprzednich dwóch to samo było.

Gość 89 12tc
Witaj Agnieszuna u mnie też trzecia ciąża i ten sam wiek dzieciaczków widziałaś już swoje bobo ja czekam na USG do 31 i odliczam dni hehe

Gość Fiolcia 10 t
Cześć Angnieszuna ;) Dziewczyny myślałam, ze już minęły mi mdłości a od przed wczoraj znowu zle się czuje. Dziś przed praca wymiotowałam :/ za pół godzinki koniec pracy i do domku, dziś mam jeszcze szkole, bo robię sobie kurs.... mam nadzieje, ze wkrótce będzie lepiej. Na dodatek moja położna zadzwoniła ze zgubiły się moje próbki z krwią na badania i muszę jeszcze raz przyjść ... masakra

Gość Annaszz 9t
Ach juz jutro mam wizyte u gin ;) nie moge sie doczekac. Co u Was?

Gość gość aaaa 11t
Ja właśnie jestem po wizycie, 11 tydzień, termin 14.12. Prawdopodobnie może być chlopak. Za 5 tygodni będzie na 100% wiadomo.

Gość Martucha 30 11 tc
Aaaa juz znasz plec? Ja wczoraj bylam i nic mi nie wspomnial,a ja nie pytalam.Za 2 tyg prenatalne,to moze cos powie.Mi wymioty juz przechodza,ale mdlosci dalej mecza.

Gość gość aaaa 11t
Martucha byłam na dobrym USG zwykłym i 3 d. Lekarka mówi że tak 70% to chłopiec, ale tez MSM za 2 tygodnie prenatalne to zobaczymy. Niby tak się ustawiło dziecko że przez chwilkę cis tam zauważyła ,ale mówi żeby jeszcze się na chłopca nie nastawiać. Że jeszcze może być różnie.

Gość Mononoke 12t
Hej, kto z Was jest już po testach prenatalnych? Zastanawiam się na testem Nifty tylko nie wiem czy mogę to zrobić zamiast Pappy czy Pappę też powinnam. Orientujecie się?

Gość Fiolcia 10t
Mononoke, dawno cię nie było, ja niestety nie pomogę bo nie byłam. Udanego dnia dziewczyny, u mnie dziś piękna pogoda :*

Dla mnie na pewno w 11 tygodniu lekarz nie powiedziałby płci. Nawet podejrzenia. Może się dowiem około 18tego tygodnia.

Gość Mononoke 12t
Hej Fiolcia :* trochę się u mnie dzieje i nie bardzo miałam czas. Zupełnie zapomniałam że już czas na prenatalne;)

Gość gość
o momonoke wrocila :) ja mam za 2 tyg czwarta juz wizyte, moze sie dowiem jaka plec? czuje ze chlopak, ale moge sie mylic, zreszta wazne zeby bylo wszystko ok. przechodza mi mdlosci, ale troche mnie martwi ze mam niskie cisnienie, skurczowe to 109 - 110, a norma to chyba 120. chyba przez to jestem tez senna.

Gość gość
to bylam ja- kacha1984 13t :D

Gość Mononoke 12 t
Hej Kacha :) ja na płeć jeszcze poczekam ale liczę na dziewczynkę ponieważ mamy mały problem z lozyskiem i lekarze nastawiaja nas na wczesniaka. A dziewczynki są silniejsze jako wcześniaki statystycznie ;)

Gość Fiolcia 10 t
Jejku dziewczyny wy już płeć się dowiadujecie, widzialyscie dzidzie, a ja nadal czekam na pierwsze usg :/ jeszcze dwa tygodnie

Gość msfiol
cześć, ja mam termin na 15 grudnia :) moja pierwsza ciąża. czekam na usg genetyczne na początku czerwca i już nie moge się doczekać, oby wszystko było dobrze...

Gość gość
a

Gość Annaszz
Ja po wizycie. Koncze przygode z ciaza. Serduszka brak, ciaza z wada. Mam skierowanie do szpitala na wywolanie poronienia. Jest mi strasznie zle... fatalny ten dzien matki :( :( zegnam sie z Wami dziewczyny i trzymam kciuki za Wasze malenstwa !

Gość gość aaaa 11t
Anaszz bardzo mi przykro. Są pewni na 100%? Jakiś czas temu jeśli dobrze pamiętam to ty balas się właśnie tej wizyty w dzień matki. Że coś będzie nie tak. Tak jakby podświadomość coś ci podsuwała. Ściskam mocno.

Gość Annaszz
Tak, no raczej na 100%. Mam jeszcze zrobic bete i do szpitala w pon. Tam ma mnie zbadac jeszcze dwoch lekarzy dla potwierdzenia i zabieg... jeszcze tu chwilke pobede, a potem znikne z forum.

Gość serduszkomam 10t
Najgorsza wiadomość dzisiaj Aniu :( ja nie mogę tego zrozumieć... niektóre młode dziewczyny i kobiety zachodzą w ciążę piją alkohol, pala papierosy, nie odżywiają się zdrowo, posuwają się nawet do aborcji... (i rodza zdrowe dzieci) a inni....? - starają się dlugi czas o to zeby dac życie malenkiej istotce, robią wszystko żeby z powodzeniem przyszła na świat.... i takie przykre rzeczy ich spotykają.... Przykro mi że znalazłaś się w tej sytuacji... ( chociaż miejmy nadzieję dziewczyny ze to pomylka) oby żadna z nas już nie pisała tak smutnej wiadomości....

Gość Annaszz
Dziekuje Ci serduszkomam. Wiecie ja chyba na prawde gdzies w glebi to czulam. Wczoraj u gin sie wyplakalam i potem w aucie jadac do domu. I mamie sie wyplakalam i siostrze i mezowi i juz nie placze. Na fejsie jedna z Was dala zdj dzieciatka w 9 tyg, gdzie wygladalo cudnie. Glowa,tulow, lapki. Ja teraz jestem/bylam w 10 tyg liczac od okresu i na usg nie bylo widac nic co by przypominalo dziecko w jakimkolwiek stopniu :( to byl bardzo smutny widok. Gdyby nie luteina ktora bralam od poczatku to juz bym pewnie poronila ta ciaze jakis czas temu. W pon pewnie jeszcze bedzie mi ciezko, na tym zabiegu, a potrm juz jakos poleci. Probuje szukac jakichkolwiek plusow w tej sytuacji. Znajduje same glupotki typu: bede sie czuc lajtowo na wakacjach, bede duzo jezdzic z cora na rowerze, bede mogla sie napic piwka, zjesc hamburgera itp. Heh Ale najbardziej szkoda mi corci bo ona tak czasem placze przed snem ze chce dzidziusia. Mialam racje nie mowiac jej ze jestem w ciazy. Kiedys chcialam miec 3 lata roznicy miedzy dziecmi. Gdybym w grudniu urodzila bylyby rowne 4 lata, a teraz znow sie roznica powieksza... trudno, bedzie tak jak Bog mi zaplanowal.

Gość Mononoke 12t
Annaszzz napisałam do Ciebie na msg - bardzo mi przykro...

Gość aniaaa33
Annasz ja tez przechodziłam przez taką sytuację w styczniu teraz żadne słowa Ci nic nie dadzą ale zobaczysz ani się nie obejrzysz i będziesz znów w ciąży . Ja przeżywałam jeszcze koszmar na początku tej ciąży bo u mnie była to ciąża pozamaciczna z prawego jajnika i jak teraz się dowiedziałam że też jest z prawego to swirowalam do 1 usg... trzymaj się mocno w końcu musi być dobrze