Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodo19i5

Grudnióweczki 2017

Polecane posty

Gość serduszkomam12
hej dziewczyny !! co tu taka cisza nastała ? jak się macie ?

Gość GosiaA14 14 tc
Ja już czuję się lepiej, nie mam mdłości bynajmniej, siusiam częściej a jak biorę femibion to nieraz wstaje w nocy, ogólnie źle się czuje po tych witaminach gin kazał brać sam kwas i spożywać więcej warzyw i owoców. A wy jakie bierzecie witaminy? Rano brzuszek wygląda normalnie-nie widać nic, za to wieczorem już wygląda jak ciążowy :D Kolejną wizytę mam 22 czerwca i muszę wypytać doktora jaką ma wagę dzidziuś i podpytać o płeć :D

Gość gość aaaa 12 t
Gosia ja biorę vita-miner prenatal. Po nim czuję się ok. Ja mam mdłości teraz tylko hak jestem głodna, a głodna jestem co 3 godziny. I ciągle mi jest duszno.

Gość kacha1984 14t
mi niestety dokuczaja okropne bole glowy, glownie po nieprzespanej nocy, ktore zdarzaja mi sie ostatnio bardzo czesto, i nie pomaga fakt ze doslownie co chwila musze isc do lazienki zrobic siku :O w pierwszych miesiacach stracilam 3 kg przez mdlosci, podejrzewam ze jej juz nadrobilam bo apetyt mi wrocil :) wydaje mi sie ze mam ostatnio troche za malo ruchu, ale jestem zazwyczaj senna albo mam bole glowy i ciezko mi sie zmusic do wiekszego ruchu, a dostalam miesiac temu plyte dvd z cwiczeniami w ciązy samej matki roku lewandowskiej :D jeszcze jej nie odpalilam..

Gość Mama6latki 13 tydz
Hej dziewczyny u mnie wszystko ok czuję się świetnie :) Kacha bardzo Ci współczuję jak czasem boli mnie głowa to jestem nie do życia. Wczoraj ostatni raz byłam w pracy, będę za nią tęsknic bardzo ją lubiłam. Mąż sie cieszy bo będziemy spędzać razem więcej czasu wczesniej tylko weekend mieliśmy dla siebie bo pracowaliśmy na różne zmiany. Witamin żadnych nie biorę tylko kwas foliowy, jeśli będę miała jakieś niedobory to wyjdzie to w badaniach krwi i lekarz przepisze mi lek, który jest dokładnie przebadany a suplementy diety nie aż tak dokładnie i trzeba też doczytać co jest wypełniaczem danego suplementu. Uważam ,że dobrze sie odżywiam i to powinno wystarczyć. Pozdrawiam :)

Gość Martucha30 13 tc
Ja też na razie nie biorę żadnych witamin,jedynie kwas od 14 tv,mam zacząć brać.U mnie brzuszek z rana mały,wypijam kakao i do nocy już spory.Jem nadal znikome ilości,wymioty mijają,mdłości co 2 dni.

Gość 89 14tc
U mnie super bezobjawowo biorę tylko kwas foliowy lekarz każe wybrać do końca opakowanie a potem jakieś witaminki i kolejne badania na następną wizytę czyli 3 lipca dał mi też zwolnienie także luzik pozdrawiam

Gość Anna00 14tydzien
A ja się zbyt wcześnie pochwaliłam ze nudności przeszły bo od piątku ledwo żyje. Co zjem to zwracam. Masakra. A rano to już w ogóle dramat. Na mięso nie mogę patrzeć.mam nadzieje ze mi przejdzie bo mam dużo pracy w tygodniu :(:(

Gość kacha1984 14t
dziewczyny czy Wam tez dokuczaja zaparcia? mi okropnie, tylko czekac na hemoroidy :O lactulosa pomaga tylko odrobinke, problem jest nadal, a dieta nic nie pomaga, moge zjesc pol kilo kapusty kiszonej i nic :O

Hej dziewczyny. Macie już powoli ochotę na szykowanie wyprawki dla maluszka? U mnie przy pierwszym dziecku tak było, że się chciało bardzo. Przy drugim już mniej. A teraz poprostu trzeba będzie i już. Może przez zle samopoczucie nie mam ochoty.

Gość gość aaaa 12 t
Agnieszka mnie korci już wyprawka. Rozglądam się w internecie, żeby być na bierząco. Z zakupami czekam aż minie polowa ciąży. I znaczne wtedy zakupy. Ponieważ to jest spory wydatek to muszę to rozłożyć na kilka wypłat. Zwłaszcza ze muszę tez zrobić reorganizację w pokoju, kupić szafę w zabudowie, komode. A to tez kosztuje.

U mnie też czeka dużo zmian organizacyjnych i też nie zostawię tego na ostatni miesiąc. Poczekam aż poznam płeć to najważniejsze i wtedy powoli zacznę żeby nie odczuć kosztów na raz.

Gość Fiolcia 12t
Cześć dziewczynki :) ja biorę kwas foliowy, wit D i Jod. Co do zaparć to właśnie mi się tez zaczęły :/ Ja w piątek mam pierwsze usg i czekam na nie bardzo, po nim zacznę myśleć już bardziej o wszystkim. Co do ciuszków to jeżeli będzie chłopiec to po synku mam ich mnóstwo, łóżeczko, wózek tez mam także jakby się uparł to jestem gotowa hehe ;)

Gość gość aaaa 12 t
Fiolcia ja jedyne co mam to u teściów leży łóżeczko bez materaca po moim starszym dziecku, resztę muszę kupić.

Gość Martucha30 13 tc
Dziewczynki,a mierzylyscie może swój brzuszek? Ja przed ciążą miałam 72 cm,teraz 84 cm.

Gość gość
Tyłek mi schudł,nogi chyba też

Gość gość aaaa 12 t
Martucha ike cm w pasie miałam przedtem to nie wiem. Ale teraz po śniadaniu i lodzie mam 88 cm.

Gość gość aaaa 12 t
A z wagą jak u was? U mnie 1,5 kg na plusie.

Gość Martucha30 13 tc
Najpierw schudłam 3.5 kg,teraz 1 kg na plusie

Gość Fiolcia 12t
Ja nie wiem ile przed było ale wazę 77kg, 173 cm, 12 tydzień

Gość serduszkomam14
My zaczynamy 14 tydzień :) wszyscy mówią że nic po mnie nie widać w ogole brzuszka nie ma. Ale zależy rano czy wieczorem i ile zjem. ja chyba już 5 kg przytylam... ; ( ale za duzo sobie pozwalalam - moje wina... a do tego zaparcia były. biorę pregna Plus moja gin powiedziała że super witaminy. a na wyprawkę dziewczyny mamy czas :P

Gość aniaaa33
Ja przytyłam 0.5kg o dziwo bo czasami sobie za dużo pozwalam :D jeśli chodzi o mdłości to ja mam caly czas i juz bym chciała żeby się skończyły. A jeśli chodzi o witaminki to biorę mama dha ;)

Gość joboroo
Dziewczyny a jak się czujecie? Mi jest od dwóch dni strasznie duszno. Mam problem z oddychaniem. Nie mogę wziąć głębokiego wdechu. Miałam tak pod koniec pierwszej ciązy, ale zeby tak szybko wyszło to w drugiej? Aktualnie 12+6 Jutro mam badania prenatalne, nie mogę się już doczekać. : )

Gość gość
Mógłby ktoś dodać mnie do grupy na fejsie. Joanna Borowicz, Bygdoszcz

Gość Mononoke 13 t
Jobroo ja też tak mam. Nie mogę złapać tchu zwlaszcza gdy duzo mówię a oddech jest, mam wrażenie, sporo plytszy. Ćwiczę oddychanie z przepony żeby się lepiej dotleniać.

Gość aniaaa33
Joanna żeby móc Cie dodac do grupy musisz być kogoś znajomą .więc pozwolę siebie Ciebie zaprosić żeby Cię dodać

Gość Przestraszona12
Cześć dziewczyny ! Nie wiem czy mnie pamiętacie ale w lipcu do was dołączyłam i niestety długo moje szczęście nie trwało ... Od poronienia nie dostałam okresu,ale za to pozytywny test ciążowy ! Wielki szok .... Jestem szczęśliwa,ale strasznie sie boje ... Pózniej spróbuje nadrobić wszystko :* Pozdrawiam dziewczyny i trzymajcie kciuki prosze,zeby tym razem było dobrze :/

Gość Anna00 14t
Tak się zastanawiam.... jak to jest w końcu z tym podnoszeniem rak dziewczyny? Teściowa to mi nic nie pozwala robić ani podnosić rak na sekundę, ani torby podnieść, ani schylać się.... Ale może przesadza hm? Tak mnie nastraszyla...a ja mam dużo półek wysoko w sypialni i kuchni do których często musze sięgać i trochę mnie irytuje już to wieczne "podaj mi to podaj mi tamto"..... No bo ja rozumiem wieszanie firanek to już jakis większy wysiłek ale takie zwykle sięgniecie po coś lekkiego czy ułożenie pościeli na półce to chyba nie zrobi mi krzywdy? Btw ma ktoś jakis sposób na zgagę? :/

Gość Fiolcia 12t
Czytam fajny blog mamaginekolog i tam jest dużo obalania mitów typu: nie podnoś rak. Ja podnoszę, na marginesie, uważam ze to gruba przesada, ciąża nie choroba :P

Dziewczyny ja z tym oddechem też mam problem. I bardzo szybko się męczę jakbym już była w zaawansowanej ciąży. Z podnoszeniem rąk to słyszałam że prawda tylko niektórym to zaszkodzi a innym nie.