Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodo19i5

Grudnióweczki 2017

Polecane posty

Gość gość tylko ja
15 tydzien U mnie też 3 ciąża, 3 cc termin na 30.XII ale oczywiście ze względu na planowaną cesarkę poród będzie szybciej. Dziś mam wizytę ciekawe czy będzie mozna podglądnąć pleć. Nadal nie widzę powiększenia brzucha nawet w bieliźnie.

Gość kacha1984 18t
ja jestem w 18 tyg i juz widac :) tzn raczej obcy by jeszcze nie pomysleli ze to ciąza, ale brzuch wyraznie rosnie. za to waga stoi w miejscu, czekam na wzrost apetytu :) czy ktoras z Was zapisywala sie juz do szkoly rodzenia i poloznej? chyba pojde na dniach i sie dowiem wszystkiego, moja ginekolog nic na ten temat nie wspominala, tak naprawde to z internetu sie dowiedzialam ze mozna sie zapisac do poloznej

Gość Mononoke 17 tydz
ja mam już mały brzuszek, ale widoczny tylko w obcisłych ciuchach. dla własnego komfortu (mam pracę siedzącą) chodzę już w tych biodrówkach z h&m z bawełną na brzuszku. Młody ma już ze 12 cm od głowy do pupy więc czuję pierwsze drobne smyrnięcia, ale rzadko i tylko wieczorem, jak się dobrze ułoży. A może w ciągu dnia też są, ale nie zwracam na nie uwagi. piersi już nie bolą, mdłości nigdy nie miałam. stan idealny <3 Nie mogę uwierzyć, że pojutrze rozpoczynamy 5 mc!

Gość Mononoke 17 t
apropos szkoły rodzenia - u nas są jakieś dziwne zasady i można się zapisać dopiero od 27 tygodnia ale nie wiem, czy będę z tego korzystała, bo mam doświadczoną pediatrę w najbliższej rodzinie 3 minuty drogi autem od nas i będę miała pomoc na start. Dyżurowała też na porodówkach więc liczę na nią przy własnym porodzie :)

Gość Marta26079
Witajcie :) Ja mam termin na 25.12.2017. Dziś odebrałam wynik posiewu z szyjki i streptococcus agalactiae ..ogólnie mówiąc jestem mocno wystraszona..dzwoniłam już do mojej Pani dr..jutro jadę po receptę na antybiotyk. W ciąży nie powinno się brać w ogóle leków a tu antybotyk mnie czeka no i ta chyba dość groźna bakteria :( może któraś z Was miała takie przygody ?

Gość Ulaaaa 16t
Ja w pierwszej ciąży miałam parę razy antybiotyk w globulkach dopochwowo bo mnie coraz łapała jakieś bakterie i zapalenia. Corcia urodziła się zdrowa i bez żadnych problemów. Nie martw się lekarze dobrze dobieraja antybiotyki jak już musza. Napewno pomaga a nie zaszkodza.

Gość Mononoke 18 tydz
Ja biorę heparynę, co oznacza że codziennie do końca ciąży muszę sobie zrobić zastrzyk w brzuch lub udo, nie życzę nikomu :D

Gość gość
Mononoke mogę wiedzieć dlaczego bierzesz heparyne, w jakiej dawce i ile razy dziennie? I czy kontrolujesz np D-Dimery?jestem z wątku listopadowego i też to biorę :-) MM

Gość gość
I jeszcze, przy okazji, czy bierzesz też Acard?

Gość Mononoke 18 t
fragmin 5000, 0,2 ml x 1 dziennie. nic innego nie biorę (tylko jeszcze mój standard na tarczycę i femibion) . powodem jest ryzyko niewydolności łożyska. jestem dobrej myśli ale codzienne kuju-kuju nie jest fajne ;) no i czasem robią się siniaki więc wyglądam jak narkomanka chowająca ślady wkłucia. ale czego się nie robi dla bobo :D MM pamiętam Cię bardzo dobrze :)

Gość Marta26079
Ulaaaa to prawda antybiotyk to na pewno lepsza opcja niż czekać, żeby bakterie się dalej rozwijały...ja już raz miałam i globulki i tabletki teraz pewnie będzie to samo no, ale trudno wolę się pozbyć tego cholerstwa.

Gość gość
Mononoke dzięki za odpowiedź. Niestety zastrzyki nie są przyjemne i są straszne siniaki. Mój brzuch jest fioletowy miejscami... :-) trzymaj się MM

Gość Mononoke 18t
MM Wy też się trzymajcie :)

Gość Anna00 19tc 1ciąża
Hej hej dawno mnie tu nie było ale nie wiem czemu nie mogłam dodawać komentarzy :/ miałam dziś usg połówkowe i znamy już płeć :) na 100% chłopak :D

Gość 89 18tc
Anna00 super chłopaczka będziesz mieć gratulacje ja USG mam 26 lipca i się dowiem cio będzie kopniaki porządnie też już czuję hehe dzidzia *****iwa ale teraz wiem że jest brzuszek też spory pozdrowionka

Gość Mononoke 19 t
Anna00 u nas też chłopiec na stówkę :)

Gość Fiolcia 18t
Cześć dziewczyny :) gratuluje chłopców! Ja muszę czekać do 31go lipca na usg, już się nie mogę doczekać. U mnie przełom, w tym tygodniu czuje się o wiele lepiej ;)

Gość Mononoke 19 t
Fiolcia, a ja z kolei tak jak od początku czułam się super, to teraz do zastrzyków dołożyli mi duphaston i magnez na twardy brzuch (grozi wczesnym porodem/pronieniem). Fizycznie nadal jest ok, ale świadomość, że coś grozi mojemu dziecku jest taka przygnębiająca...

Gość Fiolcia 18t
Oj to współczuje Mononoke, ja mieszkam w Anglii wiec nawet wizyty z ginekologiem nie miałam.... tylko pogadanki z położna :/

Gość Mononoke 19t
Fiolcia, ale położna robi usg prawda?

Gość Magda 18 tc
Dziewczyny macie juz upatrzone wózki? Jakie modele bierzecie pod uwage? Mi sie podoba 4 for baby cosmo,taka nowosc,zero opini i troche sie obawiam.Mêżowi adamex.Nie podobaja mi sie te spacerówki,nie wiem,czy nie kupić samej gondoli.

Gość kacha1984 19 t
ja o wózku jeszcze nie mysle, jeszcze za wczesnie troche. moze we wrzesniu :) mononoke i zdecydowalas sie juz na jakies miasto na poród? rozmawialam z kolezanka wczoraj na temat szpitala u mnie w miescie i mowi ze ogolnie oddzial jest niedawno wyremontowany, nowy sprzęt, i co wazne 2 osobowe sale z lazienka (przerazil mnie temat o tym jak po porodzie trafia sie na sale kilkuosobowe, zero prywatnosci, od rana odwiedziny gosci). no a jesli chodzi o sam porod to juz gorzej wspomina, bo miala wywolywany, i uwaza ze lekarz powinien podjąc decyzje o cesarce, a tymczasem łokciem wypchnal z niej dziecko.

Gość Anna00 20t 1 ciąża
Mononoke super! To chyba jesteśmy pierwsze co wiedza na 100%? :):) czekamy na resztę! :D i wszystko będzie dobrze zobaczysz, nie martw się na zapas, najważniejsze ze jesteś pod opieka lekarzy. A co do wózka to ja mam już upatrzony Stokke trailz.. kilka razy sprawdzany, jeżdżony, porównany z innymi w sklepie, ale jeszcze nie kupuje.. dopiero jakoś na jesień, bo moze mi się jakis inny spodoba a jednak cena jest taka ze wolałabym być pewna zakupu w 100%

Gość mama prawie 5 latki 20 tc
My rowniez na 100% chlopak. Zaskoczenie niesamowite, a radosc dziadka nie do opisania. Bylismy pewni ze bedzie druga dziewczynka

Gość 89 19tc
Super dziewczyny chłopaczków bedzieci mieć u mnie to w sumie obojętne bo parka w domku dowiem się 26 w urodziny mojej córeczki chyba że bobo się wypnie na as hehe . Mononoke moja szwagierka miała skurcze od 5 miesiąca późnej już takie konkretne ale przetrzymała do 8 miesiąca urodziła w styczniu zdrowa córeczke obeszło się bez szpitala wcześniej także napewno wszystko będzie dobrze tylko wypoczywaj jak najwięcej

Gość Fiolcia 19t
Mononoke położna nie robi usg, w sumie miałam już dwie wizyty z położna i ona tylko mnie wazy, sprawdza ciśnienie i rozmawia ze mna... prócz tych dwóch wizyt miałam wizytę w szpitalu czyli usg... i to na tyle narazie hehe. Drugie i ostatnie usg mam 31 lipca, to połówkowe, a wizytę z położną w połowie września. Także mówię wam dziewczyny za granica to kompletnie inaczej wyglada, dla nich to mega naturalna rzecz, której nie trzeba kontrolować, a jeżeli płód jest słaby to nie ma co ratować. Tak tutaj to wyglada

Gość Fiolcia 19t
Co do wózka mam jeszcze po synku, Graco Symbio B i jestem bardzo zadowolona :)

Gość Mononoke 19t
@Kacha1984 nie, nie zdecydowałam się jeszcze na żaden szpital, ten temat nadal jest otwarty, ponieważ póki co jeździmy regularnie do Matki Polki do Łodzi i przez chwilę zastanawialiśmy się, czy może tam nie rodzić. ale uznaliśmy ostatecznie, że za daleko... więc dziękuję za opinię, bo na pewno przyda się :) @Anna00 my jeszcze nie myśleliśmy o wózku, ale pewnie będzie tak, że ja wybiorę pulę wózków, które mi się podobają, a mój mąż twardą ręką odsieje te niewłaściwie patrząc już na technikalia, cerytfikaty, cenę etc. I na koniec ostatecznie wybierzemy z tego co zostanie coś razem :) u nas tak jest, że jak jest że jak kupujemy coś do domu, to ja wybieram sercem, on rozumem :) @mama5latki no to na razie 3 chłopaków mamy :D @89 gratuluję synka! właśnie zastanawiam się, czy już nie pora na l4, bo faktycznie to od ciągłego siedzenia mogę mieć taki twardy brzuch.. @Fiolcia nie umiem sobie tego wyobrazić jak to jest mieć tak rzadko.. :D nasza ciąża jest monitorowana z powodu zagrożenia i bobo widuję na ekranie średnio raz na 2 tygodnie na monitorze. ale cieszę się, że u Was nie ma potrzeby tak częstej kontroli, to znaczy, że wszystko jest ok:) Teraz jak już czuję jak młody się rusza to jestem o niego spokojna, że na pewno tam jest i nic mu nie jest. a wczoraj nawet mój mąż poczuł jego podskoki przez mój brzuch, kiedy trzymał na nim rękę :D

Gość gość
czy Wam tez tak pękaja naczynka w ciązy?? na twarzy, na dloniach mam pojedyncze pajączki, za to na dekoldzie chyba z kilkanascie. wydaje mi sie ze pojawiaja sie pod wplywem slonca. lykam rutinoscorbin ale nic nie daje. kupilam tez dzis redbloker ale cudow sie nie spodziewam :(

Gość 89 20tc
Gość nie wydaje mi się żeby naczynka pękały od słonka mi też wyskoczyło pełno naczynek na nogach ale pewnie dla tego że w ciągu dnia to może pół godziny siądę sobie ale wiadomo każda kobieta wszystko przechodzi inaczej