Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wagry pod okularami. Proszę o pomoc, jak dbac o skore pod okularami

Polecane posty

Gość gość

Witam od 3 miesiecy noszę dopiero okulary. Oprawki dość duże żeby lepiej było widać pod każdym kątem. Optyk mówi na nie "kujonki". Zauważyłam że skóra pod oczami tam gdzie oprawki przylegaja do skóry zawsze po ściągnięciu ich jest taka błyszcząca, no taka jakby ktoś takie dwa paski po obu stronach "wypolerowal" no ale to nic takiego myślałam, a dziś zobaczyłam że w tych miejscach robia się malutkie Wagry. Jedne koło drugich.. w dodatku ostatnio skórę mam bardzo tłusta, zaczęłam stosować już krem matujący, staram się nad tym zapanować. Ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak dbac o skore twarzy noszac okulary.. może powinnam przemywac twarz parę razy dziennie? Myć oprawki tak żeby nie przenosily się na nich żadne zamieszczenia? Co radzicie? Mam nadzieję że jest tu ktoś kto ma jakieś doświadczenie w tych sprawach bo ja jestem zielona :(

Gość gość
Oprawki przemywaj wacikiem zmoczonym w wodzie z płynem do naczyń. Nie używaj spirytusu bo zniszczysz. Płyn do naczyń bardzo dobrze odtłuszcza. Nie stosuj żadnego kremu na twarz ze skłonnością do wągrów. Kup tonik właściwy dla twojej cery i olejek eteryczny z drzewa herbacianego w aptece. Do toniku dodaj 30 kropli olejku na 100 ml płynu. To jest proporcja do długotrwałego stosowania. Miejsca pod okularami zawsze będą bardziej narażone i tam od czasu do czasu możesz na noc przetrzeć bardzo delikatnie najlepiej na patyczku do uszu, silniejszym stężeniem olejku herbacianego np na pół łyżeczki toniku 2 krople olejku. To skuteczny sposób przeciw tworzeniu się wągrów, jednak noszenie okularów sprzyja ich tworzeniu się i musisz się z tym pogodzić. Postępuj ostrożnie bo naturalne olejki eteryczne mają bardzo silne stężenie. Możesz również używać bibułek matujących, dużo lepiej spełnią swoją rolę niż krem pod wpływem którego skóra pod okularami będzie się pocić.

Gość gość
Krem jani zaczęłam stosować to krem firmy green pharmacy zielona herbata. Kupiony w aptece, pani farmaceutka mówiła że to naturalne kosmetyki. Taki też odpada? Dodam że krem się dość szybko wchłania i nie mam po niej takiej cery jak po innych np z Nivea lub ziaja.