Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gdtdgjbnk

Mafia kościelna

Polecane posty

Gość Gdtdgjbnk

Co o tym myślicie? Ksiądz w mojej parafii przymusza ludzi do chodzenia do spowiedzi i komunii. Nie wiem jak to poprawnie napisać. Chodzi o to że już wg nie wystarczy chodzić co niedzielę do kościoła i na święta do spowiedzi. On uważa że musisz chodzić cały czas do komunii i w każdy pierwszy piątek do spowiedzi. Potrafi to wytknąć na ambonie w czasie mszy. Mówi wprost: są rodziny takie i takie, że nie chodzą tygodniami do spowiedzi i komunii, że,, oni wiedzą o kogo chodzi,, itp. Podaje szczegóły żeby ludzie na mszy się domyślili o kogo chodzi itp. Wg mnie to już przegięcie. Niedługo zacznie podawać nazwiska. Chodzę do kościoła ale nie uważam latać co chwilę do spowiedzi. Wg kościoła mam obowiązek przynajmniej raz w roku iść do komunii i spowiedzi a nie w każdy pierwszy piątek. Jestem zniesmaczona takim,, mówieniem,, ludziom co mają robić. Niech każdy decyduje sam ile razy chce się spowiadać! mamy przecież wolną wolę, czy się mylę

Gość gość
rozumiem, że masz 13 lat i rozumu jeszcze nie nabrałaś... to można ci wybaczyc

Gość gość
Szkodzą tacy "ksieza" zrazaja ludzi do wiary pewnie mieszkasz w malej wsi każdy boi się iść po Mszy do zakrystii i powiedzieć wprost takiemu ksiedzoju ze przegina.

Gość gość
Nie nie mam już 13 lat i nie rozumiem co to ma do rzeczy???

Gość gość
Tak zgadzam się, że ksiądz przegina. Widziałam jak ludzie patrzyli po sobie z niesmakiem po tym jak się rzucał na ambonie w czasie czytania ogłoszeń. Tak mieszkam na małej wsi. Wszyscy wszystkich znają i wydaje im się że wszystko wiedzą. Donoszą księdzu a on później,, tworzy,, kazania i wytyka ludziom różne rzeczy. Wiem od rodziców że jeszcze lata temu był w stanie., po nazwisku, napominac ludzi że cośtam mu się nie podoba..

Gość gość
Ksiądz musi wiedzieć z kim śpisz

Gość gość
Śpię z mężem więc... I nie mam ochoty latać do spowiedzi co po chwilę jak jakiś za przeproszeniem moher..

Gość gość
ha ha ha :D niestety ksiądz ma racje jeżeli należysz do danej religii musisz się zachowywać jak ci kapłan nakaże problem jest w tym czemu nie chcesz słuchać przecież wierzysz tak? jak nie to po jakiego czorta łazisz do tej sekty? nie znoszę hipokrytów takich jak ty

Gość gość
Skoro masz męż to ksiądz chciał by wiedzieć czy go przypadkiem nie zdradzasz, oczywiście uważam że masz rację.

Gość gość
wierzący niepraktykujący co z was za hipokryci to przez was KK ma tyle władzy w tym kraju

Gość gość
Chodzę do kościoła. A do spowiedzi wtedy kiedy odczuwam taką potrzebę. Przecież to ja powinnam tego chcieć a nie, bo KAŻE mi ksiądz no bez przesady.. co to za zmuszanie? Zresztą co to ma do rzeczy? Co to ma do rzeczy?

Gość gość
Ja się słucham Boga nie księdza

Gość gość
według KK musisz chodzić do spowiedzi kiedy nagrzeszysz a nie kiedy chcesz ksiądz może wymagać spowiedzi cotygodniowej zazwyczaj jak ma małe stado jak u ciebie wieś i każdego zna w tedy masz się księdzu zwierzać ze wszystkiego jak u psychologa takie są prawa religijne droga hipokrytko

Gość gość
nawróćcie się i przestańcie chodzić do tego pogańskiego kościoła czytajcie biblie Jezus was kocha i nie chce abyście poszli do piekła z tymi klechami

Gość gość
A z czego się spowiadać co chwilę ?? Mam zmyślać grzechy? Dobrze się czujesz osobo wyżej? Może ja nie chcę się opowiadać księdzu jak psychologowi problemów? Mam męża któremu się zwierzam a z problemami idę np do mamy albo babci.. Co to ma do wiary w Boga?????? Jestem zła bo nie czuję potrzeby latać do spowiedzi na pokaz???

Gość gość
"Co to ma do wiary w Boga??????" xx nic ma do Boga cały kościół KK nie ma nic do Boga bo KK to kłamcy przemieniają prawa boskie np. z soboty na niedzielę czczą figury i obrazy zakazane przez Boga i w tym sęk nie ma to nic wspólnego z Bogiem a z szatanem niestety prawa religii KK są jakie są i tkwiąc w kościele nie zgadzając się z tym jesteś zwykłą hipokrytką no sorry ale w tą albo wewte

Gość gość
Nie zgodzę się z Tobą. Chodzę do kościoła. A Do spowiedzi wtedy kiedy tego chcę i potrzebuje. A nasz ksiądz chciałby żeby chodzić co chwilę. Ja nie czuję potrzeby chodzić co chwilę! I nie tylko ja, sądząc po tym jak ludzie byli oburzeni. Mimo wszystko uważam że ksiądz przesadził!

Gość gość
droga katoliczko nie wiem czy wiesz w kościele jest hierarchia a w imię tego i zasad religijnych masz się słuchać swojego proboszcza religia nie polega na tym czego chcesz ale na tym co chce twój przełożony to tak jakbyś poszła do pracy i szef kazałby ci umyć podłogę a ty byś mu powiedziała że nie czujesz potrzeby

Gość gość
swiadectwo pewnej kobiety ktura była u wróżki i co ja spotkało Od lęku do miłosierdzia i uwielbienia - Anna Kuraś https://www.youtube.com/watch?v=8o6CZjzdBFA&t=334s spowiedź to uzdrowienie duszy a komunia to pokarm dla duszy bez tego jest depresja lęki to ja mówi tak ogólnie bo komunia ochrania przed demonami

Gość gość
Aha. I jeszcze jedno. nie, nie jestem hipokrytką. Nie udaję pobożności i szlachetności i przyjaźni ani szczerości i nie pouczam nikogo jak ma żyćsamemu źle żyjąc itp. Uważam że słowo hipokryta jest tu stanowczo za często używane nie zgodnie ze znaczeniem

Gość gość
Czyli dziewczyna ma latać co miesiąc do spowiedzi albo co tydzień bo ksiądz tak powiedział? Nawet jak nie ma co ma tej spowiedzi powiedzieć? Np co miesiąc będzie mówić to samo? Albo ma zmyślać? Tylko po to żeby pokazać się u spowiedzi i iść do komunii? Chore to jest strasznie. Jak sekta, bez dwóch zdań. Ta cała spowiedź to jedna wielka inwigilacja i często wypytywanie o intymne sprawy. Nie widzę w tym sensu żadnego. Ale ja nie chodzę do kościoła i mam w d ich wymysły

Gość gość
chodziło mi o hipokryzję religijną tak czy siak może zapytaj się na "forum pomocy katolika" wpisz w wyszukiwarkę tam odpowiadają księża może ci lepiej wyjaśnią że masz słuchać proboszcza

Gość gość
gość dziś x jeżeli wchodzisz między wrony musisz krakać jak i one i dlatego autorka jest hipokrytką bo nie chce krakać :D

Gość gość
Gość 20 :20 masz zryty beret jaki szef i hierarchia? Bóg dał nam wolną wolę i rozum aby z niego korzystać a ty masz z tym problem. Dowiedz sie o przepisach kościelnych a nie piernicz takich głupot cyt. Przynajmniej raz w roku spowiadać sie " mówi ci to coś? i dla jasności ,te tzw. Przepisy są tylko dla Polaków bo w innych częściach katolickiej Europy spowiedzi nie ma!!!

Gość gość
20:31 czy ty czytałam wgl moje posty? Pisałam że chodzę do kościoła i do spowiedzi. Ale nie co tydzień czy co miesiąc! Chodzę wtedy kiedy mam takie grzechy że czuję potrzebę spowiedzi. A mój ksiądz chce żeby chodzić co chwilę itd.. Czyli chyba co tydzień bo juz nie wiem o co mu chodzi. Choć znam ludzi co nie chodzą od miesięcy. Ich sprawa. Przecież mają wolną wolę. Oni decydują czego chcę Ksiądz może ich,, nauczać,, a nie KAZAĆ. To jest przegięcie moim zdaniem.

Gość gość
Bóg dał nam wolną wolę a KK ją odebrał :D kluczowe w tym słowo to "przynajmniej" ja pamiętam jak była druga komunia to trzeba było chodzić do spowiedzi co piątek bo ksiądz tak kazał i katechetka i nie wolno było nie pójść jeszcze kartki do podpisania się miało :O byłam w tedy naiwnym dzieciaczkiem który nigdy biblii w rękach ani w domu nie miał tak czy siak prawo KK jest takie że ksiądz może nakazać a to co powyżej to tylko przykład tego

Gość gość
Na tych wioskach ludzie są zahukani jednak ,powiem wam ze u nas (male miasteczko)też proboszcz chciał sobie wszystkich podporządkować ale ludzie na mszy niedzielnej mu odpowiadali i teraz juz uważa co mówi bo u nas ludzie nie dają sobie na łeb nasr..c

Gość gość
ale ty wiesz że jak się nie pójdzie w niedziele na msze to grzech?

Gość gość
SCHEMAT SZATAŃSKIEJ WŁADZY NAD ŚWIATEM !!! Pod Lucyferem są najpierw upadli aniołowie. Dalej jest ich potomstwo, Niefilmowane, najprawdopodobniej część 13 rodów ‚królewskich’. oraz najwyższe rangi w Watykanie, z Jezuitami włącznie. Żydostwo jest zupełnie nie istotne w tym przypadku, ponieważ celem jest walka z Bogiem. Dalej, idziemy w dół piramidy, mamy najrozmaitszej maści hybrydy, bliższe lub dalsze odskoki od Nefilimów. Należą do nich Żydzi, Islamiści i wiele innych grup, które nawet nie wiedzą kim są. Na tym etapie rozpoznajemy ich po ich uczynkach. Czyli po braku ludzkich odczuć i sumień. Są to nasze władze, ściśle związane z szatanem, lucyferianizmem, rytuałami, pedofilią itd. Niżej są korporacje, wielkie biznesy, mass media, Hollywood. Na tym etapie nadal Żydostwo nie ma żadnego znaczenia, ponieważ nadal oficjalnie wielbi się Lucyfera, składa się ofiary z dzieci, większość ludzi na tych szczytach to pedofile, geje i inne zdziczenia. Nadal brak im sumień ludzkich. Cała ta seria to… nasienie węża. Dopiero niżej zaczyna się Żydostwo, które wierzy w szatański Talmud, a Muzułmanie mają równie ‚wartościowy’ Koran. Obydwie księgo zachęcają do pedofilii. Na tym etapie Żydzi są już syjonistami, czyli jest to masa skazana przez tych wyższych na śmierć i na nich ma być zrzucona wina za niemal wszystkie zbrodnie. Taj jak zakłada to plan 3 wojny. Islam i syjonizm musi się nawzajem zniszczyć. Ludzie ci są manewrowani przez tych z góry i im wierzą. Robią dla nich brudną i krwawą robotę.

Gość gość
gość dziś x jakby nie dawali toby tam nie łazili i nie dawali na tace wiesz ile taki gościu płaci alimentów mojej znajomej ksiądz ojciec tylko dawał 200zł masakra :O