Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gdtdgjbnk

Mafia kościelna

Polecane posty

Gość gość
Hahahah

Gość gość
problem polega na tym że KK przekłamuje biblie przykładem jest spowiedź nie ma nic w biblii na ten temat została ona wymyślona w średniowieczu jak odpusty czyściec itd. żeby kontrolować ludzi i zbijać kasę a te fragmenty zacytowane przez kogoś co nimi się zasłania KK mówią o wybaczaniu sobie nawzajem

Gość gość
Niech mnie w końcu ktoś powie dlaczego w calej katolickiej Europie na czele z Niemcami spowiedź nie jest praktykowana!

Gość gość
przerażające jest to, że ludzie nie czytaja pisma sw i go nie znaja tutaj o spowiedzi A Jezus znowu rzekł do nich: Pokój wam! Jak Ojciec Mnie posłał, tak i Ja was posyłam. Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: Weźmijcie Ducha Świętego! Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane (J 20,21-23). Dlatego też kto spożywa chleb lub pije kielich Pański niegodnie, winny będzie Ciała i Krwi Pańskiej (1 Kor 11:27). gość dziś Dz 19:18 "Przychodziło też wielu wierzących, wyznając i ujawniając swoje uczynki." Komu ujawniano i wyznawano UCZYNKI? Jest tu mowa o ludziach już WIERZĄCYCH Skoro uważasz,że nie spowiadano, gdyż nie ma potrzeby, to po co WIERZĄCY wyznawali i UJAWNIALI(przed kim?) UCZYNKI??

Gość gość
Niemcy to kraj protestancko -muzułmański i cała Europa będzie ponosiła kare co zapowiedziała maryja w fatimie ze wiele narodów zniknie z mapy o 2 wojnie sprawdziło sie ze to była kara za grzechy sexu

Gość gość
Dlaczego nigdy nie ukazuje się Bóg tak jak jest w ST? Tylko zawsze jest to Maryja? Czy nie było o tym mowy w piśmie, że będzie się szatan objawił i ludzi mamił? Przecież Jezus nie kazał oddawać Maryi czci jak to robi się Bogu??? O co z tym chodzi? Nie powinno się jej czcić w takiej rozległej formie. Nie powinno się modlić do obrazów i figur. Skąd wiadomo że te wszystkie objawienia na pewno są od Boga? A nie od szatana? Ano nie wiadomo! Dlaczego kk wymazal jedno z przykazań żeby nie przedstawiać figur i obrazów i nie modlić się do nich!? No ludzie! Jak możecie być tacy naiwni?

Gość gość
Dlaczego nie objawiają sie ci wszyscy święci w chinach albo Indiach gdzie za jednym machem Majo 3-4mld wiernych do nawrócenia ???

Gość gość
gość wczoraj x "12 Jako więc wybrańcy B.o.ży - ś.więci i umiłowani - obleczcie się w serdeczne miłosierdzie, dobroć, pokorę, cichość, cierpliwość, 13 znosząc jedni drugich i wybaczając sobie nawzajem, jeśliby miał ktoś zarzut przeciw drugiemu: jak Pan wybaczył wam, tak i wy!" x "8 Przede wszystkim miejcie wytrwałą miłość jedni ku drugim, bo miłość zakrywa wiele gr.zech.ów3." x "1 Prawo1 bowiem, posiadając tylko cień przyszłych dóbr, a nie sam obraz rzeczy, przez te same of.iary, corocznie ciągle składane, nie może nigdy udoskonalić tych, którzy się zbliżają. 2 Czyż bo.wiem nie przestano by ich składać, gdyby składający je raz na zawsze oczyszczeni nie mieli już żadnej świadomości gr.zec.hów? 3 Ale przez nie każdego roku [odbywa się] przypomnienie grz.echów. 4 Niemożliwe jest bo.wiem, aby krew cielców i kozłów usuwała grz.echy. 5 Przeto przychodząc na świat, mówi2: Of.iary ani daru nie chciałeś, aleś Mi utworzył ciało; 6 cało.palenia i of.iary za grze.ch nie podobały się Tobie. 7 Wtedy rzekłem: Oto idę - w zwoju księgi napisano o Mnie - abym spełniał wolę Twoją, Bo.że. 8 Wyżej powiedział: of.iar, darów, cało.paleń i ofi.ar za grze.ch nie chciałeś i nie podobały się Tobie, choć składa się je na podstawie Prawa. 9 Następnie powiedział: Oto idę, abym spełniał wolę Twoją. Usuwa jedną , aby ustanowić inną. 10 Na mocy tej woli uś.więceni jesteśmy przez o.f.iarę ciała Jez.usa Chr.yst.usa raz na zawsze3. 11 Wprawdzie każdy kap.łan4 staje codziennie do wykonywania swej służby, wiele razy te same składając of.iary, które żadną miarą nie mogą zgładzić grz.ec.hów. 12 Ten przeciwnie, złożywszy raz na zawsze jedną ofi..arę za grz..echy, zasiadł po prawicy Bo.ga, 13 oczekując tylko, aż nieprzyjaciele Jego staną się podnóżkiem nóg Jego5. 14 Jedną bowiem ofi..arą udoskonalił na wieki tych, którzy są uśw..ięcani6. 15 Daje nam zaś świadectwo D.uch Ś.wię.ty, skoro powiedział: 16 7 Takie jest przy..mierze, które zawrę z nimi w owych dniach, mówi Pan: dając prawa moje w ich serca, także w umyśle ich wypiszę je. 17 A grz..echów ich oraz ich nieprawości więcej już wspominać nie będę. 18 Gdzie zaś jest ich odpu..szczenie, tam już więcej nie zachodzi potrzeba ofi..ary za grze..chy8. " x x x czytaj całą biblię a nie tylko te fragmenty które pokaże ci ksiądz bez kontekstu można różne dziwne i nie prawdziwe rzeczy wywnioskować przykładem są słowa Jez..usa do Jana na krz..yżu odnośnie Marii do których KK wymyślił historyjkę uwiarygodniając ohydny k..ult sprzeczny z bi..bl..ią a gdybyś czytał pis..mo byś wiedział że wdowa bez syna długo nie żyła w sumie jest też fragment gdzie Jez..us oży..wia syna wdowy

Gość gość
Bełkot naprutych winem i odurzonych ludzi jak to pow pani doda.

Gość gość
" gość dziś Bełkot naprutych winem i odurzonych ludzi jak to pow pani doda." x "15 Ci ludzie nie są pijani, jak przypuszczacie, bo jest dopiero trzecia2 godzina dnia, 16 ale spełnia się przepowiednia proroka Joela: 17 3 W ostatnich dniach - mówi Bóg - wyleję Ducha mojego na wszelkie ciało, i będą prorokowali synowie wasi i córki wasze, młodzieńcy wasi widzenia mieć będą, a starcy - sny. "

Gość gość
wątek chyba zdechł

Gość gość
Chińczycy wierzą w Mao i im z tym dobrze. W Indiach jest trochę więcej wierzeń, i przynajmniej mają wybór. W Polsce nie ma wyboru, mamy KK, czy ktoś wierzy czy nie. Są tacy którym z tym dobrze, ale jak sądzę jakieś 20 30 %. Gdyby wprowadzić jakiś mały procent z wynagrodzenia na KK, to by się dopiero okazało ilu mamy w Polsce katolików. Niestety, KK nigdy do tego nie dopuści, oni wiedzą że lepiej dostać od państwa fundusz kościelny.