Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Busuu opinie o programie

Polecane posty

Gość gość

Testuję teraz rozwiązania do nauki angielskiego, muszę szybko, ale to szybko nauczyć się angielskiego. Mam na to dosłownie kilka miesięcy, żeby był poziom komunikatywny. Słyszałam, że ten cały Busuu jest fajnym rozwiązaniem. Czy któraś z was korzystała z tego programu? Można naprawdę nauczyć się angielskiego? Jakie macie opinie, plusy i minusy?

Gość gość
Plusy są takie, że faktycznie całość za darmo, nie wymaga dużo czasu, uczysz sie trochę poprzez zabawę. Minus niestety taki, że nie poświęcasz przez to zbyt dużo czas, bo wyrabiasz sobie głupie przeświadczenie, że Busuu, ten mały program wystarczy. Jednak mnie to przez jakiś czas mobilizowało i przypominało mi o nauce. Jednak ja jestem osobą która nie jest dobrze zorganizowana i szybko odpuszczam, dlatego ja muszę cały czas brać udział w jakiś rozmowach, dyskusjach, spotkaniach, żeby ludzie mobilizowali mnie do gadania :d

Gość gość
od stycznia tego roku też uczę się z enlinado, efekty po 3 miesiącach przerosły oczekiwania. od zerowego poziomu do sytuacji w której łąpię się, że rozumiem już sporo zwrotów w piosenkach. ciekawe uczucie, bo piosenkę, którą znałam przez całe życie, a dopiero teraz wiem o czym tam śpiewają :D

Gość gość
To jest możliwe, mój szwagier nauczył się angielskiego w jakieś 5 miesięcy, ale pracował z anglikiem w jednej firmie i głównie z nim gadał.

Gość gość
Małe sprostowanie, że to enlinado nie jest typowym kursem, tylko czymś w rodzaju lekcji motywacyjno - instruktażowych, ale fajnie się ogląda. Co do samego Busuu, to mam pytanie czy ono nie jest płatne? Bo gdzieś czytałem opinie o Busuu i było, że to 7 dni jest tylko darmowe.

Gość gość
płatna wersja busuu premium to 10 dolarów miesięcznie (40 zł) albo 70 dolarów rocznie, co moim zdaniem jest dość sporo jak za program, ale to tylko moje zdanie. Potrzeba na naukę języka jakiś rok, albo dwa lata, więc 400 zł za aplikację, trochę sporo, ale ja nie korzystałem, więc nie wiem to tylko moja subiektywna opinia.

Gość gość
A czy Enlinado też jest na telefon? Szukam czegoś na telefon bo dużo podróżuję.

Gość gość
Tak, możesz normalnie odtwarzać na telefonie.

Gość gość
Busuu dobrze sobie radzi, ale to za mało, trzeba więcej gadać z ludźmi, to jest święta zasada.

Gość gość
busuu ma wiele lekcji bezpłatnych. Ja uczę się z nimi od kilku miesięcy. Gdy napisałam na obsługę klienta, przesłano mi kod zniżkowy na 35% zniżki: Kod: AOCODE01 https://www.busuu.com/pl/claim-discount/

Gość Uzytjownik

Kwestie finansowe są niedopuszczalne