Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Eko mamuśki co jecie zamiast chleba?

Polecane posty

Gość gość
Ja noszę do pracy kanapki zawinięte w zapachowy papier toaletowy. Możecie mówić co chcecie, ale jest bardziej kulturalnie, bo miękki, wytłaczany, delikatny zapach. Odwijam je delikatnie, kładę się pod biurkiem i dyskretnie gryzę kęs za kęsem. W tym czasie gdy ktoś zagląda do biura to myśli, że mnie nie ma, bo nogi kieruję w stronę ściany, a nie wejścia. Potem delikatnie strzepuje okruszki i wstaję jakby nigdy nic. Zawsze mam lusterko w szufladzie biurka, po posiłku sprawdzam czy nie mam sałaty na zębach. Nie używam zwykłej sałaty, bo to obciach. Używam kilku rodzajów i eko pomidory. Raz na tydzień kupuję w wypasionej knajpie z kanapkami, wtedy głośno zamawiam przez telefon, żeby wszyscy słyszeli jak elegancko jem. Tego dnia jem delikatnie gryząc p rzy biurku. Nie kładę się już pod biurko, bo to akurat jest estetyczne.

Gość gość
a ja w pracy jem kanapki z jajkiem owiniete w folijke :)

Gość gość
Nie wiem co wy jesteście za snobistyczne- biedne umysłowo pokolenie. Z czego robicie sprawę i wielka aferę. Strach byc wasza koleżanka , ogarnijcie sie kobiety bo jesteście daremne .

Gość gość
A pomyśleć, że autorka zapytała tylko, co zamiast chleba jeść można :D

Gość gość
estetyczne kanapki wow powaliło mnie to!

Gość gość
zamiast chleba kawa i owsianka , wczoraj kawa serek wiejski avokado nie jestem eko swiruska , zwyczajnie po chlebie zle mi :) ale jeszcze gorzej sie mecze jak jestem w Polsce i nie moge zjesc naszego chlebka albo cieplych kajzerek

Gość gość
zdrowe odzywianie ok, ale jest takie zaburzenie jak ortoreksja w ktorym rozwija sie obsesja na punkcie zdrowego jedzenia i nie tkniesz juz nic, co nie pasuje to twej koncepcji odzywiania sie chocbys miala skonac z glodu. Powaznie moja kuzynka to miala, nawet na swieta babcia z ciocia musialy jej wszystko robic osobno bo oczywiscie niczego z tradycyjnych potraw nie ruszyla. A byla juz taka chuda jak anorektyczka prawie, nogi ja patyki i wystajace kosci ramion. Na szczescie sie w pore ogarnela i teraz wyglada normalnie choc podejrzewam, ze problemy z jedzeniem bedzie miala do konca zycia :-( A co gorsza jak sie slyszy o swirnietych eko rodzicach, ktorzy zagladzaja dzieci prawie na smierc w imie swoich ideologi, masakra :-( takze to nie jest to konca tak jak sie niektorzy burza, ze przeciesz zdrowe odzywianie to same plusy i czego sie czepiacie. Owszem z zalozenia jest dobre ale mozna popasc latwo w skrajnosc i zaburzenia psychiczne z tym zwiazane, to nie jest wcale takie rzadkie jak sie moze wydawac.

Gość gość
Otóż to, zgadzam się z poprzedniczką. Ludzie to skrajności... Przykład moja teściowa, którym w domu się na prawdę powodzi, zarabiają razem z teściem ok 8 tys na miesiąc, mieszkają już sami. Bardzo ich lubię ale jeść u nich nie nawidzę. Teściu nie ma w kwestii żywienia nic do powiedzenia, a teściowa, pielęgniarka na noworodkach, sam syf kupuje, kostki rosołowe najgorszej jakości, keczup który koło pomidorów nie leżał, rosół dla 9 osób jest na jednej piersi z kurczaka, 2-3 skrzydełkach i 1 marchewce (woda z makaronem), innych warzyw nie uświadczysz. Wszystko soli i słodzi nawet buraki gotowane dla dzieci :/ Same słodycze by wpychała wnukom. A moja mama z kolei w drugą stronę, masakra...

Gość gość
Dajcie spokój z tymi kanapkami. Jeśli wybierać pomiędzy domową kanapką dajmy na to z masłem, dobrej jakości żółtym serem i ogórkiem, a kanapką od Pana Kanapki z margaryną i czymś seropodobnym i skrawkiem ogórka -co jest lepsze? Jak dla mnie obciachem są raczej kupne kanapki, a nie domowe. A co powiecie na to, że moja znajoma w każdy, powtarzam W KAŻDY piątek przynosi do pracy wędzoną makrelę i ją wcina. Tak śmierdzi na cały pokój, że szok, a przychodzą czasem do nas klienci. Mnie dodatkowo zbiera na mdłości, bo jestem wege. I co, taka ryba capiąca na cały pokój jest bardziej na miejscu niż kanapka?

Gość gość
gość wczoraj hahahahahahahahahahaha :D

Gość gość
o rany u mnie wszyscy jedzą kanapki zrobione przez siebie (pracuję w banku, mamy 2 przerwypo max 15 min), ale mamy też informatyka który wcina co drugi dzień sardynki szprotki, tuńczyki i inne takie z puszki rybki, o matko cały pokój socjalny wali...

Gość gość
Ja noszę do pracy kanapki zawinięte w zapachowy papier toaletowy. x ale jest bardziej kulturalnie, bo miękki, wytłaczany, delikatny zapach. x Nie używam zwykłej sałaty, bo to obciach. Używam kilku rodzajów i eko pomidory. Raz na tydzień kupuję w wypasionej knajpie z kanapkami, wtedy głośno zamawiam przez telefon, żeby wszyscy słyszeli jak elegancko jem. x :o

Gość gość
Te eleganckie kanapki jedzą lenie i wieśniaki :D