Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

komunia 2017 ile chrzestny powinien dac do kopert

Polecane posty

Gość gość

doradźcie proszę, czy są tu może chrzestni którzy mają komunię w maju tego roku? ile dajecie w kopertę? kompletnie nie wiemy ile dać:O

Gość gość
Najbardziej chamski zwyczaj jaki znam - dawanie w prezencie kopert z kasą. Rozpleniło się to u nasz jak wszawica. To z pazerności chyba bo o kulturze można zapomnieć. Wielkie państwo i imprezy w lokalach za pieniądze gości, aż się rzygać chce od takiego dziadowania.

Gość gość
odpowie ktoś merytorycznie?

Gość gość
dwa lata temu chrzestna dala 500 i ja w zeszłym roku też

Gość gość
Rower lub 500zl

Gość gość
Ja dam 1000 bo słyszałam od znajomych że tyle się daje

Gość gość
Ja w tamtym roku dałam 900, było u rodziny. A dają różnie jak kogos stać to i 2000 i więcej. Mniej jak 600 zł to raczej nie dają, chyba, że ktoś liczy się z pieniędzmi bo ich nie ma.

Gość gość
a po co dziecku koperta z kasą? Nie zapamieta tego a kasy nigdy nie zobaczy. Kiedys kupowalo sie rolki czy rower. Teraz telefon albo organizuje sie imprezy. Ja zorganizowałam chrześniakowi przyjecie z okazji komunii - laserowy paintball i zabawy na automatach z kolegami. Poszlismy do Ale Zebra i wszystko było juz przygotowane. Ale kasy bym nigdy nie dała

Gość latarenka9012
zgadzam się z jedną z przedmówczyń, że dawanie kopert to jest chore! ja swojemu chrześniakowi kupiłam hulajnogę od Spokey taką porządną i mocną. I młody cieszył się jak nigdy wczesniej. i to sie nazywa prezent!