Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość absolootna

Wiecie, skąd się wzięły Wasze jakże prestiżowe buty Nike?

Polecane posty

Gość absolootna

Gdy hip-hop przedostał się do muzyki popularnej raperzy ubierali się jak gwiazdorzy, aż w końcu grupa Run D.M.C. pokazała się jako pierwsza przed kamerami ubrana tak, jak reszta biednych czarnych - w zwykłych dżinsach, bluzach i tanich butach, czyli wówczas Adidasach i Nike'ach. :D Powstała nawet piosenka Run D.M.C. "My Adidas". Od tamtej pory te tanie buty zyskały na wartośći, stały się symbolem subkultury i firmy, poprzez product placement, wywindowały w górę wartość tych zwykłych butków. :classic_cool: Ich współczesny wygląd nie zmienił się nic, wyglądają dokładnie tak jak na nogach biednych Murzynów słuchających rapu w latach 70-tych, kiedy to pod koniec tej dekady w radiu zaczęli puszcząć pierwsze rapowanie do muzyki disco.

Gość gość
może twoje ;-D

Gość absolootna
Krótki pisząc - płać 300zł. durny Polaku za coś, co ma wartość 40zł., bo kilkadziesiąt lat temu firmy się dorobiły na popularności hip-hopu, przeceniając swoje produkty.

Gość gość
moje nike się przetarły, wysyłam do szewca ciekawe czy je naprawią bo reklamacje nie chcieli uznać chociaż w nich w ogóle nie biegałam... Najlepiej jakby stały na półce dla ozdoby, ale jak na markę to kiepskiej jakości są i tyle. Chyba za markę się płaci tak drogo

Gość gość
Zgadzam się autorze, okropne sa te buciory, a jak juz widze kogos po 30stce niby dobrze sytuowanego w new balance, te buty wyglądają jak za 30zl z bazaru! Odechciewa mi sie kontaktu z taka osoba. Nike ok, ale na spacer z psem, wypad w plener ze znajomymi. Nie do biegania, bo to nie sa sportowe buty, nie do miasta, adidasow i reebokow tez sie to tyczy. Jesli ktos je nosi na codzien to brak mu klasy niestety.

Gość gość
Jeszcze dodam, ze mam nike i reeboki, sa bardzo wygodne, nawet jakosc nie jest zla, bo jedne z nich od kilku lat sie trzymają gdy buty z Lidla, Deichmann czy bazaru rozklejaja sie po jednym deszczu. Co nie zmienia faktu, że noszenie tych butow do miejsc publicznych to bylby nietakt. Mozna nosic fajne pantofle, botki, a buty w typie sportowym nielogowane. Obecnie mam dwie pary swietnych nielogowanych butow i czuje w nich lepiej niz z fajka najka, jak 95%dresiarni

Gość gość
Glupoty p********z takie buty nosisz rok non stop i wyglądają jak nowe, a wygląd dzisiejszych butow jest w większości brzydki, nike ma ladne kolekcje

Gość gość
A w czy ma chodzić mlodziez, w pantoflach? Takie buty sa najodpowiedniejsze

Gość gość
13:32 pantofle to nie to samo co lakierki. Dla mnie to ogół butów. Co mozna nosic? Espadryle, chodaki, klapki, japonki, sandaly, balerimy, pepegi, botki, kozaki, szpilki, koturny, kalosze, mokasyny, czółenka...