Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dziecko jest zapisywane z zalozenia do grupy bez integracji w przedszkolu?

Polecane posty

Gość gość

Bo w przedszkolu do ktorego idzie dziecko mojej szwagierki sa oddzialy z integracja i bez niej. Szwagierka wczoraj mi powiedziala ze jej dziecko idzie do oddzialu intgracyjnego. Nie chcialam jej ciagnac za jezyk bo byla w smutnym nastroju, ale czy to oznacza ze jej synek ma jakies orzeczenie z poradni i zeby dizecko bylo w grupie integracyjnej to rodzic sam musi wyrazic taka chec, czy jak to jest?

Gość gość
Chodzi mi o to, ze skad ona wie, juz teraz przed rekrutacja, ze dziecko bedzie w grupie integracyjnej? Wydaje mi sie ze przed rekrutacja sie tego nie wie, jesli sie ma zdrowe dziecko

Gość gość
Nie wiem jak w przedszkolu, ale kuzyn mojego chodzi do szkoły z oddziałami integracyjnymi i owszem, rodzice tam decydowali czy chcą żeby ich dziecko było w klasie integracyjnej. Taka klasa ma mniejszą ilość uczniów, u nich 15 osób, i dwoje nauczycieli, alzae wiadomo, są też dzieci z orzeczeniem, więc to wybór rodziców czy chcą z tego korzystać czy nie. Zwykła publiczna podstawówka. Czasami też rodzice zapisują specjalnie do takich grup dzieci które wprawdzie nie mają orzeczenia, ale mają swoje problemy z nauką czy zachowaniem i tam będą miały lepszą opiekę.

Gość gość
Moja córka tez chodzi do grupy integracyjnej . W jej grupie jest 14 dzieci zdrowych i 3 z orzeczeniem . DO tego 3 panie + pomoc,. Dla mnie to lepsze niż rok temu jak chodziła do grupy "normalnej " gdzie było 25 dzieci i 2 panie .

Gość gość
Aha, juz rozumiem.Prawdopodobnie szwagierka zapisala tam dziecko, bo raz ze lepsza opieka a dzieciak ma problemy, a dwa ze mniejsza grupa. Chlopiec ten nie znosi dzieci, boi sie ich i ma przed nimi lek. Wykazuje tez zachowania wrogie wobec nich, np. chce w nie czyms rzucic, przydusic niemowle czy cos. Bawi sie wylacznie sam lub z doroslymi. Nie wiem, czy ma orzeczenie, ale zdecydowanie nie nadaje sie do grupy dzuieci wylacznie zdrowych

Gość gość
Autorko a czy w takich oddziałach jest coś złego ?

Gość gość
Nie, nie ma nic złego w takich oddziałach, nawet dla zdrowych dzieci na ogół są tam lepsze warunki do nauki, tylko z tego co widzę autorka jest po prostu wścibską mendą, a że szwagierka nie zwierza jej się z tego jakie dziecko ma problemy i co z nim robią, próbuje sama się domyślić żeby mieć temat do rozmów :P

Gość gość
Po pierwszym wpisie autorki wnioskuje ze takie oddziały to cos złego / gorszego .

Gość gość
Dlaczego wy w każdym pytaniu musicie doszukiwać sie podtekstów? Chyba same macie takie wady, które widzicie w innych, bo normalny człowiek tak sie nie zachowuje.

Gość gość
Ale tu nie ma podtekstów, po prostu szwagierka ci się nie zwierza, a ty na podstawie jednej informacji próbujesz wywnioskować coś o czym ci nie mówi. Po co? Żeby dalej puszczać ploty? Obsmarowywać rodzinę na forum albo do koleżanki? Żeby dowiedzieć się czegoś co nie jest dla ciebie przeznaczone?

Gość gość
Często jest tak, że tam jest zapisywane dziecko, gdzie jest miejsce. Ba, bywa że w jakichś placówkach są np wyłącznie grupy czy klasy integracyjne, bo tak wyszło z liczby dzieci i podaży kadry, i innych zależności (jak dotacje, jak marketing), i żadnego wyboru nie ma.

Gość gość
ja np.zapisałam specjalnie moja córkę do przedszkola integracyjnego bo chcę by była w małej grupie przedszkolnej plus chce by rozumiała co to znaczy niepełnosprawność.

Gość gość
O ja piernicze...weszlam na swoj temat po "chwili" przerwy i co tu zastaje? Oskarzenia, ze jestem wscibska menda, ktora wypytuje bo chce "rozpuszczac ploty" Wstyd mi za was :/ Jestescie chore, powinnyscie sie leczyc jak najszybciej! :/ Po pierwsze, zapytalam bo zwyczajnie jestem ciekawa jak to wyglada, moje dziecko tez pojdzie kiedys do przedszkola, po drugie chlopaczek ma problemy i zwyczajnie jako ciotka szkoda mi go, dla was to takie jest dziwne i niebywale? Od razu myslicie ze cos zlego mam na mysli? Chyba lepiej bym zapytala na anonimowym forum ludzi w tym doswiadczonych, niz wypytywala szwagierki, to dopiero jest wsibstwo! Chyba mierzycie mnie swoja miara. Nie chyba, tylko na p[ewno. Widze ze wy z takich rodzin gdzie wszystko co nietypowe, jest tematem tabu, skoro zarzucacie mi ze dotykam tabu i chce "siac ploty". Wspolczuje wam glupoty, niezrozumienia i doszukiwania sie we wszystkim drugiego dna. Nie sadze zebyscie w swoich rodzinach byly lubiane i szczesliwe, skoro wszedzie dopatrujecie sie spisku i wrogosci :/ Zal mi was, nie grzeszycie rozumem :/ na tym forum "nie ma z kim gadac"...a moze jakas matka dziecka wymagajacego integracji tkwi w jakichs niezrozumialych dla mnie kompleksach (przeciez nie masz takiego dziecka z twojej winy :/) i dlatego mnie atakuje... Wez nie rob wiochy jedna z druga, czlowiek nie wie jak pytanie sformulowac bo co nie zrobi, to zaraz sie znajdzie jakas przeczulona ktora oskarzy o najgorsze. Jestem w szoku :| Ale ciesze sie, ze ktos powyzej zgasil taka "babe" ktora mnie wyzywa od "mend" a sama mende widzi w lustrze gdy w nie rano patrzy.

Gość gość
gość dziś g..wno widzisz i g..wno wiesz. Nie mierz mnie swoja miara, sama jestes menda...toksyczna baba...:/ Jak dla ciebie to oznaka zlych intencji to pewnie ty z tych co swoje problemy pokazuje np. na fejsbuniu jako atuty. Tak cie bola pewne rzeczY? w normalnych rodzinach to chyba logiczne ze ciocie pytaja o krewniakow i sie o nich martwia, a jak widza ze rodizna nie ciagnie tematu to pewnie nie beda naciskac, no nie? nie wiem, moze musialam dac 5 smutnych buziek by do ciebie to przemowilo? Zal mi takich pustostanow naprawde :/ Ale wymyslila!

Gość gość
heheh o k... ale z ciebie idiotka hehe Wcale sie nie dziwie ze szwagierka nie chciała z toba rozmawiać .

Gość gość
Gdybyś miała dobre relacje i szczere zamiary to pewnie zapytalabys kuzynke a nie weszyla. Żeby dziecko miało problem i tego powodu szloe do integracji musi mieć orzeczenie.

Gość gość
12:34 Jesli zamierzasz robic g..wnoburze to mozesz od razu sie pocalowac w tylek, bo nie sprowokujesz mnie. A szwageirka rozmawiala ze mna, dla twojej informacji, caly wieczor. Tyle, ze byla smutna i mowila cos przy okazji o tym przedszkolu, ogolnie byla zdolowana dzieckiem swoim. A ze nie mam takiergo malego rozumku jak ty, to umiem laczyc fakty wiec zapytalam ludzi ktorzy sie na tym znajda. Dziwne bowiem wydalo mi sie, ze ktos juz z gory wie do jakiej grupy trafi jego dziecko i pomyslalam ze moze celowo zapisuja je do takiej a nie innej + ze dziecko ma orzeczenie. Swoja droga nie rozumiem dlaczego rodzina wstydzi sie i nikomu, nawet tesciowej (babci) nie mowi co temu dziecku jest. A zapewne w niejednej poradni byli. To taki wstyd przyznac ze dziecko ma problemy? przeciez wszyscy widza to golym okiem.Moze gdyby powiedzieli i wytlumaczyli rodzinie co jest, to nikt by sie na nich nie obrazal. Ja sie nie obrazam ze ich dzieciak chce bic mojego niemowlaka i sika na jego widok ze strachu. Ale inna galaz rodziny sie obrazila ze ich syn bije ich corke, ze chce ja wypchnac z domu, ze jej nie toleruje. Matka tej dziewczynki uwaza ze dziecko jest zle wychowane albo zaprogramowane "anty" przez doroslych. A wystarczyloby by poiwiedzieli ze dziecko ma jakies zaburzenie i nikt by sie nie dziwil. ale jak ktos woli zamiatac pod dywan to efekty ma w postaci tego ze kuzynka sie do nich nie odzywa i nie chce robic spotkan na ktorych sa te dzieci, bo ich syn jest agresywny i aspoleczny.

Gość gość
12:38 mam bardzo dobre relacje, sami nas zapraszaja do siebie, zwierzaja sie ze spraw osobistych i zapraszaja na wspolne wakacje, na ktore pojedziemy. Jednak ten temat pomijaja, dla mnie to dziwne. Bo wiem, ze gdybym ja miala takie dziecko, wolalabym powiedziec ze jest chore albo ma orzeczenie niz udawac ze "on juz taki jest" i ze to normalne ze bije dzieci bo wiem ze potem dopatrywanoby sie przyczyny nieodpowiedniego z achowania dziecka w zaniedbaniach rodzicow. A tego bym nie chciala. Tak jak mowie, czesc rodziny juz ich unika.

Gość gość
12:38 Co?? Zeby dziecko szlo do klasy integracyjnej musi miec problemy? Nie musi. Wystarczy ze rodzic zglasza ze chce je zapisac do integracyjnej ale jako dziecko "normalne".

Gość gość
PO CO CI TA WIEDZA, PEWNIE SZWAGIERKA NIE MÓWI CI WSZYSTKIEGO BO WIE JAKA Z CIEBIE MENDA, CHCESZ WSZYSTKO WIEDZIEC BY PÓZNIEJ SIE Z NICH NASMIEWAC, co złego jest w grupie integracyjnej, niektóre mamy specjalnie zapisuja swoje dzieci nawet jesli nie maja zadnych problemów, bo chca nauczyc dziecko odpowiedzialnosci i wrazliwosci, -skoro chłopiec ma problemy do dobrze dla niego ze pójdzie do takiej grupy,mniejsza ilosc dzieci, -----zaraz ze swoja mamusia ----- a tesciowa szwagierki bedziecie jej doope wszedzie obrabiać, --współczuje jej takiej wrednej szwagierki jak ty

Gość gość
12:48 Ty jestes chora psychicznie, bez kitu :/ Co jeszcze widzisz wokol siebie, biale myszki? :/ Tesciowa bedzie d..pe obrabiac? tesciowa kocha wnuka i bardzo sie o niego martwi! Nigdy nie "obrabia mu d..."! :/ Ani ja, ani ona! Nigdy nie rozmawiamy o tym chlopcu z nikim! Po raz pierwszy poruszam ten temat tutaj. No, moze jeszcze z mezem o tym gadalismy. Ale jaki temat do plotek?? Jestes tak przerwazliwiona i piszesz to wielkimi literami, ze miemam ze jestes mama kogos z zaburzeniem i wydaje ci sie ze sie z was ludzie smieja. Skad ten pomysl ze ja sie smieje z klas integracyjnych?? Raczej jest mi szkoda tych dzieci. I ciebie, bo masz inteligencje jak male, tepe zwierzatko.

Gość gość
12:48 Zapisz sie na jakas terapie bo masz manie przesladowcza. Kto mowil, ze to smieszne, kto sie nasmiewal? O zgrozo! Kto mowi, ze to zle chodzic do takiej grupy? Dopowiadasz sobie rzeczy ktorych nie ma, projektujac na mnie swoje wlasne leki, obawy i kompleksy. Spokojnie, nikt sie z twojego dzieciaka nie smieje. A jesli sie smieja, to wspolczuje rodziny, u nas takie cos nie wystepuje. Ale u ciebie chyba tak, bo reagujesz na d wyraz emocjonalnie. Zluzuj tylna czesc ciala, spinasz sie i pultasz o cos, czego nie ma :/

Gość gość
autorko bo ta od CAPS LOCKA czyli wielkich liter sama jest matka przychlasta i sie obessssrala ze to moze byc o niej :D niedorobiony dzieciak to i matka wszedzie wrogow widzi i przesmiewcow....o bozzze jaka cebulara

Gość gość
Autorko idz od psychiatry serio . hehe

Gość gość
Dlaczego do psychiatry? Bo zapytalam o cos co was boli? Macie jakies kompleksy? Co jest zlego w pytaniu, jak wyglada rekrutacjado takich przedszkoli? Glupio mi pytac kogos z rodziny o cos, czego sie ta osoba wstydzi i to widac...nie bede kogos zmuszac do zwierzen. To takie dziwne i niezrozumiale? Macie powazne problemy, a ze najlatwiej jest sie wybielic i wyprzec wlasnych niedociagniec mowiac innym "idz sie leczyc" to powtarzasz to mnie, chociaz to ty masz problemy z ocena rzeczywistosci i twoja obsesja przesladowcza jest widoczna na kilomter. Ktos o cos zapytal niewygodnego, masz scisk zwieraczy ze ciebie pewnie tez ten problem dotcyzy, to i atakujesz. Ty chyba nie lubisz swojej szwageirki, co? :) Widzisz we mnie jej odbicie. Myslisz ze twoja szwagierka nie ma co robic tylko urzadzac salwy smiechu na temat twojego dzieciaka? Stuknij sie w dekiel.

Gość gość
Juz skończyłaś wariatko ? no to teraz wy... do psychiatry . Na miejscu twojej szwagierki zerwałabym z toba kontakt .

Gość gość
13:05 ojej jak cie boli ze twoje dziecko ma powazne zaburzenie...az musisz autorke atakowac :D wysylac do psychiatry...a z twoim dzieciorem juz bylas? :P chyba nie, bo co ludzie powiedza... autorko, moze szwageirka zwyczajnie sie wstydzi, sprobuj jej zapytac choc wiem ze to nielatwe

Gość gość
ha ha ha, ale z was kretynki, wielkie litery właczyłam przez przypadek, a potem nie chciało mi sie pisać od nowa, mam zdrowe dzieci, i ja nie uwazam by grupy integracyjne były złe - ale uwazam ze autorka to wscipskie wredne babsko, , nie chce ci szwagierka czegos powiedziec a ty nie umiesz tego uszanowac tylko zakładasz głupi temat, taka wsc****a jestes ze tego nie wiesz i to ci nie daje spokoju, to mnie przeraża,, ze takie wscipskie babsko jestes ze az musisz o szwagierce temat załozyc, jakby babcia naprawde kochała wnuka to synowa powiedziałaby jej prawde ,ale wie ze macie nieczyste intencje i wam nic nie mówi

Gość gość
autorko załozyłas temat, wiec powinnas spodziewac sie róznych komentarzy, dlaczego wyzywasz dziewczyny które ci odpisuja nie tak jakbys sie tego spodziewała, co myslałaś ze kazda cie poprze, kazda wyraza tylko swoje zdanie -poprostu niektórym sie nie podoba to ze sie wtracasz ,ale nie ty od razu innych wyzywasz, pierwsze co sie kazdemu może skojarzyc ze jestes wredna i wści/pska, i ja czytajac twój post wnioskuje ze to ty masz cos przeciw takim przedszkolom skoro az temat musiałaś załozyc

Gość gość
gość dziś 12:48 Ty jestes chora psychicznie, bez kitu :/ Co jeszcze widzisz wokol siebie, biale myszki? :/ Tesciowa bedzie d..pe obrabiac? tesciowa kocha wnuka i bardzo sie o niego martwi! Nigdy nie "obrabia mu d..."! :/ Ani ja, ani ona! Nigdy nie rozmawiamy o tym chlopcu z nikim! Po raz pierwszy poruszam ten temat tutaj. No, moze jeszcze z mezem o tym gadalismy. Ale jaki temat do plotek?? Jestes tak przerwazliwiona i piszesz to wielkimi literami, ze miemam ze jestes mama kogos z zaburzeniem i wydaje ci sie ze sie z was ludzie smieja. Skad ten pomysl ze ja sie smieje z klas integracyjnych?? Raczej jest mi szkoda tych dzieci. I ciebie, bo masz inteligencje jak male, tepe zwierzatko. -----------brawo autorko,najpierw zakładasz temat a potem ludzi wyzywasz od bezinteligentnych zwierzątek dlatego zektos mysli inaczej niz ty i cie nie poparł w głupiej dyskusji