Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cukinia jak ją jesć?

Polecane posty

Gość gość

hej,co można zrobić z cukini? cos niskokalorycznego i smacznego? czy cukinię je się surowa?

Gość gość
Zapytaj Miszmaszową 25 🖐️ oni Ci doradzi bo o cukini wie wszystko jak nikt powaznie:-D I robi takie wynalazki z cukini że hoho:-)

Gość gość
Hehe no Miszmaszowa też kojarzy mi się z cukinią :-D Ona chyba tylko do rosołu jej nie daje.chociaz kto ją tam wie.hehe

Gość gość
Cukinia to fajne warzywko,w necie jest mnóstwo przepisów na cukinię. Ja najczęśćiej robię placki (kroję cienko plasterki całej cukinii i przyprawiam,smażę w bułce i jajku albo tarkuję i dodaję pół na pół do ziemniaków ) leczo, faszerowaną ryżem,mięsem mielonym...w tym roku robiłam słoiki (sałatka i leczo)

Gość gość
Możesz zrobić krążki. Umyj, ale nie obieraj. Po pokrojeniu w plastry średniej grubości wytnij pestki. Obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż na oliwie do zarumienienia.

Gość gość
Albo makaron. Cukinia jest bardzo zdrowa;)

Gość gość
Jadłam u znajomej w Niemczech coś takiego: na wysmarowaną oliwą blachę (wielkość zależy od ciebie) poukładala pokrojony twaróg, na to pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i w plasterki cukinię. Podlala oliwą i do piekarnika na 15-20 min. Jedliśmy to z bagietką, maczając ją w oliwie. Pycha!

Gość gość
do krążków najlepsza jest młoda cukinia,gdzie nie potrzeba jeszcze usuwać pestek...

Gość gość
Usmaż plasterki i zalej marynatą z ulubionych ziół, czosnku, oliwy i octu, i odstaw na 2 dni- niebo w gębie.

Gość gość
gdzie ja wam teraz w tym kafeteryjnym burdlu znajde jakaś miszmaszowa :D dzięki za inspiracje,a cois bez smazenia ? bo ten tego ...dupa jeszcze zimowa

Gość gość
Równie dobrze smażenie możesz zastąpić pieczeniem lub użyć grilla elektrycznego z minimalną ilością tłuszczu. W pytę jest też leczo z cukinią, choć to odstępstwo od oryginalnego węgierskiego przepisu.