Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tez uważacie ,że tylko patologia i biedota ma popsute ,zaniedbane zęby ??

Polecane posty

Gość gość
Papierosy niszczą zeby. Długotrwali palacze mają je żółte.

Gość gość
Niestety ale dentysta to usługa luksusowa . Za każda wizytę place min 100 zł . Dla mnie to jest bardzo duzo. Jednak ten pakiet na NFZ powinien być bogatszy ., Tym bardziej ze większość polaków ma zepsute zęby .

Gość gość
I tak wszyscy umrzemy wiec wasze piękne ząbki i tak skończą w piachu, po co ten temat???

Gość gość
Ha ha ha ha ha ha rzadko tutaj widzę większą głupotę niż ta tutaj. Nie dopuszczam do dziurek. Dziewczyno, ty masz mocne zęby i dlatego ci się dziury nie robią. Poczekaj trochę, bo zdarza się, ze zęby psują się od środka, a ciąża potrafi też zęby zjeść. Rentgen co pół roku? Nie ściemniaj, że ci robią, bo nie robią. Raz na rok góra. xx jak ktos napisal, chodzenie do dentysty nie jest przymusowe , chcecie nie chodzcie tylko czekajcie az was taki bol z popsutych zebow chwyci ze bedziecie po scianach chodzic . jesli twierdzicie ze kontrolowanie stanu uzebienia w niczym nie pomaga to ok , wasza sprawa tylko dzieci szkoda jak rodzice maja takie podjscie do dentystow :( moja dentystka Viveca Östhlin robi mi rentgen za kazdym razem wlasnie dlatego zeby zobaczyc czy cos sie nie psuje od srodka a wasi dentysci w Polsce co nie wiem czy wam robia czy nie , nie bede sie spierac , wiem jedno , chodze do niej od 17 lat i nigdy nie mialam wierconego zeba , w ciazy bylam dwa razy tak gwoli informacji na koniec zycze wam wszystkim zdrowych zebow a w szczegolnosci tym krorzy tak wysmiewaja czeste wizyty kontrolne u dentysty zegnam i usmiecham sie do was szeroko ;)

Gość Ana882
Mam 30 lat i nie mam 4 zębów, czyli wszystkich szostek, a od 4 w głąb wszystkie załatane. Ktos powie ze patologia. Byc może. Rodzice zaniedbali, ja się bałam i trafiałam do dentysty w momencie, gdy bardzo bolało, a dentyści na nzf gdy boli to mają jedną metode-usuwać. I tak w wieku gimnazjalnym pozyblam sie czterech szóstek. Luk nawet nie widać bo sie poprzesuwalo (mloda bylam). Potem sie przestraszylam i zaczelam jako nastolatka juz leczyć. Chodzialam na nzf i tak łatalam te moje zeby tymi ciemnymi darmowymi plombami. Byle tylko wyleczyc i zapobiec kolejnym ubytkom w szczence. Obecnie jestem po ostatecznej wymianie czarnych plomb na biale. Prywatnie oczywiscie. Robilam to dwuetapowo. Część rok temu. Druga czesc teraz :w styczniu i w lutym chodziłam. Nie wiem ile kasy zostawiłam tam w gabinecie. Nie liczylam. Tez mam krucho z kasa. Dopiero co urodzilam dziecko i wydatków mam mase. Ale stwierdziłam ze mam juz 30 lat, lepiej z moim wygladem juz nie będzie tylko coraz gorzej, i pomyślałam, ze taraz zrobie porzadek z zebami albo cale zycie bede chodzic jak ta patologia właśnie z tymi czarnymi zebami (umowmy sie ze plomby na nzf to jakas pomylka, dla mnie wyglądały jakbym miala w kazdym zebie próchnice). Koszt jednego w moim mieście. to w granicach 120- 130 zl ze znieczuleniem takim w zastrzyku. Za znieczulenie komputerowe biorą40 zl, ale na to sie juz nie pisalam.

Gość gość
Co to za bzdury piszecie, że cały implant 3 tys? 2-3 tys kosztuje implant w zależności od materiału, a drugie tyle korona do tego implantu. Koszt całości to 4-6 tys. x oczywiscie ze sa i implanty w tych cenach, jednak w klimice gdzie sie lecze maja całkiem przystepne ceny, i tam za implant zeba sie płaci 2 tys.. http://certusdentpoznan.pl/index.php?id=cennik implanty staja sie powszechne i dlatego to tanieje, generalnie ta usługa była zawsze przesadnie zawyzana cenowo przez dentystów niestety

Gość gość
http://www.certusdent.pl/p/stomatolog_cennik.html podałam w sumie zły cennik, tu jest inny, korona na implancie 950 zł, podrozała nie wiem czemu, bo niedawno było 700... ale widziałam reklamy, ze np. gdzies w szczecinie juz mozna miec implant z korona wstawiony za 1600 zł

Gość gość
Ale własnie przy dentyście trzeba wyważyć cenę do jakości. Ja płacę więcej, ale np. mikroskop, albo taka mała kamerka pozwalajaca filmować z różnych kątów czy kontrolny rtg punktowy tam to standard, znieczulenie też jest wliczone w cenę, zabiegi chirurgiczne są na miejscu. A mówią wprost, ze np. piaskowanie mi niepotrzebne ( upierałam się by zrobić), mogłby mi zrobić i hajs zgarnąć, ale też potrafi odmówić.

Gość gość
AUTORKO UMRZESZ Z PIEKNYMI ZEBAMI BEZ PLOMB HEHE

Gość gość
dziś ja jestem b zadowolona z jakosci tego gabinetu, kanałowe jest pod mikroskopem, maja najlepszy sprzęt, bajery typu suchy lód, i jest b ładnie, cena to jest wiele rzeczy , z tego co wiem to najdrozej w warszawie

Gość Ana882
No to tu gdzie ja robilam to takich bajerów nie ma. Tylko rtg gdy sa watpliwosci czy kanałowo czy zwyklw borowanie itp. Nic pod mokroskopem a właśnie tego najbardziej sie boję ze ząb zostanie zle wyczyszczony i wypełniony a za chwilę zacznie sie psuc pd srodka. Boje się tego, bo tak ja mówie od czworek w głąb wszystkie mam łatane.