Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy u was w domach tez obgaduje sie i plotkuje o innych ludziach??

Polecane posty

Gość gość

czy u was w domach tez obgaduje sie i plotkuje o innych ludziach??

Gość gość
Moja mama robi to od zawsze. Pracuje w urzedzie gminy w pomocy spolecznej. W domu obgaduje kto przyszedl, po jaki zasilek, kto kogo pobil, kto sie upil, kogo znow do czubow odwiezli. przez wychowanie w takiej atmosferze mam nature wscibskiej baby, ale walcze z tym :(

Gość gość
ależ skąąąąąd tu wyłącznie wzory cnót wszelakich przesiadują i z równie cnotliwych rodzin pochodzą........... buahahahahahaha a te tematy o bratowych, szwagierkach, siostrach, koleżankach i bratowych zakładają się same :D

Gość gość
Moja matka to plotkara. Wszystko o wszystkich wie. Jutro przyjdzie mi dziecka pilnowac. Ciekawe jakie newsy przyniesie:)

Gość gość
Co innego plotkować, czyli luźno rozmawiać o tym co się słyszało, co może jest a może nie jest prawdą...a co innego chamsko, bezdusznie "wynosić" służbowe tajemnice, o ludzkich często wręcz dramatach. Powinno się zgłosić ten temat...

Gość gość
U mnie w rodzinie wszystkie kobiety są takie, jedna drugą obgaduje za plecami. Każdy każdego obgaduje i wyzywa, łatki przypina. Ja w tym nie uczestnicze i w ogóle trzeba uważać co się mówi bo można mieć problemy.

Gość gość
a ja nie i u mnie w mojej rodzinie czyli JA MĄŻ I DZIECI tego nie ma :-p mamy w doopci innych :-) A tak jest to powszechnie wszędzie bez wyjątku :-o

Gość gość
Ja z mezem obgaduje wszystkich znajomych.

Gość gość
W moim rodzinnym domu było tak: "Ten jest huj, ta to c**a, ten jest żydem tamten jest żydem, to jest k***a" itp. itd... Nawet na mnie matka tak gadała, teksty o żydach to fach taty. Dalwj tak tam jest. Dlatego wyprowadzilam się jedenaście lat temu z domu mając 20 lat. Mój mąż mówi że to cud bo jestem bardzo tolerancyjną i ogólnie grzeczną osobą:-)

Gość Mama 2 plus 2
U mojej mamy to jest standard ale bardziej niż to obgadywanie drażni mnie przejmowanie sie co ludzie powiedzą.

Gość gość
Moja babcia tez tak lubi a sąsiedzi mają nowe auto a komunie mieli tam i tam tyle gości a ta miała taką sukienkę. .......ale to raczej z nudów mieszka na wiosce zero atrakcji ...Zresztą teściowa ma tak samo ostatnio przeżywa ze syn sąsiadów 27 lat się wyprowadził do dziewczyny i będzie ojcem......i jak ktoś napisał co inni powiedzą jak sąsiadka ma taki kwiatek w ogródku to ona tez musi

Gość gość
Haha

Gość gość
U mnie się nie plotkowało. I zaskoczyło mnie że na starość moim rodzicom coś się w głowach poprzestawiało, wraz z pogorszeniem stanu zdrowia, i jedynym tematem stało się narzekanie na innych, obgadywanie, życie plotkami rozpowszechnianymi w telewizji oraz treścią tych najmniej ambitnych produkcji telewizyjnych. Inna rodzina, moich pracodawców. Im gorzej było u nich (problemy rodzinne i finansowe), tym chętniej podejmowali rozmowy o innych, właśnie w tonie obgadywania. To dowodzi co najmniej jednego: frustraci chętniej obgadują. Ewentualnie mamy tu sięganie po głęboko zakorzenione wzorce, których pozbyliśmy się w toku swojego rozwoju, a do których wracamy gdy mózg odmawia posłuszeństwa.

Gość gość
"a te tematy o bratowych, szwagierkach, siostrach, koleżankach i bratowych zakładają się same" Nie widzisz różnicy między obgadaniem kogoś a napisaniem o anonimowej osobie do nieokreślonych anonimowych osób?? Równie dobrze można uznać że anonimowo piszą o nieznanych osobach i do nieznanych osób WŁAŚNIE ci, którzy nie obgadują konkretnych osób w swoim prawdziwym życiu.

Gość gość
obrzydliwi są tacy ludzie fu

Gość gość
w mojej rodzinie moja matka z ciotka to peplaja az im sie jezory pala , ja i moj maz nie obgadujemy ani nie plotkujemy , mamy tyle swoich zajec ze nie mamy czasu na takie pierdoly , moja tesciowa tez nie plotkuje ale czasem powie np a pamietacie ta starsza panie z gory , no to wlasnie biedna zmarla - cos w tym stylu wiec chyba to nie jest takie plotkowanie straszne

Gość gość
No u mnie tez tak bylo i ja jako dziecko to wynosilam z domu. Teraz mam 30lat i juz umiem myslec swoim rozumem i rozumiem jak to na mnie wplywalo

Gość gość
U mnie w rodzinie raczej tego nie ma, z mężem też nie obgadujemy ludzi.

Gość gość
Ja pracuje w gminie i uwierzcie mi,ze tu jest wielka plotkarnia o każdym.wynoszone są z gminy info na temat zarobków nauczycieli i kto korzysta z głosu i ile bierze zasiłku oraz jakie ma problemy rodzinne.

Gość gość
Ja nie będę rżnąć świętej bo moim domu plotkuje się owszem, ale to z reguły wymiana faktów, dosłownych cytatów, konkretnych zachowań. To dla mnie są plotki własnie. Chociaż i tak zdarza mi się kogoś wyśmiać (ale wtedy zastanawiam się czy to takie zawistne czy po prostu ktoś naprawdę coś odjebał). W moim domu rodzinnym - to już było żlośliwe obrabianie dupy, wytykanie wszystkiego co się da, jechanie po ludziach z taką złośliwą satysfakcją i własnie zawiścią, nawet jak się komuś coś udało trzebabyło do tego dopisać mnóstwo minusów, żeby umniejszyć. Więc nasiąknęłam tym trochę - dlatego własnie czasami nie mogę się powstrzymać, ale staram się sprawowac kontrolę by kogoś niewinnego nie pojechać za bardzo. Więc mogę zaraportować, że ktoś sobie powiększył usta i wygląda komicznie, ale to, że ktoś kupił mieszkanie to raczej ciekawostka niż "ciekawe jaki ma kredyt przy tej swojej pensyjce, haha, pewnie rodzice musieli się im dorzucić bo sami w życiu by nie zrobili tego, a w ogóle to mieszkanie jest w dzielnicy X, tam same nory są, ale żałośni" - bo to jest właśnie dla mnie obgadywanie.

Gość gość
Nie znam nikogo kto nie plotkuje i nie obgaduje innych

Gość gość
Ja też nie znam nikogo kto by nie gadał o innych. Chyba tylko mnisi tybetańscy tego nie robią ale zwykli ludzie gadają tyle że może są jednostki które się bardziej kojarzą z plotami bo robią to z wyjątkowym "zamiłowaniem" i z przejęciem.

Gość gość
ja plotkuje strasznie i obgaduje ludzi :) mója matka tak samo. Kto nam zabroni?