Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdybyscie wpadły to bralybyscie szybki slub z tego powodu??

Polecane posty

Gość gość

jesli pochodzilybyscie z rodziny katolickiejj tradycyjnej ? czy czekalybyscie az urodzi sie dziecko?

Gość gość
Ja brałam, ale to nie była klasyczna wpadka, bo mieliśmy termin ślubu wyznaczony na kwiecień. Na jesień okazało się, że jestem w ciąży. Ślub brałam dokładnie w pierwszy dzień siódmego miesiąca. :D Nie wstydzilismy się, od dawna byliśmy razem, wesele było udane. Jedno czego żałuję-musiałam zmienić sukienkę na szerszą. ;)

Gość gość
Szczerze mówiąc nie wiem, u nas było tradycyjnie, najpierw ślub. Kuzynka męża zarzekała się, że ciąża to nie powód do ślubu i ona by tego nie robiła, a jak przyszło co do czego to organizowała ślub w miesiąc, bo powiedziała, że z brzuchem do ołtarza nie pójdzie więc pewnie jednak wszystko wychodzi w praniu.

Gość gość
Nigdy w życiu!

Gość gość
W życiu. Do końca życia mieć łatkę, że złapałam go na dziecko?

Gość gość
Cywilny tak koscielny nie.

Gość gość
Ja wiem, że bym nie brała. Poczekałabym do rozwiązania i wzięła ślub jednocześnie chrzcząc dziecko, nawet pół roku po porodzie, aby już trochę ogarnąć siebie i dziecko. Pochodzę z tradycyjnej, katolickiej rodziny, mąż też, ale jest różnica między pobożnością a dewocją. Wiem, że nikt nie kładłby nacisku na szybkie zamążpójście ze względu na ciążę.

Gość gość
moja siostra brala ślub jak córeczzka miala 1.5 roku. tez byla wpadka ale nie organizowali nic na szybko

Gość gość
Nie.

Gość gość
Nie. urodziłabym, doszła do siebie i poszła do ołtarza. Moja kumpela miała 2w1 - chrzciła synka i brała ślub tego samego dnia. Mile to wspominam, bardzo fajne rozwiązanie :)

Gość gość
Nie. Nie chcialabym isc do slubu w ciąży i nie ma to zwiazku z religijnoscia. Jak juz to wolalabym po urodzeniu dziecka.

Gość gość
Jak bylybyscie katoliczkami to szlybyscie do ślubu w ciąży bo jakbyscie przez ten czas bez ślubu chodziły do komunii?rozgrzeszenia by wam ksiądz nie dal raczej.juz lepiej z brzuchem brać ślub.

Gość gość
Takie są właśnie patologiczne zaczątki smutttt :( Potem pójdzie już z górki. Pathological show xD

Gość gość
Ja mialam slub cywilny a dziecko niechrzczone wiec mnie to lata kolo dupy

Gość gość
Nawet jeśli pochodziłabym z katolickiej rodziny to dla mnie liczą się MOJE poglądy, a nie rodziny. A ja nie uważam generalnie ślubu za rzecz potrzebną kobiecie do szczęścia.