Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bariera językowa

Polecane posty

Gość gość

Poznałam kilka dni temu pewnego fajnego chłopaka, który jest Niemcem. Byliśmy na imprezie i fajnie nam się gadało, taka luźna gadka, trochę się pośmialiśmy i w ogóle. Bardzo mało mówi po Polsku i trochę lepiej po angielsku. Ja w ogóle nie mówię po niemiecku. Niby się dogadywaliśmy i rozumieliśmy, ale jednak mój angielski jest znacznie lepszy i czasem musiałam trochę mu tłumaczyć w inny sposób. Teraz znowu się do niego odezwałam i piszemy ze sobą i tak trochę męczy mnie, że mój zasób słownictwa jest większy. do tego dochodzi dużo błędów stylistycznych i gramatycznych... czy jest sens dalej w to brnąć czy może lepiej dać sobie spokój?

Gość gość
Chyba zbyt wielką wagę przywiązujesz do tych błędów. W koncu angielski nie jest jego językiem ojczystym. Twoim też nie, jesteś pewna, że posługujesz się nim perfekcyjnie? Może skup się bardziej na tym, co ten chłopak do ciebie mówi i pisze, a nie jak? Mój mąż jest Finem i nie zawsze mówi poprawnie po angielsku. Did you went to u niego standard. :D Sama jestem z wykształcenia anglistką, więc wyłapuję jego błędy, ale jestem wyrozumiała. Nie każdy ma naturalny talent do nauki języków obcych. Czasem poprawiam go, ale tylko wtedy, kiedy ten błąd utrudnia zrozumienie jego wypowiedzi. Mówię już nieźle po fińsku, ale wciąż często rozmawiamy po angielsku żeby ćwiczył. I po kilku latach razem zauważyłam, że mówi lepiej. Practice makes perfect. :)

Gość gość
Każda baba , która umawia się z niemcem powinna być powieszona za zdradę ojczyzny Za zdadę ludzi którzy walczyli o nasz byt . z potomkiem hitlerowców

Gość gość
randka z potmkiem nazistów powinna być karana publiczną chłostą