Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość UUnan

Ceny w CZECHACH

Polecane posty

Gość UUnan

Czy ktoś może orientuje się na jaki "standard" życia ozna sobie w czechach pozwolic za 19 tys koron miesiacznie? pomijajac koszty mieszkania? ile np kosztuje kupienie sobie gotowego obiadu w markecie ile kosztuje napoj sok ubrania ? nie mam tu na myśłi przelicznika na zlotowki tylko jak sie to ma do sily nabywczej ich pieniadza w ich wlasnym kraju

Gość Pęd Sosny
Z tego co mi kolega mówi, który żyje tam od dłuższego czasu - ceny kształtują się bardzo podobnie jak w Polsce. EDIT: Ceny względem zarobków. Jest jak w Polsce.

Gość UUnan
no tak ae nadaj niewie ile to na "ichniejsze" te 19 tys koron :D wiem ze najnizsza maja 9 ty czyli ponad dwukronosc tylko czy to doslownie ma sie do sily nabywczej tak jak u nas np 3.500 na reke ?

Gość gość
ale turystycznei pytasz?

Gość UUnan
nie nie pytam wlasnie tak jakby sie to przekladalo na zycie tam

Gość Pęd Sosny
UUnan wczoraj Jak na nasze 3k. :D

Gość UUnan
czyli sie SREDNIO oplaca

Gość gość
nie

Gość gość
Ceny w Czechach są na pewno wyższe niż w Polsce ale nie są aż tak bardzo wysokie jak w zachodnich krajach, byłam podczas wakacji w Pradze

Gość UUnan
tylko wlasnie cale to porownywanie con korony do zlotwoki :D troche bledne bo ja chce widzic ile mnei by kosztolawo zycie gdy bede ZARABIAL w koronach :D ale chcialbym poznac konkretne kwoty (liczbowo nie zlotowkami) ile ktos np obiad kosztowal itp ubrania zeby sobie jakos porownac do ew wyplaty

Gość gość
Nie jest tak drogo zważywszy że stac mnie było kupić sobie zupelnie fajną kurtkę skórzną czy buty, a jedzenie to zależy gdzie jesz jak w drogiej restałracji to wiadomo ceny wysokie ale nie jakieś oszałamiające wysokie, jesli chodzi o hotele to ceny w centrum Pragi są wysokie ale jest firma z Polski która zajmuje sie wynajeciem ekskluzywnych prywanych apartamentów mieszkaniach za który dwupokojowy super apartment w przeliczeniu na złotówki zapłaciliśmy 180zł za dobę plus dla firmy 170zł.

Gość gość
Za taki obiad na dwie osoby zapłaciliśmy ok 400 koron.

Gość UUnan
czyli licze ze spokojnie pewnie bym sie najadl kupujac poslilki w markecie za 100-150 koron dziennie? albo i mniej a kurtka ile wyniosla?

Gość UUnan
a moze dzis ktos? :D