Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ojciec Alkoholik

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym się zapytać czy macie może jakaś wiedzę czy osoby pijace można siłą doprowadzić na leczenie? Mój ojciec pił całe moje dzieciństwo i piję dalej. Kiedyś było strasznie bo pił i bił, potem moja mama kiedyś się zbuntowała i przestał tyle pić i już nas nie uderzył ale od jakiś dwóch trzech lat piję codziennie, oczywiście mówi że ma do tego prawo bo zarabia na rodzinę, kiedyś tak było moja tato ma swoją firmę i dosyć dobrze zarabia i nie było nigdy u nas problemów z pieniędzmi a od ostatniego czasu czyli mniej więcej 1-2 lat nie daje prawie nic na utrzymanie. Potrafi dać mojej mamie 200-300 zł na cały miesiąc resztę przegrywa na maszynach i przepija a mama 3 dzieci jego i mieszkanie utrzymuje z swojej pensji, dorabia sobie gdzie tylko może . Aktualnie jest za granicą i bedzie jeszcze ponad miesiąc. On wykończy psychicznie tą kobietę dzwoni że ma mi wysłać pieniądze. Jak chwilę nie odbiera to pisze że mam się gdzieś puszcza. A jak nie ma argument ów to wypisuje smsy że się powiesił. Dziś mama do mnie dzwoni czy jestem w pracy czy u siebie w mieszkaniu, byłam w pracy a ona zapłakana dzwoni żebym sprawdziła co robi ojciec bo pisze jej że się powiesi, oczywiście ja uruchomilam wszystkich znajomych żeby poszło sprawdzić co z nim . Oczywiście w podziękowaniu dostałam smsa jaka to ja jestem nienormalna, że powinnam być mu wdzięczna itd .. chciałabym mu pomóc ale nie mam pomysłu, jak mówię mu że kochamy go i doceniamy to co dla nas robił ale że po alkoholu jest innym człowiekiem to odbiera to jako atak

Gość gość
Matka niech zostawi dziada, to może sie opamięta. Głaszczecie po głowie, to pije. możesz zadzwonić na jakiś telefon zaufania, tam się dowiesz jak wdrożyć leczenie przymusowe.

Gość gość
Do 20: ssspierdalaj ścierwo

Gość gość
Mialo być do 20:33 sppièrdalaj ścierwo

Gość dupas
żryj gó\wno ciulu :classic_cool:

Gość gość
Do 20:40 wystawiaj tą duupę pedale i smieciu pieprzony

Gość gość
oto kafeteria :o