Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zamówić kuriera. Pomożcie.

Polecane posty

Gość gość

Zamawiała któraś z was kuriera? Mam kanapę na sprzedaż i zaznaczyłam odbiór osobisty. Jest sporo chętnych, ale chcieliby wysyłkę. Czy taki kurier przyjeżdża do mnie po odbiór przedmiotu, czy ja musze dowieźć. Pomóżcie bo jestem ciemna w tym temacie

Gość gość
Wejdź na stronę alekurier.pl i tam się wszystkiego dowiesz.

Gość gość
Ja korzystam ze zlapkuriera. Na stronie znajdziesz kalkulator wymiarów. Jesli bedziesz miała pytania,watpliwosci, dzwon na infolinie, babeczki powiedza co i jak.

Najprostszy sposób to bliska paczka- https://bliskapaczka.pl/ . Nadajesz przesyłkę przez neta, zanosisz ją do wybranego punktu - sklep żabka, freshmarket, stacja lotos lub orlen, poczta. Do wyboru do koloru i nie musisz siedzieć w domu oczekując na kuriera, który ją odbierze od Ciebie. Prościej chyba się nie da :D

Gość gość
no to weź zanieś kanapę :(((

Gość gość
to teraz mając kanapę zamawia sie kuriera aby pobaraszkować, o, dobre

Gość jakubczak952
Najlepiej przez https://www.sendit.pl/ :) ja jak chcę zamówić kuriera to korzystam tylko z tego portalu i jestem zadowolona (ceny są niższe niż w przypadku złożenia zamówienia bezpośrednio w danej firmie kurierskiej).

Gość lady6
Nie ma dzisiaj problemu z zamowieniem sobie kuriera. Tutaj http://trafionezakupy.pl/furgonetka-pl czytalam artykul o tym, jak znalezc dobrego, sprawdzonego. Taka odpowiednia firma wysle nam paczki bardzo szybko. To wygodna opcja przesylania paczek.

Jeśli chodzi o meble to sprawdzajcie też ile kosztuje transport realizowany przez mniejsze firmy, szczególnie jak tranport niedaleko. Co do kurierów to nie wszyscy meble przyjmują - musi być opcja przesyłek niestandardowych, wielkogabarytowych. Co do pośredników to najcześciej korzystam z przesylarka.pl, wcześniej z kurierów i jeszcze kilku mniejszych. Sporo tego jest, wybierasz co pasuje i co wygodne.

Gość gość
kanapa to gabaryt, kurier raczej tego nie zabierze. Do tego potrzebna jest spedycja, samochód z windą i odpowiednia zapłata. Poczekaj jeszcze trochę z tą kanapą, może ktoś jednak się skusi i sam przyjedzie. Do mnie, po kanapę, przyjechało małżeństwo. Ale to była prawdziwa okazja. Oddawałam komplet (kanapa plus dwa fotele) bez śladów użytkowania.

Z wysyłką taki gabarytu jak kanapa raczej ciężko będzie wysłać,jako osoba prywatna...

Gość gość
Teraz kuriera można zamówić nie wychodząc nawet z domu. Ja prowadzę własną firmę i wszystkie produkty wysyłam do klientów za pomocą firmy www.tuwysylam.pl. Jeszcze nie spotkałam się ze złymi opiniami lub problemami związanymi z dostarczeniem paczki.

Gość Martyna

Ja od dłuższego czasu wysyłam swoje paczki przez brokera Zlapkuriera.pl Mają duży wybór usług zarówno na małe paczki jak i np. palety. Dodatkowo w swojej ofercie mają duży wybór firm wiec opcja bardzo zachęcająca. Jestem bardzo zadowolona z ich usług, wszystko działa szybko i terminowo 😉