Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kafe bajka, tu co druga ma ponad 5k wyplaty, meza z kasa i zycie krolewny

Polecane posty

Gość gość
"5 tys to jest srednio, tak akurat zeby w miare przezyc w miescie, wiec nie wiem co to za zycie krolewny ?" Akurat co druga tutaj w wieku 25lat ma dom z ogrodem, bez kredytu także tego :P

Gość gość
13:59 "W wolnym czasie to ja mam ciekawsze zajęcia niz to forum" kazda tutaj tak mowi :D tylko jakos nie chce mi sie w to wierzyc :P :D za bardzo znam zycie i wiem jaki typ ludzi tu przesiasuje, na podstawie swoich znajomych ktorzy przyznaja sie do nalogowego korzystania z kafeterii

Gość gość
Pamiętam jak jakaś laska miała pomysł na szkołę językową dla matek (połączoną z opieką nad dziećmi itp). Napisałam jej, ze tutaj raczej odpowiedzi nie uzyska bo większości nie interesuje samorozwój a obgadanie teściowej czy zapytanie o kolor kupy dziecka. No i miałam rację. Zauważyłyscie, ze przy tematach o szkoleniu zawodowym też jest cisza? Pojawiają się jakies odpowiedzi "zrób bliżej nieokreślony kurs" i tyle. Za to przy temacie o mieszkaniu na wsi - aż przebierają nóżkami, żeby się wpisać.

Gość gość
Do pani: "Po 25l i domy bez kredytu", chcialas tu zablysnac i nie udalo Ci się. Przeciez jak byly tematy o posiadaniu domu, nawet na ok. 10str byl jeden to malo osob mialo bez kredytu i byly to osoby po 30tce co pracowaly dlugo za granica. A wiekszosc (w tym ja) mamy te domy z kredytem.

Gość gość
Co do szkolen, sama zakladalam tematy o szkoleniach i nikt nie odpisywal. A co do wsi, to nie wiem o co chodzi, ze wies gorsza czy co. Mam sporo znajomych w branzy medycznej i wszyscy sie pobudowali na wsiach wlasnie.

Gość gość
Ja na kafe w wchodze po dyzurze, w celu zrelaksowania sie ;)

Gość gość
To jest forum "ciąża, poród, macierzyństwo...", więc siedzi tu mnóstwo kobiet na L4, macierzyńskim czy wychowawczym. Sama zanim nie zaszłam w ciążę i nie poszłam na zwolnienie, nawet nie wiedziałam o istnieniu tego forum. Zaczęłam siedzieć w domu i nieco się nudzić i odkryłam to miejsce w czeluściach internetu. Jestem farmaceutą, obecnie podczas specjalizacji, ale ile można siedzieć nad farmakologią? To forum jest tak odmóżdżające, że dobrze robi podczas pracy umysłowej. Jasne, że lubię iść do teatru czy obejrzeć dobry dokument, ale każdy czasem potrzebuje jakiejś "niskiej" rozrywki. Wtedy odpalam temat o teściowych czy szwagierkach i mogę się nieco pośmiać dla rozluźnienia. A jak już mi się fałdy na mózgu rozprostują, mogę wrócić do farmacji albo wpaść jeszcze na jakieś tematu, w których mogę się w jakiś sposób wiedzą zawodową podzielić i coś komuś doradzić.

Gość gość
A do tych, co się tak dziwią, że lekarze na dyżurach siedzą na kafe, to powiem tylko, że w niektórych placówkach np. w nocy rzadko coś się dzieje. Można się spokojnie przespać czy posiedzieć w necie.

Gość gość
gość 2017.03.29 Do pani: "Po 25l i domy bez kredytu", chcialas tu zablysnac i nie udalo Ci się. Przeciez jak byly tematy o posiadaniu domu, nawet na ok. 10str byl jeden to malo osob mialo bez kredytu i byly to osoby po 30tce co pracowaly dlugo za granica. A wiekszosc (w tym ja) mamy te domy z kredytem. x Lekarze potrafią i po 100tys zarobic w miesiac. Jesli tylko jest sie kims wartym uwagi. Fakt na d***e siada sie tylko na wc, a karty wypisuje w locie, ale cos za co.s. Kiedy sie w koncu nauczycie ze zeby cos osiagnac trzeba ruszyc odwłok bo z nieba nie spadnie?

Gość gość
Ja sie autorko nie czuje osoba z nizszych sfer, tez mam studia, humanistyczne, bo akurat sie interesowałam historia, ale przesadzasz, że tu siedzi sam plebs, zreszta uwazasz sie sama za plebs? inna rzecz, ze zarobki i pochodzenie to niekoniecznie to samo, znam wielu chamów i mentalnych wiesniaków co zarabiaja krocie. To co tu ludzie pisza daje b fałszywe wyobrazenie, chyba po prostu ci co zarabiaja mało sie wstydza pisac? nie mam pojecia dlaczego, sa przeciez anonimowi.. Czasem to tez tak działa, ze ludzie zakładają tematy typu : czy 7 tys na rodzine to duzo, albo czy da sie utrzymac za 9 tys w warszawie. Chyba pisza tak, zeby sie pochwalic kasa tak na serio. i czesc osób jakby tego nie rozumie, i im tłumaczy, ze tak dadza rade, a inni ze złosliwosci, zaczynaja pisac jakie krocie zarabiają, i ze za 9 tys by musieli jesc szczaw... Tak to działa. a topiki o zarobkach sa często na zasadzie licytacji, kto da więcej

Gość gość
Nie wiem jak jest u was ale kiedy ja pracowałam to nie maialm czasu ani sily żeby wchodzić na neta a już na kafe to w ogole. Teraz kiedy siedze z dziecmi w domu to odmuzdzam się tutaj i nie wierze w to co pisza co poniektóre, ze maja 5tys wyplaty itd. itp. bo w realu takich kobiet nie spotykam.

Gość gość
Co do tych lekarzy co siedza na kafe... Mój lek jest ginekologiem - poloznikiem i onkologim. Kiedys przyszłam do niego na dyżur w szpitalu bo miał mi cos podbic. Wchodze patrze a w dyżurce siedzi 3 lekarzy - mój gin który przegladal jakies artykuly medyczne i jednocześnie cos pisal w wordzie. Drugi siedział na d***e i sobie ze mna zartowal a 3 siedział wlasnie na necie i szukal adidasow. Tylko mój gin jest dr. nauk medycznych a ci pozostali to zwykli lekarze, którzy swoja droga maja kiepskie oceny na twojlekarz. Mój ma mase pacjentek do tego stopnia, ze trzeba min 2 tyg wcześniej dzwonic żeby się umowic. a WIEC W KAZDEJ PROFESJI SA SPECJALISCI I TACY KTORZY SIE OBIJAJA I NIE MAJA ZA DUZO. Do tej anestezjolog- ciekawe gdzie niby prowadzisz prywatna praktyke jako anestezjolog ?

Gość gość
w prosektorium...

Gość gość
Do tej anestezjolog- ciekawe gdzie niby prowadzisz prywatna praktyke jako anestezjolog ? x u siebie w miescie, z leczenia bolu przewlekłego. Anestezjolog to nie tylko doktorek od wbicia kaniuli i podania znieczulenia. mam od groma innych obowiazkow