Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamusie jak uważacie?Warto uzywac drogich kremów czy płaci sie tylko za reklamę?

Polecane posty

Gość gość

Jak myślicie. Z jednej strony każdy mowi teraz, ze płaci sie tylko za reklamę i, ze krem za 30 zł może być lepszy od tego za 300 zł ale czy to prawda? Myślicie, ze Warto wydać 300 zł na krem czy to wyrzucenie pieniędzy w błoto?

Gość gość
Uważam, ze nie warto. Na krem jestem w stanie przeznaczyć maksymalnie 50 zł.

Gość gość
Ja widzę różnice w kremie za 30a w kremie za 100. Jeżeli ktoś nie widzi różnicy to niech będzie szczęśliwy używając tego za 30.

Gość gość
Warto czytać składy. Mało jest dobrych kremów za 30 zł, ale te za kilka stów to też często badziewie. W dodatku marki perfumeryjne mają bardzo długie i "chemiczne" składy. La Mer za tysiaka oprócz alg ma parafinę w składzie i jak dostałam próbki, to nawet pod oczy mi się nie sprawdził, bo po parafinie potrafią mi wyskoczyć gule nawet pod okiem. I jeszcze musisz wiedzieć, co Ci służy, bo np retinol, to hit na zmarszczki, ale są osoby, na które działa przeciwnie, nadaje się też przy naczynkach. Olejek arganowy niby super i natura, ale może zapchać niektórych itd

Gość gość
Tzn retinol nie nadaje się przy naczynkach

wg mnie to zależy, niektóre kremy ze znaną nazwą na opakowaniu to pic na wodę, typu saint laurent czy inne diory, ale są i takie, przy których serio płaci się za bogactwo aktywnych składników - ja na przykład regularnie stosuję ten: https://www.colway.market/produkt/atelokrem-mc2/ i tutaj rzeczywiscie cena nie jest bezpodstawna, bo świetnie się sprawdza przy mojjej zmęczonej i wrażliwej cerze. Poza tym, da się go dostać taniej, jak np w tym sklepie.

Gość gość
myślę, ze droższy jest lepszy, widze to po sobie svr na przykład jest o niebo lepszy od innych loreali, srali

Gość gość
Dwa lata temu w przypływie nie wiem sama czego kypilam krem shiseido za 270 zł i.... Nie było różnicy. Więc chyba drogie kremy nie robią różnicy. Ale teraz np używam serum lierac i serio buzia wygląda na bardziej wypoczeta. Dodam że najlepiej wydac te 400, 500 zł i iść na mezoterapia

Gość gość
Nie używam drogich, wystarczy, że skład czytam i widzę, że w wielu nie ma nic czego by nie było w o wiele tańszych (a te mogą mieć czesto lepszy skład). Kremy w 100% z naturalnych składników z wysoką zawartością % substancji aktywnych kosztują 50-100zł. A jak samemu się robi to w ogóle grosze.