Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zgłosić wątek policji?

Polecane posty

Gość gość

Jest taki popularny adres, gdzie można wkleić linka i go krótko opisać, ale wymazało mi się kiedy miałam awarię i przywracałam system.

Gość gość
wejdź na www komendy głównej, tam znajdziesz.

Gość gość
Ale tam trzeba mieć komplet dokumentów, a ja mam tylko adres wątku. Istnieje strona, przez którą można to wysłać.

Gość gość
Stoppedo stophejt?

Gość gość
Zdaje się że tak.

Gość gość
Rzeczywiście jest taki adres: cyber-kgp@policja.gov.pl Ale to nie jest tak, że wysyłasz link, i już jest sprawa na Policji. Z automatu Policja zajmuje się jedynie przestępstwami ściganymi z urzędy. Jeżeli zaś chodzi o przestępstwa ścigane z oskarżenia prywatnego, to musisz zgłosić się na komendę i złożyć zawiadomienie.

Gość gość
Przykładowo tzw. stalking - czyli uporczywa nękanie - jest ścigany z oskarżenia prywatnego. Nie wystarczy że wyślesz link na Policję, tylko musisz zebrać dowody - np. wydruki stron internetowych - i iść z tym na komendę.

Gość gość
Chodzi mi o wątek, w którym ktoś pyta jak zsyntetyzować truciznę. Nie będę latała z każdym takim przypadkiem na policję, bo w końcu dla mnie założą kartotekę.

Gość gość
A zresztą w pon. mam wolne popołudnie, to może tam zajrzę 😠 Nie muszę chyba dodawać, że zrobiłam screena.

Gość gość
Syntetyzowanie cyjanku nie jest nielegalne. Przestępstwem jest dopiero potencjalne usiłowanie zabójstwa. Jeżeli nie doszło do próby otrucia kogoś tym cyjankiem, to samo w sobie produkowanie go na użytek domowy nie jest przestępstwem.

Gość gość
Jak dojdzie do próby otrucia kogoś cyjankiem, to jednoczesnie dojdzie do zabójstwa bop to działa błyskawicznie.

Gość gość
Więc wtedy będzie popełnione przestępstwo :) Ale jeżeli chcesz, to możesz wydrukować screena tematu i iść z nim na komendę.

Gość gość
Po co ci cyjanek? Kogo chcesz otruć?

Gość gość
Zabiłeś już kogoś?

Gość gość
Pamiętam jak kiedyś ktoś robił na kafe wysyp tematów, w których pisał o "wstrzykiwaniu kału" i groził w tych tematach, że "zrobi zastrzyk swojej byłej aby zdychała w męczarniach". Nagłe zniknięcie tego spamu dziwnym trafem zbiegło się w czasie z informacją w wiadomościach, że policja zatrzymała kolesia, który w autobusie zrobił współpasażerce zastrzyk ze strzykawki zawiwrającej "nieznaną substancję". Myślicie, że psychol powrócił i teraz próbuje zmajstrować coś z cyjankiem?

Gość gość
Zdaje sie że ten psychol cały czas tu jest.

Gość gość
Kazdy kto uwazal na lekcji chemi w szkole sredniej umie zrobic cyjanek potasu.widocznie autorka musi zglosic policji ze jest nieukiem i gamoniem 🖐️

Gość gość
Nieukiem i gamoniem jest debil który nie odróżnia mnie od autora wątku o syntezie cyjanku.

Gość gość
Psychol od cyjanku jest tym samym psycholem który pisał o mordowaniu kobiet. Ciekawe, ile osób już zamordował.

Gość gość
Czytaj ze zrozumieniem autorko.zglos moja nauczycielke chemi ze szkoly sredniej bo dzieki niej mialem 5 na swiadectwie i tez umiem zrobic cyjanek potasu.

Gość gość
Poza tym średnio inteligentny osobnik wie, czym się może igła zatkać i strzykawka, więc tak łatwo nie da się nabrać. Kto chodził na wagary na biologii i chemii to potem ze wszystkim ma problem :-)

Gość gość
Nauczycielka ma za zadanie nauczyc dzieci chemii, a tobie po co jest ta trucizna?

Gość gość
Nawet jak ci się zatka ta strzykawka z kałem, to i tak jesteś niebezpieczny, więc tym bardziej będę zgłaszać twoje wątki.

Gość gość
dyżur.net

Gość gość
O, właśnie.

Gość gość
Ja od nauczycielki napisalem ze umiem zrobic a nie ze robie!urzyj rozumu debilny gląbie z 2 z chemii.w podstawowce juz wiedzialem jak np.zrobic tlenek rteci tez silnie toksyczny i trujacy.

Gość gość
Raczej ktoś szuka przepisu na szybkie samobójstwo.

Gość gość
autorko chyba masz man ie przesladowczą tu autorka ostatniego postu to ja jestem zainteresowana cyjankiem i co w tym złego nie zamierzam nikogo truc. potrzebuje do innych celów. posiadanie i handel cyjankiem jest legalne lecz się na głowę

Gość gość
A z herbicydu, sztucznego pestycydulegalnie dostępnego legalnie w Polsce w każdym sklepie ogrodniczym można zrobić bombę. Breivik to wykożystał w swoim zamachu, i co? Środek nadal jest legalny i łatwo dostępny.