Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego producenci nie kaza przechowywac napiczetego jedzenia dla dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Otworzylam dzis sloiczek bobovity i sie okazalo ze syn zjadl tylko pare lyzeczek. I co reszte mam wyrzucic? Wlozylam do lodowki i zje jutro. Cos sie stanie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bo potem tego nie podgrzewasz na maksa by wybić ewentualne bakterie. Zupę/potrawkę etc jak robisz i chowasz na noc do lodówki to potem następnego dnia zagotowujesz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zeby kupowac jak najwiecej sloiczkow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A czytalas etykiete? Na wiekszosci jest napisane zeby zuzyc w ciagu 48 godzin, czasem 24. A po 48 to ja sama za bardzo bym nie zjadla, to sie w koncu psuje przeciez.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A po co zupe zagotowywac po wyjeciu z lodowki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mozna przechowywac, ale nie napoczeta porcje. Jesli nie jestes pewna czy dziecko zje wszystko, odloz troche do osobnej miseczki. W napoczetej porcji, tej konkretnej ktora jedlismy, namnazaja sie bakterie ze sliny- swoich resztek jedzenia z wlasnego talerza tez juz nie przechowujesz, prawda?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja pol słoiczka przekładam czystą łyżeczka do miseczki a resztę słoiczka zamykam i chowam do lodówki i na drugi dzień podgrzewam zawartosc i podaje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mi chodzi o drugi dzien nie dluzej. A swoje jedzenie jak nie zjem to tez nie wyrzucam no chyba ze to mala ilosc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Może być przechowywana do 48 godzin. Ale sporo zależy od temperatury na zewnątrz i częstotliwości otwierania lodówki. Jeśli spożywamy zupę na drugi dzień, nie musimy zagotowywać, ale doprowadzić prawie do wrzenia. Bezpieczniej jest zagotować, bo nie wiemy, jakie reakcje już zdążyły zaistnieć (w smaku nie czujemy, że zupa zaczęła kisnąć).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×