Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lewicowy

Każdy katolik powinien przyjąć pod swój dach rodzinę islamską

Polecane posty

Gość Lewicowy

Aby przekonać się ze są to ludzie tacy jak ty czy ja którzy potrzebują pomocy. Katolicy szczególnie powinny okazać im miłosierdzie

Akurat ludzi o lewicowych poglądach są bardzo tolerancyjni i otwarci na ludzi o innym kolorze skóry czy wyznaniu. To katolicy są nietolancyjni i zamknięci w swoich średniowiecznych wartościach które w obecnym świecie nie mają racji bytu

Gość gość
no i żeby potem każdego wyyebali w kosmos razem z pięknym domkiem :D To nie są tacy ludzie jak ty czy ja. Maja zupełnie inna mentalnodc i światopogląd kumasz? d

Milość i wolność dla wszystkich ludzi bez względu na rase,kolor skóry czy wyznanie

Gość gość
Też jestem za wolnością, jak dla mnie państwa mogą nie istnieć. Spokojnie mogę pracować dla narodu np. niemieckiego, brytyjskiego, niby czemu dla polskiego, bo tu się mieszka, bezsens. Ale muszą być pewne prawa wolności i poszanowania drugiego człowieka. Musi być wolność wyb oru i bezpiecznego przemieszczania się po drogach publicznych. Z tego wynika, że zasady szacunku dla ludzi musza być wszędzie takie same na całym świecie. Nie można narzucać ubioru w którąkolwiek ze stron, czyli bez ubrań albo zakryte od stóp do głów. Ma byc wszystko wypośrodkowane. Nie można kobiety stawiać jak rzecz i gorsza istotę. Wszyscy są równi i nikt nikogo nie napada, nie gwałci, nie bije. Każdy stara sie pomóc jeśli ktoś ma problemy czy zdrowotne, czy potrzebuje pomocy przy budowie domu itp. Wtedy świat jest lepszy i dąży się do rozwoju. Likwidujemy zawiść i nienawiść, wszędzie i o każdej porze jest bezpiecznie dla mężczyzny i kobiety. Jesli nikt nikogo nie krzywdzi to ma wolność wyboru. I teraz czemu ma katolik przyjmować? A muzułmanin to nie może? W Arabii są bardzo bogaci, czemu nie moga pomóc bezdomnym, tułającym się katolikom, ateistom, buddystą po europie. W samych USA jest pełno ludzi co grzebią po śmietniku, czemu muzułmanie ich nie przyjmą pod swój dach?

Gość gość
Europa dużo już pomogła, przez co część europejczyków zaczyna klepać biedę, żyje im sie gorzej niż przyjezdnym? Czemu jak europejczyk chce ożenić się z muzułmanką to jej nie pozwola|? Przecież katoliczka może wyjść za muzułmanina? Lewicowy cos na bakier z Twoim poglądem, jeśli my im pomagamy, tego też oczekujemy od nich, że nam pomogą. Jakos widzę tylko wzrost przestepczości, gwałtów - to jak to jest? My im dobrze, a oni złem odpłacają?

Gość gość
Lewicowy ile rodzin przyjąłeś pod swój dach? Pomagasz im? Mnie nie stać, żyje od pierwszego do pierwszego i jeszcze czasem brakuje by dotrwać do wypłaty. A w Aurabii obsypują się złotem, złote karoserie samochodów, wille budowane na przyjęcia, a tak to stoją pustką.

Wędrują do Europy na wyraźne zaproszenie Pani Merkel. Tu im będzie lepiej i bezpieczniej zdała od wojny. Oni mają tylko trochę inna kulturę niż my. Dla nich gwałt jest akceptowalny kulturowo gdy kobieta prowokuje wiec dlaczego każdy się dziwi ze gwałcą ? Wystarczy ich nie prowokować. To wina kobiet. To goście wiec powinniśmy być gościnni i nie narzucać im swoich wartości. Mogą żyć według swoich zasad. Powinniśmy stworzyć im warunki do godnego życia, dać wysokie zasiłki aby sprowadzali swoje rodziny. Jeśli chodzi o Arabów to nikt przecież nie zabrania Ci osiedli się w Arabii. Możesz jechać masz wybór tak jak i oni. Reprezentuje poglądy wszystkich lewicowych :)

Gość gość
dla nich prowokacją jest fakt urodzenia sie jako kobieta więc niech zdychają z głodu

Gość gość
Nikt ich nie prowokuje z przecietnych ludzi to po pierwsze. Jeśli są prowokacje to od grub, które chcą wywołać konflikt, a na to nikt nie powinien się złapać. Wojna? A niby gdzie w małej Syrii, gdzie duzo katolików było? A ludzie przybywaja z terenów, gdzie wojny nie ma. To nie warto bronic kraju tylko uciekać? Mniejsza z tym, idąc do europy są gośćmi, dlatego powinni szanowac kulture i prawa gospodarzy. W europie gwałt jest karalny i grozi kara. Europejki chca byc we własnym kraju bezpieczne i to należy im zapewnic. Lewicowe poglądy to tolerancja, czyli musimy tolerowac kobiety równoprawnie z mężczyznami. Mają prawo do nietykalności cielesnej i to każdy ma respektowac przybyły do Europy! Jeśli tego nie potrafi to do widzenia! Naprawde myslisz, że można się ot tak osiedlić w Arabii? Dobre, a w Izraelu? Nie masz obywatelstwa nie masz prawa mieszkać.

Gość gość
Lewicowy jak wysokie zasiłki to dla wszystkich i chińczyków i indian i europejczyków. A szczególnie dla bezdomnych ateistów, kalwinistów, buddystów, których pełno po europie nie mających gdzie spac. Skąd te zasiłki? Już teraz kreuje sie bez pokrycia euro? Zdajesz sobie sprawę jak za pare lat będzie ogromna ilość euro nie mającego pokrycia w towarze? Inflacja, wtedy nie będzie za co żyć i każdy będzie jadł korzonki, które w końcu się skończą. Teren europy sie nie powiększa, jesli cała Afryka, cała Azja, cała Ameryka zostanie pusta bo wszyscy przyjadą po zasiłki do Europy to kiepsko to widzę... Dużo Polaków widze biednych - nie można ich tak zostawić!

Lewicowy ma rację. Każdy lewak to przyzna. Ja wielokrotnie powtarzałem, że jestem lewakiem i wcale się tego nie wstydzę :)

Powinniśmy oddać nasz kraj ludziom w imie wolności. Nasze spoleczenstwo powinno zostać wymieszane i składać się z różnych ras, wyznań i kultur. Wszyscy równi i akceptowani. Każdy powinien mieć za sąsiada Araba i azjate. Społeczeństwo idealne. Ten proces trwa i niedługo cala unia będzie wielokulturowym jednym wielkim państwem bez granic :)

Gość gość
Tylko, że u nich turyści nie mogą mieć nawet małego krzyżyka na piersi. Tolerancja według Ciebie polega na wiecznym dostosowywaniu się do 1 grupy. Jak ja jestem u nich to muszę się dostosować, a jak oni są u mnie to też muszę się dostosować. Katolicy nie mają obowiązku przyjmować ludzi, którzy stanowią zagrożenie. Może powinniśmy przejść na islam, żeby nie robić im przykrości?

Gość gość
Czemu masz się wstydzić, że masz lewicowe poglądy? Możesz mieć, tylko pamiętaj by nikogo nie opuścić, by nie stawiać kobiet w gorszym świetle. Bo inaczej już nie masz takich poglądów. Jak można pisac, że kobiety prowokują, trzeba tolerowac zachowanie kobiet. Tu juz tolerncji nie ma? To już nie mozna przejść droga publiczna to wychodzi że najlepiej jest się zabic. Tolerancja jest fajna i nie ma problemów jak jestesmy jednorodni, problem zaczyna się gdy mamy dwie rózne grupy o różnej np kulturze. Lewicowy musi traktowac równo obie grupy, a jak to zrobić, by każdy był zadowolony - chyba nikt tego nie wymyslił. Bo zawsze ktoś jest pokrzywdzony. Dlatego apeluje by dbac i tolerowac obie kultury, nie można wywyższac islamu, a poniżać chrzescijaństwo.

Gość gość
Lewicowy, ale Ty jesteś głupi. Arab nie będzie Twoim sąsiadem. Nie słyszałeś o arabskich dzielnicach? Nie słyszałeś o tym, że wybijają Niemcom okna bo chcą się ich pozbyć ze "swojego" terenu? :D

Rescator555 masz błędne pojęcie o lewicy. Jesteś podszytym prawakiem, pisiorem katolem i nie ma miejsca dla takich jak ty w nowoczesnym polskim społeczeństwie

Gość gość
Lewicowy będzie wymieszane. Wybiegnę w przyszłość i napiszę co będzie dalej. Dojdzie do regularnych walk, bo bedą za duże różnice kulturowe, a muzułmanin nie jest tolerancyjny więc nie da soba rządzić. Europejczycy nie umią trzymać się razem więć bedą uśmiercani. Ze strachu europa w tym polska bedzie przechodzić na islam. W międzyczasie Turcja urosła mocno w siłę i jak zapowiada państwo islamskie najedzie oficjalnie na europę. Mężczyżni europejscy pójda na pierwszą linie frontu lub na ciężkie roboty, a europejki na przymusowe niewolnictwo i na gwałty. Tym sposobem historia się powtórzy i bedzie nowe imperium islamskie. Europa zniszczona wojnami, nie będzie już dyktowac warunków na tle geopolitycznym. Miejsce europy zajmą Chiny z Indiami, i byc może ostanie się USA. To będą kraje, gdzie bedzie rozkwit i wolność. Europa bedzie biedna, na swoje własne życzenie.

To przypadki jeden na milion. Policz ile Niemcy przyjęły imigrantów a ile jest takich przypadków. Marginalne wartości, nie warte wspominania

Jak chcesz włączyć się do dyskusji to może podaj jakieś merytoryczne argumenty a nie spamuj prawaku

Nic takiego się nie stanie. Islam to religia miłości i pokoju. Wstyd mi za was.

Gość gość
Lewicowy proponuję pojechac do dzielnicy islamu i spytać się muzułmanina czemu mi obrudziłeś samochód? Po prostu się spytać, zobaczysz jak szybko się zbiorą. A powiedz, że jesteś ateistą i warto nim być... ciekawe czy żywy bedziesz. Powiedz, że np europa to głównie chrzescijański kontynent. Mam przezycie jak to wygląda, nagle jesteś otoczony w kołko i nie masz prawa sie wydostać, nie mam pojęcia czy by zabili, czy tylko pobili jakby nie pomoc innych. Prosze nie opowiadać bajek, że islam to religia pokoju i miłości - nie znasz ich zasad. Znane powiedzenie "Święta wojna" - dosadniejszego przykładu nie znajde. Skoro tolerancja to czemu ostatnio w tamtym roku na terenie niemniec zostało zaatakowane małżeństwo przez algierczyka (kobieta w zaawansowanej ciązy) za to że mieli krzyżyk? To gdzie ta miłość? No właśnie jej nie ma, bo oni wierzą w inną historie. X Nie masz argumentów, szkoda z Tobą dyskutowac. Proponuje podróże po Europie, gdzie są osiedla imigrantów o ile nie boisz sie o własne zycie. Koniec tematu. Brak merytoryki u Ciebie. I żeby nie było sa przyjaźnie z muzułmaninami w europie, ale tymi co przyjechali 10-15 lat temu. Idzie z nimi pracować, są to ludzie, którzy też pracują, ale tak jak pisze mieszkają od dawna - przesiąkli już kulturą europy.