Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Biały welon jest zarezerwowany tylko dla dziewicy

Polecane posty

Gość Aneta
6 godzin temu, Gość Gość napisał:

Idąc twoim tokiem myślenia to na badanie kolonoskopi mogą się tylko udać geje bo ani kobiety ani mężczyźni hetero nie mogli by pozwolić na badanie przez odbyt.

Dziewictwo to nie błona, to unikanie zachowań seksualnych. Jeśli dziewczyna uprawia seks oralny, analny a zachowa błonę to dalej jest dziewicą?Chyba nie.

Pisałam już prędzej o moim toku myślenia, poczytaj sobie. 

I dowiedz się jak bada się kobiety Dziewice i pomyśl jak ja się z tym muszę czuć z religijnego punktu widzenia, nie mówiąc już o bólu (na tyle rzeczy muszę się leczyć u proktologa), do tego takie badanie lekarze robią bardzo boleśnie i niedelikatnie. Nawet tacy, którzy te co mogą być zbadane ginekologicznie pieszczą. To naprawdę boli jak na siłę wciskają ci takie urządzenie.

Gość Aneta
7 godzin temu, Gość Gość napisał:

Jesteś kobieto przewrazliwiona na punkcie tego dziewictwa. Jakiś kult uprawiasz nad tą błona. Chcesz to sobie wierz i trzymaj do śmierci ale nie dziw się że ludzi to dziwi bo to jednak jakiś fenomen w dzisiejszych czasach. Masz fiksacje na tym punkcie więc wszystko na ten temat odbierasz zbyt emocjonalnie. Fakt że lekarz nie powinien w ogóle komentować bo to tylko twój biznes ale wystarczyło go zgasić jakaś riposta i by mordę zamknął. Poza tym zdrowie jest ważniejsze niż kawałek skóry. Jesteś infantylna i tyle. I wyzywasz od szmat bo ktoś nie wyznaje twojego światopoglądu. Jeśli jesteś trollem to gratuluję inwencji twórczej 🤣 mnie by się nie chciało tworzyć takich epopei. 

Wiesz co uważa na twój temat. Ty myślisz, że skoro ty se używasz to każda musi być taka jak ty? 

Gość 🍐🍐🍐

Stary zboku w śmierdzącym swetrze z prlu wali gruche pod własną wesoła twórczość w której udaje dziewice z błona na mózgu.

Gość Aneta
51 minut temu, Gość Gość napisał:

Jednak masz coś z głową. Współczuję mężowi przyszłemu. Chyba że będzie większym czubem niż ty. Zarówno te katolickie hipokrytki które lecą pod ołtarz w bieli i z brzuchem jak i ty jesteście popiērdolone tylko pod innym kątem.

Zostałam zbezczeszczona i zgłosiłam te wypociny. Jeśli nikt nie zareaguje ja tej sprawy tak nie zostawię. Chcesz mnie do grobu doprowadzić. Musisz być bardzo podły / podła bo widzę, że zależy ci aby mnie zniszczyć do końca. Najpierw robili to ci, o których pisałam teraz ty.

Gość Gość

Żbeszczescilas moje zwłoki i zglosilam. Nie zostawię tego tak i napisze do Zbigniewa Ziobry. On was dojedzie. 

Gość Aneta
6 godzin temu, Gość Gość napisał:

Pisałam w odpowiedzi na komentarz tego faceta,który podszywa się pod kobietę i twierdzi,że zawsze zabiera do ginekologa swojego faceta. To nie było do Ciebie.

A wiesz, że potem pomyślałam właśnie to o czym teraz napisałaś? Chciałam o to zapytać ale nie umiałam zedytować?

Gość sylwia

Mój małżonek zawsze uczestniczy w badaniu mojej cipki i pilnuje, aby lekarz nie pozbawił mnie mojego skarbu i mojej cnoty. Mimo, że mam już dzieci, to nadal jestem dziewicą. Zglosilismy ten cud do Watykanu. 

Gość Gość
36 minut temu, Gość Aneta napisał:

A wiesz, że potem pomyślałam właśnie to o czym teraz napisałaś? Chciałam o to zapytać ale nie umiałam zedytować?

Aha. Ale jak masz konto to chyba jest taka opcja.

Gość Gość

Szczerze? Jeżeli już trafisz na tego jedynego i stwierdzisz,że to z nim chcesz przeżyć dalszą część życie,to nie będziesz myśleć o tym w jakiej ...ence idziesz do ślubu. Będziesz dumna,bo zachowałaś swoje zasady.

Gość szaarŕriikkkkk

Z pamiętnika prostytutek...możecie zaciemniać,ale z klucza widać jaki zamek...🤣🤣🤣

Zła energia...

Sik!

Gość Aneta
12 godzin temu, Gość Gość napisał:

Aha. Ale jak masz konto to chyba jest taka opcja.

Są tylko dwie opcje u góry, z prawej strony. Jedna, żeby zgłosić komentarz, druga, żeby udostępnić. Więcej opcji nie widzę.

Gość Meg
18 godzin temu, Gość Aneta napisał:

Nie odmładzaj mnie, mam 31 lat a nie prawie 28...

Pisałam już prędzej, że już długo nie byłam u ginekologa bo każdy mnie za Dziewictwo zbluzgał. Nie czytałaś chyba wszystkiego albo nie czytasz ze zrozumieniem.

Zrozumialabym pewnie gdybys nie pisala tak chaotycznie 🙂

Gość Meg
18 godzin temu, Gość Aneta napisał:

Przeczytałam omylnie to pierwsze zdanie.

Każdy może założyć każdy strój pod warunkiem, że nikogo nim nie obraża. Ciekawe co byś powiedziała na moim miejscu i nie wierzę że innym kobietom na moim miejscu, z moim wykształceniem, moją urodą (na powodzenie zawsze narzekałam... ale niestety z nadmiaru, a ja byłam zawsze niedostępna i nikogo nigdy nie podrywałam). Powinny niunie zrezygnować chociażby z welonu i białej podwiązki, jeśli miałyby za grosz klasy i szacunku do kobiet Dziewic. Ciekawe, co by się wydarzyło, jakbym doszła do zdjęcia krocza jednej z tych co poszły do ślubu ubrane w stroje symbolizujące dziewictwo, mimo, iż niestety po ich dziewictwie nie było już śladu. Powiedzmy, że byłaby to osoba, w przypadku której byłabym na 100% pewna, że z dziewictwem do ślubu nie czekała. Jej mąż (który posiadałby już mój adres a mail) omylnie wysłałby to zdjęcie ze swojego telefonu zamiast na jej maila to na mojego bo nazwy mailów byłyby podobne. I ja dałabym sobie wydrukować bluzkę z tym zdjęciem i poszłabym tak ubrana w miejsce publiczne. Kto komu powinien płacić karę? Ta co obraziła mnie jako kobietę Dziewicę czy ja? Ona obnażyła mnie, ja ją lecz ja jestem kobietą Dziewicą. Ja wcześniej pisałam już na ten temat komentarz i podałam za przykład ubranie się w strój w znaki satanistyczne przez osobę wierzącą.

Grzeszyc można nie tylko czynem Kobieto ale myślą i mową również. Taka jesteś wierząca a jadem się krztusisz. Sama może nie dotrzymasz celibatu do ślubu a innych będziesz pouczac. Jesli bede brac ślub to oczywiscie ze biala suknia i welon. To jest kreacja tradycyjna a nie religijna 🙂

Trzeba było zostać zakonnica i zamknac sie w klasztorze albo wxiac ten slub z byle kim i nie biadolic na forum jaka jestes biedna i chora a zbadać sie nie dasz bo do piekła trafisz. 

To jest Twoj wybor i tylko Twoja sprawa.  Sa na tym swiecie rzeczy o ktore naprawdę mozna sie buntowac a nie jakies kiecki. Wojny, glod, umierajace dzieci...

Ale ta najbardziej cnotliwa ze wszystkich ubolewa że wszystkie niedziewice białe stroje ubieraja.

Chcialabym miec kuzwa takie problemy

Gość gość

pomimo szumu na forum i za wszelką sprawę przekłamywania ( 1000 razy powiedziane kłamstwo staje sie prawdą - bodajrze Gebels ) jak by biały welon miałaby mieć dziewica to to byłaby niespotykana żadkość, może w państwach muzułmańskich to zwykły widok. Kiedyś chodziło takie powiedzenie o kamiennych lwach przed jedną z uczelni warszawskich, że jak ich minie dziewica-studentka to zaryczą.

Gość Aneta
58 minut temu, Gość Meg napisał:

Grzeszyc można nie tylko czynem Kobieto ale myślą i mową również. Taka jesteś wierząca a jadem się krztusisz. Sama może nie dotrzymasz celibatu do ślubu a innych będziesz pouczac. Jesli bede brac ślub to oczywiscie ze biala suknia i welon. To jest kreacja tradycyjna a nie religijna 🙂

Trzeba było zostać zakonnica i zamknac sie w klasztorze albo wxiac ten slub z byle kim i nie biadolic na forum jaka jestes biedna i chora a zbadać sie nie dasz bo do piekła trafisz. 

To jest Twoj wybor i tylko Twoja sprawa.  Sa na tym swiecie rzeczy o ktore naprawdę mozna sie buntowac a nie jakies kiecki. Wojny, glod, umierajace dzieci...

Ale ta najbardziej cnotliwa ze wszystkich ubolewa że wszystkie niedziewice białe stroje ubieraja.

Ja na tym forum zgrzeszyć - nie zgrzeszyłam, ale za to zrobiono tu wszystko, żeby mnie wytrącić z równowagi. Jak napisałam brzydko w emocjach, to przeprosiłam. 

Nie mam ochoty czytać, że kolejną cizią, przez którą będę zbezczeszczona ja, będą zbezczeszczone inne kobiety Dziewice będziesz ty. 

To chyba ja wiem, jakie są moje wartości co? Jak śmiesz pisać, że nie pójdę do ślubu jako Dziewica!? Ty o tym decydujesz do cholery?

Pomagasz ludziom potrzebującym? Nie będę pisać o sobie, bo nie chcę się chwalić, ale z drugiej strony szkoda, że nie wiesz z kim masz do czynienia. I nie śmiej pisać niunio, że nie mam problemów bo mam ich za dwudziestu.

Jak śmiesz? 

Ty grzeszysz i takimi pyskówkami ze mną, wszelakimi oskarżeniami o to, że "kogoś sieję jadem", że pójdę grzeszna do ślubu (skoro to ja decyduję o samej sobie i nikt mi nie rozkaże stracić Dziewictwa przed ślubem) i czynami - twierdzisz, że z chęcią będziesz poniżać kobiety Dziewice.

I nie pouczaj mnie. Masz na to jakieś uprawnienia od biskupa? Zabawiasz się w pana Boga i jasnowidza. Paskudny typ.

Gość Aneta
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

pomimo szumu na forum i za wszelką sprawę przekłamywania ( 1000 razy powiedziane kłamstwo staje sie prawdą - bodajrze Gebels ) jak by biały welon miałaby mieć dziewica to to byłaby niespotykana żadkość, może w państwach muzułmańskich to zwykły widok. Kiedyś chodziło takie powiedzenie o kamiennych lwach przed jedną z uczelni warszawskich, że jak ich minie dziewica-studentka to zaryczą.

I tak powinno zostać wprowadzone. Tylko niewielki odsetek tych co pójdą do ślubu to kobiety Dziewice i tak naprawdę to tylko one zasłużyły na ten biały welon.

Odnośnie wianka - znam taką co wianek na wesele założyła ale też Dziewicą nie była.

Odnośnie odcienia sukni ślubnej - nawet ś.p. księżna Diana pomimo swojego Dziewictwa nie miała śnieżno białej sukni. Kejta też nie miała śnieżno białej ale wtedy najmodniejsze suknie ślubne były w takim właśnie odcieniu jak jej - kości słoniowej. Mega miała wszystko śnieżno białe.

Kejcia miała nawet welon z przodu, co było już w ogóle przegięciem.

Więc jest do wyboru do koloru i wszystkim wszystko wolno, to jest chore i powinno to zostać zmienione.

Gość Gość

Lecz się nawiedzona stara panno. Kolejna dēbilka kościelna. I niech ktoś napisze że one są normalne...

Gość Aneta
1 godzinę temu, Gość Meg napisał:

Z moją urodą i wykształceniem nie ma mowy, abym wzięła ślub z byle kim. Plus to, że noszę w sobie cnotę boską. Mam świadomość swojej wartości.

Jadem to "krztusisz się" tutaj ty i osoby, które mnie prowokują i przez które byłam już wiele razy zwyzywana, mimo iż zaznaczałam aby moją osobę i wartości traktować z szacunkiem. Pisałam równoeż, że przez takie osoby jak ty oberwałam już tak bardzo, że jestem w bardzo złym stanie.

Mam wrażenie, że niektórzy najchętniej skopaliby mnie, leżącą. I to, że jestem w złym stanie tylko wykorzystujecie. Jeśli teraz nie ma sprawiedliwości, to będzie ona kiedyś ale ja będę o nią walczyć. Będę walczyć aby nie deptano kobiet, które noszą w sobie cnotę boską. Ta wartość dla większości nie istnieje ALE ZROBIĘ CO W MOJEJ MOCY ABY NIE ZNIKNĘŁA CAŁKOWICIE, NA ZAWSZE.

Śmiejcie się ze mnie dalej, bijcie mnie a nawet i skopcie. Nadstawiam drugi policzek.  

Gość Gość

Powiedz albinosom że masz monopol na biel.

Gość Aneta
16 minut temu, Gość Gość napisał:

Lecz się nawiedzona stara panno. Kolejna dēbilka kościelna. I niech ktoś napisze że one są normalne...

Ooo "stara panna" hahaha!

Ooo co za piękne słowa lecz nie wiem w jakim języku pisane.

Wyzywaj mnie, kop, deptaj moją godność, szydź ze mnie, bezcześć.

A kto nawiedzony tego nie napiszę ale to jest oczywiste...

Gość Meg
44 minuty temu, Gość Aneta napisał:

Ja na tym forum zgrzeszyć - nie zgrzeszyłam, ale za to zrobiono tu wszystko, żeby mnie wytrącić z równowagi. Jak napisałam brzydko w emocjach, to przeprosiłam. 

Nie mam ochoty czytać, że kolejną cizią, przez którą będę zbezczeszczona ja, będą zbezczeszczone inne kobiety Dziewice będziesz ty. 

To chyba ja wiem, jakie są moje wartości co? Jak śmiesz pisać, że nie pójdę do ślubu jako Dziewica!? Ty o tym decydujesz do cholery?

Pomagasz ludziom potrzebującym? Nie będę pisać o sobie, bo nie chcę się chwalić, ale z drugiej strony szkoda, że nie wiesz z kim masz do czynienia. I nie śmiej pisać niunio, że nie mam problemów bo mam ich za dwudziestu.

Jak śmiesz? 

Ty grzeszysz i takimi pyskówkami ze mną, wszelakimi oskarżeniami o to, że "kogoś sieję jadem", że pójdę grzeszna do ślubu (skoro to ja decyduję o samej sobie i nikt mi nie rozkaże stracić Dziewictwa przed ślubem) i czynami - twierdzisz, że z chęcią będziesz poniżać kobiety Dziewice.

I nie pouczaj mnie. Masz na to jakieś uprawnienia od biskupa? Zabawiasz się w pana Boga i jasnowidza. Paskudny typ.

Cizia? Niunia? Czy ja Ci ytak napisalam? 

Nazwalam Cię brzydko?

Masz honor to się tak zachowuj 🙂A Ty od papieża dostalas pizwolenie na stawianie się na rowni x Matka Boska?

Wykształcona i piękna? Szczodra i pomocna? 

Jednak jestem okazem cnot kobuecych bo nie mysle o sobie jak o swietej. Jest taka madra sentencja:

Czlowiek nie jest tym kim mydli ze jest lecz jest tym kim die staje myslac o tym kim jest.

Ps

Tez mam wyksztalcenie wyższe. 

Idz w pokoju

Gość Aneta
17 godzin temu, Gość Meg napisał:

Chcesz, podpiszemy umowę u prawnika - zakład o ścięcie ręki o to, że będę Dziewicą do ślubu.

Naprawdę wielki mi z ciebie prorok Izajasz.

Glupi welon a temat rzeka. 

Moim zdaniem biały welon jest zarezerwowany dla każdej kobiety która na taki ma ochote w dniu ślubu. W koncu nie kazdemu ładnie we wszystkim 🙂

Gość Gość
16 godzin temu, Gość Aneta napisał:

Jak śmiesz? 

I nie pouczaj mnie. Masz na to jakieś uprawnienia od biskupa? Zabawiasz się w pana Boga i jasnowidza. Paskudny typ.t

To, że jesteś dziewicą to jest wyłącznie Twoja sprawa.Wszystkie panny młode niedziewice dostały rozgrzeszenie przed ślubem i to też jest tylko i wyłącznie ich sprawa.

Chcesz być męczennicą to nią bądź, ale przyjmij uwagi innych z pokorą skoro jesteś taka wierząca.

Gość Aneta
16 godzin temu, Gość Meg napisał:

Cizia? Niunia? Czy ja Ci ytak napisalam? 

Nazwalam Cię brzydko?

Masz honor to się tak zachowuj 🙂A Ty od papieża dostalas pizwolenie na stawianie się na rowni x Matka Boska?

Wykształcona i piękna? Szczodra i pomocna? 

Jednak jestem okazem cnot kobuecych bo nie mysle o sobie jak o swietej. Jest taka madra sentencja:

Czlowiek nie jest tym kim mydli ze jest lecz jest tym kim die staje myslac o tym kim jest.

Ps

Tez mam wyksztalcenie wyższe. 

Idz w pokoju

A właśnie mi jednej wolno przyrównywać się do Maryi Dziewicy, bo tak samo jak ona jestem Dziewicą. I mi jednej wolno mówić, że abym była w ciąży musiałabym świętą zostać bo w obecnych czasach niepokalane poczęcia nie istnieją. Mi jednej właśnie tego wolno. I to jedyny przywilej płynący z całego mojego poświęcenia, bo cierpieć muszę ból fizyczny (o czym pisałam bo mnie się zbadać nie da) i właśnie dziś bardzo mnie boli, a także cierpieć muszę stale przez takich jak ty; gdyż obrywam notorycznie przez same tylko obelgi, które są bezczeszczeniem mojej cnoty.

Swoją drogą ciekawe czy papież jest prawiczkiem, skoro stawiasz go pod względem prowadzenia całego życia w całkowitym celibacie (bez uzupełniania innymi czynnościami seksualnymi) nade mną. 

Jestem wykształcona, mam trzy kierunki skończone i to z pewnością jeszcze nie koniec. Powodzenie miałam i mam całe życie, no i niestety przez całe życie obrywam od tych mniej urodziwych lub od tych, które mają lepszy charakter i nie są wredne słyszę, że chciałyby wyglądać tak jak ja. Szczodra czyli hojna? Bo to słowo ma wiele znaczeń. Mam dobre serce i jestem pomocna (nawet nie wiesz do jakiego stopnia). Jestem współczująca i nie umiem patrzeć się obojętnie na ludzką krzywdę. To tak dla twojej informacji, gdyż usiłujesz wymienić te cechy jako moje deficytowe, ale w rzeczywistości niestety jest jednak inaczej.

Jesteś totalną oszołomką, że aż twierdzisz, że "jesteś okazem cnot kobiecych". Niestety ale takie zdanie o sobie mogę powiedzieć tylko ja (bo to ja jestem cnotliwa) oraz inne kobiety, które stać na to aby taką cnotę boską w sobie nosiły. Albo nosisz w sobie cnotę boską albo nie! Tak samo jak nie można być troszeczkę w ciąży.

Czytałam kiedyś forum, gdzie pisała jedna pani, że chodzi do komunii i uważa się za CZYSTĄ, gdyż uprawia seks z narzeczonym żadziej niż chcieliby normalnie. I jest jeden ksiądz, który daje im za to rozgrzeszenie bo inni nie chcą. Co za ksiądz (?) Pisała o swoim oburzeniu, kiedy to inny bardzo się zirytował i nie dał rozgrzeszenia... W niedzielę pójdą do komunii, a po kościele nadal będą robili to samo. Gdzie tu chęć poprawy? To jest tak samo, jak ja bym dostawała rozgrzeszenie, bo lubiłabym kraść ale twierdziłabym, że wcale nie grzeszę, bo robię to żadziej niż bym chciała. W niedzielę pójdę do komunii a na za zajutrz znów pójdę kraść. Ale twierdzić będę, że nie grzeszę bo nie kradłabym codziennie (tak jakbym chciała) a raz na dwa tygodnie...

Twierdzisz, żeś po wyższym, a śmiesz uważać żeś cnotliwa? Zapytaj się księdza co to jest cnota kobieca, skoro twoja niebywała inteligencja mówi ci, że nie jest nią dziewictwo. Widzę, że żal ci dupe ściska, że nie stać cię było na takie poświęcenie, a Dziewictwo nie jest (i nie było) żadną wartością.

Nie bezcześć mnie i kobiet, które też stać na takie poświęcenie i noszą w sobie cnotę boską tak jak ja. 

Hahaha! Wedle durnego cytatu: Myśląc o tym kim jesteś stwierdziłaś, żeś przecież jak gdyby nigdy nic cnotliwa, po czym wedle cytatu stwierdziłaś, żeś cnotliwą się stałaś. Hahaha!

Cnotę boską - Dziewictwo traci się tylko raz i potem nie masz już prawa powiedzieć o sobie, że "nosisz w sobie cnoty". Możesz pomyśleć, żeś cnotliwa ale to są tylko twoje chore...UROJENIA albo marzenia.

I na koniec zabawa w księdza. "Idź w pokoju!". U ciebie aby napewno wszystko w porządku? Bo po tym co napisałaś obawiam się, że niezbyt...

Gość Aneta
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

To, że jesteś dziewicą to jest wyłącznie Twoja sprawa.Wszystkie panny młode niedziewice dostały rozgrzeszenie przed ślubem i to też jest tylko i wyłącznie ich sprawa.

Chcesz być męczennicą to nią bądź, ale przyjmij uwagi innych z pokorą skoro jesteś taka wierząca.

Co z tego, że dostały rozgrzeszenie za to, że nie było je stać na bycie Dziewicą lub się szmaciły (bo teraz dużo też i takich)??? Ty myślisz, że jak się wyspowiadasz i dostaniesz rozgrzeszona za pośrednictwem księdza, to to jest tak, jakbyś tego grzechu nie popełniła!? Każdy z nas pośmiertnie zostanie za swoje grzechy ukarany, nawet za te, za które się wyspowiada i dostanie rozgrzeszenie. Spowiedź jest po to, aby ludzie podjęli chęć poprawy i przestali więcej grzeszyć.

Czy spowiedź, rozgrzeszenie i pokuta uczyni z nich na nowo DZIEWICE!? Nie!!!! Nie poświęciły się, były wygodne a więc nie są godne pójść do ślubu przebranie za Dziewice!!!

Takie uwagi to nie uwagi tylko przekłamywanie prawdy o Dziewictwie, oraz sakramencie spowiedzi!!!

Gość Gość

Hahaha 🤣🤣

Gość Gość
21 minut temu, Gość Aneta napisał:

Co z tego, że dostały rozgrzeszenie za to, że nie było je stać na bycie Dziewicą lub się szmaciły (bo teraz dużo też i takich)??? Ty myślisz, że jak się wyspowiadasz i dostaniesz rozgrzeszona za pośrednictwem księdza, to to jest tak, jakbyś tego grzechu nie popełniła!? Każdy z nas pośmiertnie zostanie za swoje grzechy ukarany, nawet za te, za które się wyspowiada i dostanie rozgrzeszenie. Spowiedź jest po to, aby ludzie podjęli chęć poprawy i przestali więcej grzeszyć.

Czy spowiedź, rozgrzeszenie i pokuta uczyni z nich na nowo DZIEWICE!? Nie!!!! Nie poświęciły się, były wygodne a więc nie są godne pójść do ślubu przebranie za Dziewice!!!

Takie uwagi to nie uwagi tylko przekłamywanie prawdy o Dziewictwie, oraz sakramencie spowiedzi!!!

Z Twoimi zasadami, urodą i wykształceniem zostaniesz tą dziewicą do śmierci.Amen

POWODZENIA

Gość Gość
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Jesteś taka święta, że rzaden mężczyzna nie jest Ciebie godzien.

Gość Gość
Dnia 17.01.2020 o 01:59, Gość sylwia napisał:

Mój małżonek zawsze uczestniczy w badaniu mojej cipki i pilnuje, aby lekarz nie pozbawił mnie mojego skarbu i mojej cnoty. Mimo, że mam już dzieci, to nadal jestem dziewicą. Zglosilismy ten cud do Watykanu. 

Niepokalane poczęcie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować