Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do przeciwniczek aborcji. Co byście zrobiły, gdyby...

Polecane posty

Gość gość

Gdybyście były juz po 40 miały 3 dzieci i nagle wpadka bo cos zawiodlo? Jestescie aktywne zawodowo wasze dzieci sa juz duze wszystko ma lad i porzadek a tu znowu maly bobas? Watpie zebyscie urodzily...

Gość gość
Seks= każdorazowe ryzyko zajścia w ciążę. Trzeba się liczyć z konsekwencjami i tyle.

Gość gość
Urodziła bym.

Gość gość
Urodzić i kochać nad życie.

Gość gość
Oczywiście że bym urodziła, co za głupie pytanie.

Gość gość
załamka rodzić pod 40 stke :(

Gość gość
wstyd rodzić starej kobiecie, bo stara jest ale o tym nie wie albo nie che.

Gość gość
W pytaniu nie ma sensu. Człowiek urodzi potwór usunie tyle w temacie.

Gość gość
Autorko,ja miesiąc temu skończyłam 40 lat,mam 4 dzieci i planuję w tym roku zajść w ciążę, więc z wpadki bardzo bym się cieszyła:)

Gość gość
Taaaa,koniowi.

Gość gość
Sąsiaka 45 l.urodziła w tamtym roku córkę,ma już 3 dorosłych dzieci,jej córka jest mężatką ale nie ma jeszcze dzieci.Czyli miała 44 l.jak urodziła.

Gość gość
Ludzie,czasy się zmieniły, dużo kobiet rodzi tuż przed 40- tką lub po 40-tce.

Gość gość
Urodzilabym. To nieplanowane dziecko byloby tak samo kochane jak inne moje dzieci.

Gość gość
Autorko " wpadka" u dojrzałej kobiety ktora jest matka jest mozliwa tylko w 1 przypadku_ brak mozgu.

Gość gość
Niektórzy mówią"zajdę to zajdę,nie to nie".Mam taką bratową 42 lata,2 odchowanych dzieci i stosują kalendarzyk i mówi że jak wpadną to płakać nie będą:p

Gość gość
Aborcję to stosują młódki, które nie mają dzieci a nie mądre, dojrzałe matki.

Gość gość
Bez względu na okoliczności, rodzę dziecko tylko wtedy gdy chcę. Innej opcji nie ma. Oczywiście stawiam sobie jeden warunek: decyzję podejmuję niezwłocznie, póki mogę usunąć komórkę czy zarodek. Uważam że jeśli dziecko ma istnieć, to i ma prawo być chciane, kochane i mieć warunki do rozwoju.

Gość gość
od kiedy mam dzieci nie potrafilabym ot tak usunac zdrowej ciazy. W mlodosci rozwazalam taka opcje, teraz nie. Mysle ze pozniej zastanawialabym sie czy to dziecko byloby takie jak jedno z tych, ktore juz urodzilam i dlaczego urodzilam tamte a to nie. powod "bo nie mialam dodatkowego pokoju i nie chcialo mi sie kolejny raz przechodzic przez nocne karmienie i kupki" jak u jednej celebrytki wydaje mi sie bezduszny. Praca byla i bedzie, po to jest macierzynski zeby po nim wrocic do aktywnosci zawodowej, malo ktora musi isc na zwolnienie przez cala ciaze. Co innego wady genetyczne, nie chcialabym obciazac siebie i dzieci opieka na cale zycie. co innego ciaza z g****u, gdzie wiem ze nie potrafilabym takiego dziecka pokochac i nie chcialabym tego g****u przedluzac o 9 mcy. Gdybym teraz wpadla to zaakceptowalabym ten fakt, takie jest zycie, licze sie z takim ryzykiem, a moze wlasnie to dziecko bedzie tym najukochanszym albo najzdolniejszym? Dzis dowiedzialam sie ze kolezanka z pracy stracila swoje pierwsze dziecko w 7 mcu ciazy, to jest dopiero tragedia, a nie pozna ciaza.

Gość gość
Wszyscy ludzie którzy uprawiają seks zawsze powinni liczyć się z tym że nie ma stuprocentowej antykoncepcji .Zawsze może się zdarzyć wpadka, zawsze!!!

Gość gość
Ja też urodzilabym, zresztą znam wiele takich przypadków. Na pewno nie poddalabym się aborcji, myślę że żadna matka nie usunelaby dziecka tylko dlatego, że już po 40-tce.

Gość gość
Za dwa tygodnie mam termin porodu. Mam 44 lata. Najstarsza córka ma 22 lata, poten syn 17, , córcia 12 lat i najmłodszy syn 7 lat. Pozytywny test wyszedł nam w 23 rocznicę ślubu. Najcudniejszy prezent :). Synuś zdrowy, robiłam NIFTY. Przez cały cxas trwania małżeństwa stosuję mierzenie temperatury i obserwację śluzu. Dzieci planowo - co pięć lat.

Gość gość
Urodzić dziecko to wstyd ale zabić to nie wstyd. Co za czasy.

Gość gość
Mam jedno dziecko. Jeśli wpadnę usunę. Żałuję, ze tego nie zrobiłam przy pierwszej wpadce na tabletkach. Teraz mam spirale. Nigdy więcej żadnych dzieci. I nie moje dziecko nie jest niemowlakiem, nie mam żadnej depresji itp. Ma 4,5 roku. Kocham go bo nie jestem bez serca, pozbawiona uczuć, ale dla mnie macierzyństwo od jakichś dwóch lat to droga krzyżowa. Rośnie mi małe złośliwe wredne z paskudnym charakterem dziecko. I nie wiem skąd on ma te cechy. Jest okropny. Nie slucha, non stop drze jape, nie przyjmuje zadnych zakazow, nakazow. Nie mam do niego siły. Tylko daj i daj i on chce to on chce tamto. Nigdy nie miał wszystkiego na zawołanie i od zawsze na NIE jest awantura...mam dość. Nienawidzę swojego życia :o

Gość gość
Urodziła bym

Gość gość
Mój najmłodszy brat jest ode mnie równe 20 lat młodszy. Moja mama nawet przez chwilę nie wyobrażała sobie, że go nie urodzi. A myśmy mieli żywą zabawkę, w końcu takiego malucha rodzeństwo najczęściej niesamowicie kocha i matce pomoże.

Gość gość
Urodziłabym. Bez wachania.

Gość gość
cieszyłabym się jak nikt na świecie. Tak bardzo pragnę mieć dziecko ale już za późno. Żałuję każdego dnia.

Gość gość
16:02 zazdroszczę:)

Gość gość
16:02 każdy poród miałaś sn?bo ja mam 4 dzieci. Pierwszy poród sn, później cesarka bo bliźniaki ,później cesarka z wyboru i teraz zastanawiam się nad kolejną ciążą to by było trzecie cc,trochę się boję...