Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nękanie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie . Jakiś miesiąc może więcej zamówiłam kardigan na allegro . Niestety wgl nie przypomina tego ze zdjęcia . Więc odeslalam zrobiłam zwrot normalnie dogadalam się z Panią z którą robiłam ten zwrot ze wyśle mi pieniądze I wtedy mam wysłać paczkę Tak też było . W między czasie dodałam komentarz oczywiście negatywny (widziałam nie jeden na tym koncie) oczywiście pani pytała dlaczego i wgl więc wyjasnilam . Wszystko było ok przez około tydzień Góra dwa . Zaczęli wydzwaniac do mnie z tej firmy teraz nie dają mi spokoju piszą SMS dzwonią piszą na e-mail . Gdzie od samego początku mówiłam że nie usunę komentarza niech ludzie wiedzą z kim mają do czynienia . Co mogę z tym zrobić to jest męczące gdy napisałam im ze to podchodzi pod nękanie zaczęli wypisywać na e-mail A jeszcze wcześniej pani z którą rozmawiałam stwierdziła że ona też ma prawo dodać mi komentarz . Oczywiście ma prawo tylko ze jak napisałam co napisze w komentarzu ? Że nie chce usunąć swojego komentarza umieszczonego na ich profilu stwierdziła że nie idzie się ze mną dogadać .. pomóżcie co mogę z tym zrobić . Mam już ich dość .

Gość gość
Bo skoro sie z nią dogadałaś, był zwrot towaru i pieniądze, to nie wystawia się negatywa. Sama sobie jesteś wina.

Gość gość
Dokładnie skoro pieniądze zwrócili, bo Ci nie pasowało to jest to rzetelna firma i negatywa niepotrzebnie wystawiałaś. Mogłabys wystawic, gdyby nie oddali pieniędzy, nie odpowiadali na reklamacje. W tym wypadku właściwiej byłoby wystawić neutralny, gdy aukcja była niezgodna z opisem. Pewnie też przesadzają odnośnie tak czestego kontaktu. Powinni Ci dać spokój i napisać Ci negatywny komentarz, że towar Ci nie odpowiadał i zgodnie z ich polityką zwrócili Ci pieniądze. Ale że wystawiłaś negatywa to oni też. Takie jest moje zdanie.

Gość gość
Twój negatyw była po prostu złośliwy, a nie rzetelny (bo pomyłki się zdarzają nawet przy wysyłce, ale chciałaś zwrot kasy i dostałaś, więc po uja negatywa dałaś, za co? ) Ty byłas złośliwa, teraz oni odpłacją ci tym samym.

Gość gość
I teraz nawet negatywów nie ma co brać pod uwage, bo jak za błahostki ludzie wystawiają. Firma zwróciła pieniądze, kontakt normalny - po co ten negatyw. Są firmy co wysyłają towar niezgodny, albo wcale nie wysyłają i później nie można się z nimi skontaktować. Pieniądze przepadają. I takim wystawia się negatywa. Albo takim co przysyłają niekompletny towar i dosłać nie chcą ani reklamacji nie uwzgledniają.

Gość gość
To nie była pomyłka mają zdjęcia które nie są takie same jak ich towar . Wysyłka pieniędzy za zwrot to jest ich obowiązek . A ja wstawiłam komentarz negatywny do rzeczy które dostałam A nie za kontakt czy współpracę z nimi . Bo jak najbardziej za to dałam 5 gwiazdek (jeżeli ktoś ma konto na allegro i dodawał komentarz to bd wiedział o co chodzi ). Więc jak mam być sobie sama winna ??

Gość gość
Firma powinna dać Ci negatyw i sprawa zakończona. Dwa razy mogli próbować, czy nie cofniesz. Nie chcesz to nie łaski bez. Negatyw za negatyw, bo firma ma racje w tym przypadku.

Gość gość
I przecież napisałam że towar nie był zgodny ze zdjęciem to nie jest widzimisie gdybym mogła dodałbym zdjęcia abyście zobaczyli co było powodem do zwrotu .

Gość gość
Ale dziewczyno! Negatywa daje się jak cię w c*ja zrobią, że kase wezmą i nic nie wyślą, albo zamiast telefonu dostaniesz kamień w pudełku, jak nie idzie się dogadać, brak kontaktu. A ty dostałas swoje pieniądze z powrotem i kontakt był normalny. Jak dla mnie to złośliwie to zrobiłaś, mogłas w ogóle nic nie wystawiać, i było by ok. Ja bym na ich miejscu też ci przywaliła negatyw z opisaną historią i zgłosiła to do allegro, bo chyba nie znasz regulaminu.

Gość gość
Powtarzam KOMENTARZ WYSTAWILAM ZA PRZEDMIOT NIE ZA KONTAKT KAZDY MA PRAWO WIEDZIEC JAK LECA W KULKI I JAKI WYSYLAJA TOWAR ! Oczywiście mają prawo wystawić mi negatywny komentarz mogą nawet z 5 ja i tak nic nie sprzedaje na swoim koncie . Ale po co tak wydzwaniaja jeżeli powiedziałam że nie usunę komentarza .

Gość gość
Kurcze ty jednej rzeczy nie rozumiesz - tak wiemy że towar nie był taki jak na zdjęciu, ale od tego własnie jest polubowne załatwienia sprawy, że odsyłasz towar a oni ci kase. I tak się stało, a ty i tak przywaliłaś negatywa. Eh...

Gość gość
" gość dziś I przecież napisałam że towar nie był zgodny ze zdjęciem to nie jest widzimisie gdybym mogła dodałbym zdjęcia abyście zobaczyli co było powodem do zwrotu . " X W takich przypadkach wystawia się neutralny. Negatywny zarezerwowany jest dla jawnych oszustw, gdzie klient trac****eniądze.

Gość gość
Negatywny komentarz dodaje się według uznania . Może to być za to co opisales/las i za to za co ja im wstawiłam . Ale jak zwykle każdy mądrzejszy od wikipedi ... To forum jest po prostu super pytam co mam zrobić bo nie dają spokoju gdzie powiedziałam NIE wiele razy A wy zjechaliscie mnie

Gość gość
Czytają to wszystko tu, widzę że faktycznie z tobą nie idzie się dogadać. I już się tamtym nie dziwie. Nie wiesz po co piszą, no to mało rozgarnięta jesteś.

Gość gość
Nie powinni wydzwaniać, powinni wystawić negatywa. Ostatecznie mozesz zgłosić do sądu. A nie ma blokady numeru czy e-maila - powinno cos takiego byc w usługach? I tak jak pisałam w takich sytuacjach wystawia się neutralny komentarz, a nie negatyw.

Gość gość
Pytasz co zrobić? Idź się poskarż mamie i tacie, bo nie wiem czego tu oczekiwałaś skoro uważasz te forum za "super". Jesteś upier%liwa, wyszło to na allegro, ze nie potrafisz iść na kompromis, i wyszło to tu. Nara.

Gość gość
Ty też raczej mało ogarnięty /rozgarnieta jesteś . Zapytałam odpowiedziales/las to już nie dogaduj

Gość gość
"Negatywny komentarz dodaje się według uznania" X Dobrze wiedzieć, spoko, czyli to nic nie warte komentarze. Skoro ludzie nie potrafią zgodnie z logika pisac komentarzy, to ja dziekuje za rozmowę. Masz swoje racje i jak ci ludzie tłumaczą, to Ty swoje. Załóz sprawę o nekanie i zakończ tą farse na forum. Albo poblokuj kontakty z nimi i daj se spokój.

Gość gość
w sądzie ja za to wyśmieją, nękanie to wydzwanianie w dzień i nocy, po kilkadziesiat, kilkaset razy tygodniami, a nie jakieś tam maile od firmy.

Gość gość
Ciekawa jestem waszego zachowania w tej sprawie Ale jak zwykle każdy jest taki mądry i kompromisowy oh i ah .. Dziewczyna miała problem odpowiedzieliscie tyle po co te dzikie komentarze

Gość gość
A ja nie wiem, albo to PROWO albo autorka jakaś durna. :/

Gość gość
gość dziś Ciekawa jestem waszego zachowania w tej sprawie Ale jak zwykle każdy jest taki mądry i kompromisowy oh i ah .. Dziewczyna miała problem odpowiedzieliscie tyle po co te dzikie komentarze xxx Myśle, że to ty sama z gościa się bronisz, ale odpowiem. Założyła temat i każdy WEDLUG UZNANIA :) może się wypowiedzieć, tak jak ona według uznania przywaliła negatywa, a teraz robi z siebie ofiarę prześladowania w sieci :D

Gość gość
Zgódź się na unieważnienie komentarza. Ludzie z tej firmy dadzą Ci spokój a potencjalni klienci pod przekreśleniem i tak przeczytają Twoje uwagi.

Gość gość
"Ciekawa jestem waszego zachowania w tej sprawie Ale jak zwykle każdy jest taki mądry i kompromisowy oh i ah .. Dziewczyna miała problem odpowiedzieliscie tyle po co te dzikie komentarze " Jakie dzikie komentarz e? Ludzie sie wypowiedzieli prawidłowo, że niesprawiedliwie dała taki komentarz. Jak zatem mozna ocenić kogoś kto oszukał, nie ma kontaktu i pieniądze przepadły?? Skoro negatywny komentarz to już najwiekszy ciężar jaki mozna napisac? Żeby nie być gołosłownym to miałam taką historię z allegro, jesli chodzi o kompromis. Zamówiłam ładowarkę do telefonu, koszt ok 15 zł przesyłką zwykła nierejestrowaną. Na aukcji pisało wyraźnie, że nierejestrowane często nie dochodza, ale myslę za taką kwotę to nie będe dopłacać 8 zł. Zawsze przesyłki dochodziły, ta nie doszła. Wystawiłam neutralny pisząc, że przesyłka nie dostarczona. Nie wiem czy wina poczty, czy sprzedający nie wysłał. Nie mogę zwalic na sprzedającego - było to oczywiste. A tutaj sprzedający oddał pieniądze, gdyby nie oddał to negatyw jak najabardziej by sie należał.