Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sandrefix

uczulenie u 6msc. dziewczynki. help

Polecane posty

Pomocy.!! Od drugiego miesiąca życia dawałam córce mleko modyfikowane "HIPP" lecz po dwóch miesiącach podawania zmieniłam na bebiko ze względu na cene. Córce zaczęłam podawać bebiko w styczniu a na początku marca pojawiło się uczulenie na skórze (plecy, rączki i brzuch z klatką piersiową). Poinformowałam lekarke o tym po czym ona stwierdziła że to od mleka i przepisała maść robioną w aptece i zyrtec w kropelkach (dodam że na początku jak to zoabzcyła stwierdziła że to od zupek i kazała smarować emolium, jak po dwóch tygodniach poszłam z tym znowu powiedziała że to od zupek lecz zaprzeczyłam ponieważ przez 3 tyg nie dawałam córce zupek itp więc zminiła zdania) . Uczulenie może trochę się zmieniło lecz nie koniecznie na lepsze. Nic nie mówiła o zmianie mleka i się waham że może to nie od mleka lecz może jakieś AZS czy coś. Doradźcie co robić?!!!!! z góry dziękuje na wszystkie przydatne odpowiedzi :)

Gość gość
To jeśli było dobrze na HiPP to zmień mleko na HiPP spowrotem,może bebico małej nie przypasowalo,smaruj ciało emolium,a może to od płynu lub proszku w czym pierzesz,moje dziecko też miało problemy skórne jak było małe i nie wiadomo od czego,może na jakiś czas odstaw płyny i proszki i pierz ubranka w płatkach mydlanych są delikatniejsze,jak dalej będą problemy to udaj się z dzieckiem do dermatologa,też przez to przechodzilam

Gość gość
I ja małego wtedy kapalam w nadmangamianie potasu,ze dwa dni w tym potem w zwykłym emolium,lub położna doradzila wykąpać w krochmalu ale już nie skorzystałam bo małemu się poprawiło

Gość gość
Sprawdź sobie kalendarz pyleń roślin i reakcje krzyżowe. W marcu chyba olcha i topiła pyli. Teraz zaczęła brzoza która krzyżuje się z wieloma produktami np z marchewka jabłkiem itp.

Gość gość
u mojego synka jak zaczeły sie wysypki to okazało się, że to skaza białkowa. wiec trzeba było wyeliminowac produkty mleczne, a jeszcze karmiłam dodatkowo piersią więc tez przestałam jeść białko. Jednak zanim znikneły krostki, suchość skóry i swędzenie to troche trwało. Smarowałam synka produktami z apteki: maścią linomag i linocholesterolem

Dzień dobry! Zdecydowanie warto wypróbować dermokosmetyków Oillan. Jako jedyne emolienty dla niemowląt mają w 100% naturalny skład – pozbawione są wszelkich substancji potencjalnie drażniących, tj. barwników, SLS/SLES, kompozycji zapachowej. Można je stosować już od 1. dnia życia dziecka, aby wspomóc naturalny, prawidłowy rozwój skóry oraz zmniejszyć ryzyko wystąpienia problemów skórnych w przyszłości. Ich skuteczność i bezpieczeństwo zostało potwierdzone w badaniach z udziałem alergików. Całą gamę produktów niezbędnych do mycia i pielęgnacji niemowląt można kupić w aptekach (ich dostępność można sprawdzić na stronie www.ktomalek.pl). Zapraszam również na naszą stronę internetową www.oillan.pl, gdzie znajdzie Pani również więcej informacji o produktach oraz informacje o naszej akcji promocyjnej - za zakup dowolnych produktów z linii Oillan Baby lub Med+ za co najmniej 70 zł pierwsze 3000 osób, które wyśle paragon, otrzyma kod na zakupy 70 zł na produkty Oillan w sklepie kosmetykiaa.pl. Dla osób, które otrzymają taki kod, organizowany jest dodatkowy konkurs, zachęcam do wzięcia udziału w akcji. W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji, zachęcam również do kontaktu pod adresem: oillan@oillan.pl Online Ekspert marki Oillan

Gość ZuzaS
u nas przy azs skóra zrobiła się koszmarna wysuszona i poraniona , pomaga nam emulsja i balsam Elodermu skóra się regeneruje i dużo mniej swędzi.