Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matkom jedynakow zal d**e sciska ze nie dostaja 500 plus

Polecane posty

Gość gośćmixet
Właśnie że ludzie decydują się na dzieci dla 500 plus u mojego syna w szkole bardzo dużo kobiet jest w ciąży a w klasie dwie kobiety urodziły a 2 są w ciąży Ja też zastanawiam się nad kolejnym dzieckiem właśnie ze względu na 500 plus ,nigdy wcześniej nie opłacało się rodzić dzieci tak jak teraz, więc nie gadajcie że nikt się nie decyduje ze względu na te 500 plus ,ja wydaje miesięcznie 700 zł na dziecko więc to jest ogromna pomoc te 500 zł

Gość gość
Ja mam 3 i zastanawiam się kiedy durni ludzie zrozumieją ze nic niedostajemy.... Chyba że kobiety są aż tak głupie ze za niby 500 zł wola sprzedać swoją godność obciecie kosztów na leczenie dzieci na ratowanie rodzacych nie no ale 500 plus dostaje super ekstra ... Mam nadzieję ze kiedyś Polacy przejdą na oczy ze sprzedali się za 500 zł jak k***a

Gość gość
Haha a ja mam jedynaka i dostaje 500plus i 95rodzinnego. maz ma zanizone dochody a ja "oficjalnie" nie pracuje. Przydaja sie te pieniadze nie powiem:) W tym kraju nie oplaca sie byc uczciwym

Gość gość
Gdyby nie 500 plus to bym sie juz nie zdecydowala na 3 dziecko, a wlasnie jestem w ciazy. Wiekszosc moich znajomych z dwojka mysli wlasnie o 3 albo juz jest w ciazy. :)

Gość gość
9:23 coś jest z tobą nie halo Widzę że mąż chyba nie chciał żadnego dziecka że to były wpadki :-O

Gość gość
I z czego sie cieszyć, ze jestes nieuczciwa larwa ? Dzieciak taki sam leser i oszust wyrosnie. Ty jestes wlasnie patologia, a nie uczciwe wielodzietne kochajace sie rodziny. :)

Gość gość
no bo przeciez u nas zawsze sie preferowało różnych darmozjadów, nie to co w krajach protestanckich, gdzie ceniona jest zaradność, pracowitość, tylko o dziwo te kraje się wzbogaciły i faktycznie teraz mogą rozdawać socjal, ale my wolimy rozdawać nic nie wytwarzając. No ale dobrze- zamkną sklepy w niedziele to powywalają ileś bab z pracy, zabronią antykoncepcji to beda rodzić potworki i kaleki, obniżą wam wiek emerytalny to dostaniecie po 700 zł na miesiąc- módlcie sie zeby dzieci wam dały wtedy na chleb. Zadłuzymy się- to wasze dzieci to spłaca w wysokich podatkach. Wyjdziemy z Unii- to wróca do nas tysiące z zagranicy i zobaczycie jakie będzie bezrobocie.A nie sadzę zeby sie nie wiem jak skształciły i kariery porobiły, bo i tak te 500+ głownie przezeracie

Gość gość
To ja wam powiem że zastanawiam się nad piątym dzieckiem, bo wtedy będę miała dokładnie 3,5 tysiąca złotych !!!!500 plus na każde dziecko, oraz rodzinne a oprócz tego oczywiście jednorazowo 1 tys. becikowego i 1 tys. za urodzenie dziecka i 1 tys. kosiniakowego przez rok i ulga podatkowa! Teraz na czworo dzieci Mam 7.500 zł ulgi podatkowej i niech mi ktoś teraz pieprznie bzdurę że nie warto rodzić dzieci?:D Po ^uj pracować? Wcześniej pracowałam w sklepie sportowym. Teraz pieprzę to!!!

Gość gość
Matki jedynakow to albo oszustki jak ta larwa wyzej, albo zazdrosne krowy. A zwlaszcza te frustratki jalowe co juz nie moga splodzic kolejnego bo sa wybrakowane, wiec musza sie jakos wyzyc na szczesliwych ludziach.

Gość gość
a za co będziecie leczyć te swoje dzieciaki, skoro obcięto o ponad połowę środki na leczenie dzieci, sttać was będzie na wyleczenie dziecka z tych 500 zł jak zachoruje na coś innego niz przeziębienie?

Gość gość
Ja mam 2,5 tys na dzieci i mam w d***e prace.

Gość gość
gość dziś a ja czekam az zamkną sklepy w niedziele pracuje tam od 2 lat i wierz mi wszyscy na to czekamy nikogo nie zwolnią bo w handlu brakuje ludzi do pracy . Na każdym dziale u nas sa braki w zatrudnieniu .

Gość gość
Mi nic nie ściska. Mam jedynaka i na tym poprzestalismy, bo wolimy zapewnić porządne życie jednemu niż średnie dwójce czy więcej. Rząd może i nie zabierze tych pieniędzy ale zmiany będą. I trzeba być naprawdę krotkowzrocznym żeby nie wiedzieć jakie to będzie miało skutki. Już jest wzrost cen, zaraz będą kombinować z podatkami, bo żadna gospodarka nie wytrzyma rozdawania. I nie pisze tego z zazdrości,bo potrafię sama zadbać o utrzymanie dziecka. Szkoda mi będzie tych, dla których te pieniądze są na wagę życia, a dostaną je np w formie bonów lub w mniejszej kwocie. I będzie płacz.

Gość gość
Dlaczego uważacie ze zazdroszczą? Rodzic dzieci dla 500 zł? A co to jest 500 zł, za to nie utrzyma się dziecka. Mam troje dzieci . 500 + nie otrzymuje gdyż dwoje z nich są pełnoletnie ( uczą się i są na moim utrzymaniu ) . Moja koleżanka tez ma trojkę tylko młodszych i otrzymuje 1500 i alimenty z funduszu. Nie zazdroszczę jej a wręcz przeciwnie - ciesze się ze otrzymuje pomoc . W końcu nie musi pracować na dwóch etatach bo wcześniej musiała i nie miała zbyt wiele czasu dla dzieci. Sam wynajem mieszkania kosztuje ja 1700 zł a gdzie reszta?

Gość gość
To ja wam powiem że zastanawiam się nad piątym dzieckiem, bo wtedy będę miała dokładnie 3,5 tysiąca złotych !!!!500 plus na każde dziecko, oraz rodzinne a oprócz tego oczywiście jednorazowo 1 tys. becikowego i 1 tys. za urodzenie dziecka i 1 tys. kosiniakowego przez rok i ulga podatkowa! Teraz na czworo dzieci Mam 7.500 zł ulgi podatkowej i niech mi ktoś teraz pieprznie bzdurę że nie warto rodzić dzieci?smiech.gif Po ^uj pracować? Wcześniej pracowałam w sklepie sportowym. Teraz pieprzę to!!! bo jak ci dzieci wyzdychaja , albo wyjada za granice to zostaniesz z niczym, nawet na chleb nie bedziesz miała

Gość gość
No dokładnie matki jedynaków myślały że są takie ę,ą bo będą miały jedno dziecko a teraz po latach wyszło na to że plują sobie w brodę buhaha bo mąż już teraz nie chce zgodzić sie na kolejne dzieci i kombinują jakby tu zapłodnić się strzykawką buhaha współczuję mężów. Rodzice jedynaków nie liczą się, jak wam tak żal dupę ściska to zaadoptujcie kilkuletnie dziecko.

Gość gość
a ja czekam az zamkną sklepy w niedziele pracuje tam od 2 lat i wierz mi wszyscy na to czekamy nikogo nie zwolnią bo w handlu brakuje ludzi do pracy . Na każdym dziale u nas sa braki w zatrudnieniu . a wystarczyło sie wyuczyć na coś lepszego niż sklepowa

Gość gość
To jakieś prova. Nie wierzę, że ludzie są tak głupi. Jestem mamą jedynaka, ale drugie w drodze. Rodzić dla 500+ to patologia.

Gość gość
Nie moja wina, ze takie jalowe wybrakowane baby swiat nosi. Ja jestem plodna i zdrowa i mam dzieci tak, jak nalezy. I czuje sie doceniona. :) matki jedynakow sa w moich oczach nikim :)

Gość gość
Znowu jakas idiotka wymlodzila temat o jedynakach,do tego jeszcze "pincet plus".:-)

Gość gość
No dokładnie matki jedynaków myślały że są takie ę,ą bo będą miały jedno dziecko ja nawet jednego nie chcę,:)choćby dawali 2 tyś miesiecznie

Gość gość
tak, od razu po pierwszym zdaniu widać ze to ta wariatka od jedynaków, taka płodna i dzieciata a całe dni tu sie produkuje

Gość gość
A ja jestem bezdzietna i smiech mnie ogarnia, jak czytam wasze klotnie. Siedza takie styrane baby w osranych pieluchach i sie licytuja, ktora ma wiecej. Za nic bym nie chciala tych pieniedzy i takiego p**********o i nudnego zycia. :)

Gość gość
Tak sciska mi zal d**e bo wiecej dzieci miec nie moge mam jedno nie pelnspeswne wydatkow w h.. i nie kwalfikuje sie do 500+ za to rodziny ktore maja sie i tak dobrze pobieraja swiasczenia .

Gość gość
500 zł to jest bardzo dużo na pomoc dziecku ,wiadomo że człowiek wydaje więcej na dziecko niż 500 zł ale te pieniądze bardzo się przydają ,większość ludzi pracuje za najniższą krajową. A dzięki temu matki będą mogły poświęcić czas dzieciom w domu i zrezygnować z pracy. Chwała dla Platformy Obywatelskiej że wprowadziła ulgę podatkową i kosiniakowe dzięki temu studentki będą miały za co żyć.

Gość gość
Ja jestem ciekawa za co będziecie leczyć dzieci kiedy wam, nie daj boże, poważnie zachoruja. Bo drastycznie obcieli pieniądze na państwowa służbę zdrowia, ceny leków idą w górę. Coraz trudniej dostać się do specjalisty. A jeśli podczas porodu, na który obcieli koszty, wystąpią komplikacje to nie myślcie o cesarce, bo jej wam nie zrobią i będziecie rodzic SN mimo wszystko. A jak wam się urodzi dziecko, w wyniku porodu z komplikacjami, chore to nie liczcie na to, że będą je leczyć. Zostaniecie same z problemem. I co wam wtedy po kosiniakowym czy 500+? Kupicie za nie zdrowie? Nie, bo te 1500 zł wam nie wystarczy na utrzymanie i leczenie dziecka, bo będziecie musialy chodzić prywatnie. Cudowna wizja. Ja już wolę mieć jedynaka, nie zebrać od państwa, utrzymać dziecko na porządnym poziomie, niczego mu nie żałować i nie martwić się czy mi wystarczy.

Gość gość
Dobra dobra tylko że na niepełnosprawne dziecko dostajesz 1200 zł

Gość gość
,,To ja wam powiem że zastanawiam się nad piątym dzieckiem, bo wtedy będę miała dokładnie 3,5 tysiąca złotych !!!!500 plus na każde dziecko, oraz rodzinne a oprócz tego oczywiście jednorazowo 1 tys. becikowego i 1 tys. za urodzenie dziecka i 1 tys. kosiniakowego przez rok i ulga podatkowa! Teraz na czworo dzieci Mam 7.500 zł ulgi podatkowej i niech mi ktoś teraz pieprznie bzdurę że nie warto rodzić dzieci?smiech.gif Po ^uj pracować? Wcześniej pracowałam w sklepie sportowym. Teraz pieprzę to!!! " Za 3500 zl chcesz utrzymac piecioro dzieci? Wyksztalcic je , zadbac o ich przyszlosc ? Dochody mojej rodziny to ok 8 tys zl. My + troje dzieci i szalu nie ma. Gdybym miala 3500 to szukalabym dodatkowej pracy a nie zwalniala sie z niej.

Gość gość
Mi nie sciska, ale moze dlatego że mój mąż ma dniówki 300 zl, wiec te 500 to żadna różnica dla nas. Przy drugim nawet nie bedziemy brac, nie chce nam się latać z tymi wnioskami i załatwiac. Wstydzilabym się.

Gość gość
Wczoraj w panoramie słuchałam o 500 plus, ze samotne matki, pobierające na jedno, maja obowiązek przedstawić wyrok sadu o alimentach, właśnie Żr względu na udawanie samotnych i nieuczciwe pobieranie.