Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosialada

Wysypka u 9latka

Polecane posty

Gość Gosialada

Witam i prosze o pomoc.syn dsotal jakiejs wysypki plamki sa okragle koloru brazoworozowego pokedyncze na vrzuchu plecach pupie wewnatrz ud i teraz na nogach.nie wiem co to moze byc.zmiany sa suche i wyczuwalne pod palcem.lekarka twierdzi ze alergia , zlikwidowalam wszystko co moze byc przyczyna a dalej sie pojawiaja.druga mowi ze to ospa ale syn juz przechodzil dosyc mocno i inaczej to wygladalo.

Gość gość
Mój brat miał dokładnie tak samo i ja tez niedawno. U brata od słodyczy, a ja zjadłam za dużo pączków :p przeszło po dwóch dniach. Alergia na sto procent.

Gość miła jak zawsze
Idz z dzieckiem do dermatologa skoro pediatrzy nie potrafia się określić. PIerwszy raz sie spotkałam, żeby wysypka miała kolor brązowy.

Gość gość
U mnie też wysypka zawsze ma kolor brązowy... ile czasu już ma ta wysypke? Smarujesz go czymś?

Gość miła jak zawsze
Może ma skóre atopową?

Albo ospa albo alergia no nie źle po prostu sami nie wiedzą a coś powiedzieć trzeba ;] a co do tego,że syn przechodził ospę ja miałam dwa razy;) świnke też:)

Gość Gosialada
atopowe to to raczej nie jest, bo kilka sztuk rozsianych po ciele rownego kształtu, to ze ospe można przechodzić kilka razy to wiem tylko to w żaden sposób nie przypomina zmian ospowych, w ubiegłym tygodniu miał dwie na obojczyku, a po niedzieli było już ich więcej, gdy się pojawiały były rozowe a pozniej zmieniają kolor na lekko brązowawy, dziś patrzyłam to nie przybywa i sa koloru brazowo-pomaranczowego????? z racji, ze są suche nie smaruje maściami, które polecila pani doktor, bo one wysuszają a tu nie ma czego, wczoraj wykapalam go w siemieniu lnianym, który jest na wysypki podrażnienia i sucha skóre, na pewno mu nie zaszkodzi, podaję mu wapno i zobaczymy

Gość Gosialada
Jak zmiany sie goily tak znowu mam wrazenie ze sie zaognily i jest ich o kilka,sztuk wiecej