Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość 28

Dom na odludziu

Polecane posty

Gość gość 28

Witam stoje przed dylematem, czy budowac dom "na odludziu" czy kupic stary dom do remontu. Mamy z męzem dzialke na wsi oddaloną o 500m od najblizszych zabudowan, 700m od placu zabaw, sklepu, przystanku komunikacji podmiejskiej, 2km od szkoły . Mąż chce tam budowac dom a ja jestem przerazona głównie ze wzgledu na dzieci, martwie sie ze beda mialy dalelko do rówiesnikow. Mąż argumentuje ze i tak zimą wszedzie wozi sie dziecmi samochodami a wiosna lato 700m do placu zabaw czy 2km do szkoly to czysta przyjemnosc... Druga opcja to remont starego domu, w centrum wsi ( wies raczej tylko z nazwy, to taka osada z apteką, bankiem itp)minusem jest usytulowanie domu bardzo blisko *****iwej drogi i praktycznie brak podworka. Czy ktos mial do czynienia z taki odległosciami jak podałam, jak to wyglada w praktyce? Czy wasze dzieci maja rówiesnikow po sasiedzku czy i tak rodzice przywoza dzieci zeby sie spotkaly po lekcjach?

Gość gość
Niby tak ale zimą.. Oczami wyobrazni widze jak dzieci wracaja te 2km ze szkoly i znowu zeby sie spptkac ze znajomymi idą ten 1-2km. To w koncu sie troche uzbiera. No i przeraza mnie brak sasiadow w odleglosci 500m, znajomi uwazaha to za atut. Moze faktycznie jestem dziwna

Gość gość
Czy wszyscy mieszkacie w miastach? Prosze niech ktos odpowie

Gość gość
Tragedia

Gość gość
2km to jest przecież pół godziny drogi pieszo... Nie przesadzasz z tym odludziem? x 2 km to 10-15 minut pieszo. Do pracy chodzę w pół godziny, a mam 5.5km

Gość gość
To chyba raczej biegiem a nie pieszo. Realne jest 10minut 1km szybkim krokiem

Gość gość
Nie, nie biegam do pracy, tylko chodzę. Trasa zmierzona, czas też i tak od paru lat.

Gość gość
Lepiej na odludziu. Ja szukam tylko takiej działki, żeby mieć prywatność.

Gość gość
Meza babcia miała dom za wsią około 2 km. W lesie tylko jeden sąsiad z 500m dalej. Cos pięknego, zwierzęta leśne zagladaly jej na podwórko. Tylko strach zimą.

Gość gość
Pieknie to jest moze na wakacje na tydzien. Na codzien rodzina z dziecmi- nie wyobrazam sobie.