Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko spało w łóżeczku a teraz nie chce!

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mój synek za 5 dni skończy 10 miesięcy. Od urodzenia spał sam w łóżeczku. Od 3 dni kiedy wkładam go do łóżeczka,krzyczy jak poparzony,jakby krzywda mu się działa. Na początku myślałam,że to przez ząbkowanie tak płacze ale wykluczyłam tę opcje. Gdy biore go do siebie do łóżka to śpi normalnie..może nie przesypia całej nocy tak jak w łóżeczku ale jest lepiej. W łóżeczku budził się z krzykiem ( od tych 3 dni) co jakieś 15 minut,gdy śpi ze mną budzi się 2 razy. W nocy przekładałam go do łóżeczka i nadal to samo. Nie wiem co mu jest. Jest zdrowy,nie jest mu ani za zimno ani za ciepło itd. Ewidentnie coś mu w tym łóżeczku nie pasuje,coś jest nie tak. A może to lęk separacyjny czy coś w tym rodzaju? Gdy śpi ze mną to trzyma mnie za rękę i rusza rączką tak jakby sprawdzał czy jestem przy nim.

Gość gość
u mnie było podobnie, córka (10 mies), od początku spała sama w łóżeczku, ale od 2 tyg, budzi się około 1-2 w nocy na karmienie ( karmię piersią) i po karmieniu nie chce spać w łóżeczku, siada i płacze, kiedy biorę ją do siebie, przytula się i śpi, czasem czekam aż twardo zaśnie i odkładam ją spowrotem do łóżeczka ale wtedy o 5-6 jest już pobudka a kiedy zostawiam żeby spała z nami śpi do 8, rozmawiałam z położną na ten temat i mówiła że czasem kied dziecko ząbkuje tak się zdaża, dodam że córeczka ma spuchnięte dziąsła ale jeszcze nie ma ząbków

Gość gość
Tu Autorka. No chyba u nas to jednak przez ząbki. Właśnie zauważyłam,że pierwszy ząbek się przebił przez dziąsło :)

Gość gość
Lek separacyjny.

Gość gość
hej, to teraz miejmy nadzieje będzie mu lżej , my ciągle czekamy, ślina kapie z buzi, wszystko mieli w buzi, a czasem jak ściśnie mocniej gryzaka to wrzask, mam nadzieje że też wkońcu wyjdzie ząbek, a u twojego synka to pierwszy ząbek????