Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w czym trzymacie bebiko?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chcialam spytac czy mozna to mleko w cos przesypac. Ten karton jest strasznie denerwujacy ciagle mi sie to rozsupuje. Zastanawiam sie czy moge przesypywac tp mleko do takiego plastikowego pudelka przezroczystego do takiego na zywnosc. Niby pisze tam ze nie zalecaja przesypywania ale czemu? Czy cos sie stanie jak przesype. To pudelko ma szczelne zamoniecie. A Wy trzymacie w tej torebce i kartonie czy przesypujecie w cos?

Gość gość
Mozesz przesypac do pojemnika

Gość gość
Przesypuję w takie duże niebieskie opakowanie po bebilonie 800 g.

Gość gość
Ja trzymam w takim plastikowym słoju po kawie.

Gość gość
Ja tez przesypalam do puszki metalowej. A tak wogole to zastanawiam sie czemu tam pisze zeby nie przesypywac. Hmm czy cos sie stanie temu mleku jak bedzie w pojemniku? Czy ktos cos wie? Opakowanie bebika rzeczywiscie strasznie niewygodne

Gość gość
Pewnie nie jest przebadane czy mleko nie wchodzi w reakcję z innym materiałem i producent odpowiada tylko za takie orginalne opakowanie. Zadzwoń na infolinię i możesz się dopytać ( nie wiem czy nr jest na opakowaniu ). Pracuje w korpo przy żywności i u nas pytania z infolinii są traktowane bardzo serio.

Gość gość
Oczywiście, że nie wolno trzymać w plastiku. Plastik nie jest trwałym materiałem, wchodzi w reakcje. W ostateczności możesz przenieść do czegoś szklanego w tej torebce. Albo po prostu wyjąć ją z kartonu i spiąć, ale mleka z niej nie wysypywać. To jest materiał przystosowany do przechowywania mleka.

Gość gość
Ja trzymam je w plastikowym pudełku hipp kupiłam sobie takie pudełko https://www.google.pl/search?q=pude%C5%82ko+na+mleko+hipp&espv=2&tbm=isch&imgil=W944SRePzhi7AM%253A%253BYLItBi0QDytujM%253Bhttps%25253A%25252F%25252Fhipp.dodomku.pl%25252Fsalon_hipp%25252Fpojemnik_na_mleko_hipp%25252F54461.html&source=iu&pf=m&fir=W944SRePzhi7AM%253A%252CYLItBi0QDytujM%252C_&usg=__FQdgB49-uSi3mA8uMNPde6v3LWc%3D&biw=1366&bih=662&ved=0ahUKEwiv4Pjb4I_TAhUBMJoKHZKTB5wQyjcIOw&ei=VSrmWO_hOoHg6ASSp57gCQ#imgrc=W944SRePzhi7AM:

Gość gość
Nie można przesypywać, bo zawilgotnieje w plastiku albo przereaguje z jakimś toksycznym składnikiem w niedostosowanym metalu.

Gość gość
Tu autorka. Zdecydowalam ze przesype to mleko tylko prosze jeszcze o porade czy tak jak mowilam wsypac do plastikowego pudelka czy moze lepiej trzymac w sloiku lub pudelku szklanym?

Gość gość
Ja też przesypuję do pojemnika po bebilonie (to ten sam producent, więc na pewno opakowanie nie jest szkodliwe, a na pewno jest wygodne). Z innych opakowań, to na pewno szkło jest bezpieczne.

Gość gość
Dziekuj***ardzo;)