Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cassmilee

Dalczego rodzice nie pozwalają mi się wyprowadzić do innego miasta

Polecane posty

Gość Cassmilee

Mam taki problem, że chciałabym się już wyprowadzić ale rodzice nie pozwalają mi tego zrobić. Ciągle myślą, że całe życie będę mieszkała obok nich, ale chce z chłopakiem wyprowadzić się 400 km od Śląska. Siostra chłopaka znalazła bardzo fajne mieszkanie dla nas i bardzo chcielibyśmy się tam przenieść i od razu mielibyśmy pracę tam nawet. Problem tkwi w moich rodzicach, jestem jedynaczką i mam 22 lata i jak próbuje rozmawiać z nimi na ten temat to ciagle słysze , że jestem chora że tak daleko , że sobie nie poradzę i że czemu mam mieszkać tam a nie blisko nich. Twierdzą także , że mama mojego chłopaka bardzo chce się go pozbyć z domu. A to nie prawda ! Ona bardzo nam pomaga a to mieszkanie gdzie jest do wynajęcia znajduje się bardzo blisko jego siostry i dziadków. Dajcie jakieś rady jak bym mogła porozmawiać z rodzicami na ten temat. Jedyne co słyszę od nich to to, że czemu już się nie usamodzielnię i się nie wyprowadzę skoro jestem już dorosła, owszem chce to zrobić ale chcę żyć bez dyktowania jak mam wszystko robić i bez ich pomocy. Oni chcą ale zarazem nie chcą żebym się wyprowadziła a w szczególności 400 km od nich. Próbowałam na wszelkie sposoby z nimi porozmawiać ale się nie da bo myślą że zawsze będę obok nich a w końcu chce się usamodzielnić ( mam pracę i w czerwcu kończę szkołę zaoczną). Dajcie jakąś dobrą radę :(

Gość gość
400 km to spora odległość od rodziny, ale rób ja sama to czujesz , poza tym zawsze można wrócić .

Gość gość
Rozumiem że oni nie przykuwają cię kajdankami do kaloryfera w domu. Nie musisz ich słuchać. Spakuj się i wyjedź.

Gość Cassmiee
Była taka sytuacja że byłam przetrzymywana w domu przez tydzień bo rodzice zakazali mi się spotykać z chłopakiem ( było całkiem nie dawno)

Gość Cassmilee
Przez to jak mnie potraktowali nabawiłam się strasznej nerwicy i zaczęłam bać się ludzi bo ciągle myślałam że oni mogą zrobić to samo co moi rodzice :(

Gość gość
Poprostu masz toksycznych rodziców. Spakuj do torby najpotrzebniejsze rzeczy, kup bilet i jedź do chłopaka. Bo inaczej nigdy się z stamtąd nie wyrwiesz.

Gość gość
Nie rozumiem problemu. Masz pracę, jesteś pełnoletnia, pakujesz się i spadasz. Nikogo nie musisz prosisz o zgodę. Przetrzymują cię? Nie wygłupiaj się :)