Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoras z Was zna się na hormonach ? Juz nie wiem co mi jest.

Polecane posty

Gość gość

Ginekolog twierdzi ze to normalne, ze w kazdej gazie cyklu sa zmiany. Rodzinna nie widzi zwiazku z hormonami. A ja czuje sie zle, piersi mi sie powiekszyly sa jakby obrzmiale jak przed okresem, i ciemniejsze sutki. Cera tlusta, z wypryskami jak u nastolatki. Czuje sie zmeczona. Prosze powiedzcie jakie hormony powinnam zbadac ?

Gość gość
Może idź do endokrynologa, ginekolog nie zajmuje się takimi sprawami a już rodzinna tym bardziej.

Gość gość
a robiłaś test na ciążę? wtedy piersi się powiększają pomimo,ze moze zdarzyc się jeszcze okres

Gość gość
Wiem ze sie nie zajmuja, ale moze pokierowaliby mnie gdzies badz podpowiedzili jakieś badania actu totalna olewka. W ciazy nie jestem na 100 %.

Gość gość
Owszem, ginekolog zajmuje się hormonami. Hormony to nie tylko tarczyca, ale i nadnercza, oraz jajniki. x Autorko przebadaj prolaktynę, estrogen, progesteron. Testosteron to raczej nie będzie, chyba, że zauważyłaś dodatkowe owłosienie. Bardziej i to wygląda na zaburzenie żeńskich hormonów. Ale w sumie... weź ze 200zł i zrób wszystko, jak szaleć to szaleć. -prolaktyna -estrogen -progesteron -testosteron wolny -kortyzol -tsh No i na początek test ciążowy jak radzi gość 11:21

Gość gość
Jeśli na 100% nie jesteś w ciąży to znaczy,że nie tolerujesz hormonów. Ja też tak miałam. Wcześniej bądź później objawiła się tak nietolerancja nawet na małą dawkę hormonów. Mój Gin mówił,że to niemożliwe. Do tego doszło to,że włókniaki zaczęły rosnąć jak przy ciąży. Po odstawieniu wszystko zaczęło wracać do normy.

Gość gość
Ale autorka nie pisze, ze bierze jakies hormony, tylko, ze podejrzewa hormony.

Gość gość
Nie, hormonów nie biorę. A jestem po okresie, tydzien temu mi sie skończył. Te objawy mam już od jakiegoś czasu, wiec podejrzewam ze cos nie tak z hormonami.

Gość gość
A i zapomnialam napisac ze przytylam, mimo ze jem normalnie

Gość gość
bardzo wazne sa przeciwciala anty-TPO. czesto samo tsh wychodzi w normie, t4 i t5 tez, a anty-TPO jest nieprawidlowe. zanim tsh bedzie poza norma ty juz mozesz miec zniszczony organizm.ja tak mialam

Gość gość
Obrzmiałe piersi to nadmiar prolaktyny. Albo zrób badania i niech lekarz Ci coś na to przepisze albo kup sobie ziołowy lek bez recepty o nazwie Castagnus. Skuteczny.

Gość gość
Dziekuje wam. Wlasnie tsh mam w normie, ale zbadam sie szerzej. Dziekuje

Gość gość
A co z podwyższonym anty tpo ? Któraś zaszła w ciążę?