Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nietypowy projekt domu

Polecane posty

Gość gość
Wygląda kosmicznie. Wolałabym tradycyjny dom a resztę pieniędzy zainwestować w nieruchomości.

Gość gość
Interesujący projekt. Mam 2 zastrzeżenia: światło dzienne wewnątrz domu i korytarz na pietrze ma prawie 16m2

Gość gość
Fajny ale trzeba go dobrze w teren wpasowac. I zastanawiam się czy na dole przez te wycięcia nie bedzie ciemno.

Gość gość
co to qrna za goofno ???

Gość gość
Dla mnie wygląda kościołkowo :P Serio mam bardzo podobny kościółek u siebie w miejscowości, podobne okna (witraże) i na dachu krzyż. Rozumiem, że działkę budujecie gdzieś na pustkowiu? bo jesli na osiedlu domków jednorodzinnych to obowiązuje coś takiego jak plan zagospodarowania, stawiający wymogi np. co do wyglądu dachu. W takim przypadku projekt może sie nie sprawdzić.

Gość gość
tu Autorka. Działka jest na totalnym odludziu, już sprawdzaliśmy, możemy taki dom zbudować. Ale rodzina puka się w głowę widząc projekt:)

Gość gość
Jejku straszny. Naprawdę okropny. Wiem że to Wasz wybór ale sama nigdy przenigdy nie chciałabym takiego straszydla. Za te pieniądze możesz mieć piękny tradycyjny dom, prawdziwa wille

Gość gość
Hehe, dom nietypowy, oryginalny, chyba lepiej prezentuje sie w srodku niz na zewnatrz. No nie moj typ choc ciekawy, ja wole nowoczesne ale kanciaste z bryly kwadratowej. Pamietaj, ze wazne abyscie wy sie tam dobrze czuli, to dom dla was nie dla ludzi z waskimi horyzontami myslowymi.

Gość gość
No na pewno lepszy niż te polackie pseudo dworki z kolumienkami, kutymi balkonikami i grubą dachówką laminowaną, świecącą się jak psu jajca :P

Gość gość
Super jest !

Gość gość
Takie budowane na planie koła domy z otwartymi przestrzeniami są bardzo korzystne jeśli chodzi o przepływ powietrza, ogrzewanie, doświetlenie. Mały problem pojawia się przy urządzaniu bo niestety ciężej się wpasować z pewnymi rzeczami w krzywizny/dziwne kształty okien, no i oczywiście trzeba brać pod uwagę to że wszelkie remonty w domu to o wiele większy koszt bo wymiary są niestandardowe. Ale generalnie jeśli to dom pośród natury a nie w jednolitym osiedlu domków jednorodzinnych - to powinien być ok, mimo specyficznego wyglądu wpasuje w krajobraz.

Gość gość
Ten projekt jest po prostu koszmarny. Takie pseudonowoczesne bezguście w cygańskim stylu. Powinni to zgłosić do Makabryły.

Gość ulka78
Jak się ma dobrego projektanta to wszystko stworzy. Mi się podobają domy pasywne, ale pod moje widzi mi się stworzone. Wszystko dopasowane do potrzeb. Wiele projektów oglądałam na: http://ecoreadyhouse.pl/projekty-domow-pasywnych , ale mojego typu nie znalazłam, myślę że będzie wszystko ok z biegiem czasu.

Gość aSunsin
Prawda jest taka, że nietypowy projekt domu nie musi być wcale kosmiczny, czasami domy, które wyglądają bardzo tradycyjnie maja zastosowane takie rozwiązania, które możemy nazwać nietypowymi. Przykłady takich projektów możecie znaleźć chociażby tutaj - http://projekty.domywstylu.pl/ są domy, które robią na mnie wrażenie, najlepiej zebrać sobie wszystkie takie projekty i dopiero potem wybrać coś odpowiedniego.

Gość gość
Jak użyjesz odpowiednich materiałów, żeby był trwały to będzie dobrze. U nas w kraju robi się coraz zimniej i nie żałuję, że zainwestowałem w solidne ocieplenie budynku. Teraz ciepło w ogóle nie przenika przez ściany. Wszystko dzięki systemowi CARBON od caparola.

Gość gość
Niestety wygląda troche obciachowo

Gość gość
Jak kto uważa.... ja też mam nietypowy dom i nie wiem nawet kto podjął się takiego projektu. Po latach dom musiał być gruntownie wyremontowany. Jaka myślałam o kosztach dachu to słabo mi się robiło. Dobrze, że mam kontakt do firmy http://www.top-dach.com.pl/. mają dość atrakcyjne ceny.

Gość gość
czy to ma być stacja NASA czy kościół w nowoczesnym wydaniu? maszkaron jakich mało POWIERZCHNIA 390m2 - i życie na mopie i miotle