Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

jak dobrac stanik

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Dziewczyny od zawsze mam ciezko dobrac stanik. Teraz po ciazy i karmieniu ttm bardziej.biust mam mniej jedrny.patrzylam jak mierzyc a itak co kupie stanik to albo za male miseczki albo pod pacha mnie ociera albo dookola mnie obciska i tak ciagle. Jakies rady? Procz tego by wybrac sie do barffiterki

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Wybierz si臋 do brafitterki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nikt nie widzia艂 twoich cyck贸w wi臋c jak ci doradzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Forum Lobby Biu艣ciastych, blog Balkonetka, strony o brafittingu na Youtube, blog Stanikomania - wsz臋dzie tam masz na r贸偶ne sposoby wyt艂umaczone jak dobiera膰, jak stanik ma le偶e膰 etc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do dobrego sklepu z bielizn膮 偶eby oferowali brafiting ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kolejna wyje偶d偶a z allesem , ja nie mog臋 przecie偶 to szajs nad szajsy , tak samo jak gaja czy kris line

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Trzeba kupowa膰 dobrych firm a nie w ciucholandzie lub na targu.Na cycach nie nale偶y oszcz臋dza膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
te drogie te偶 si臋 nie sprawdzaj膮 , np taki Triumph, Samanta, Ewa Michalak , Kris Line czy Felina kasa wywalona w b艂oto a staniki za ponad 100 z艂 a nawet ponad 200 z艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie cena jest najwa偶niejsza (cho膰 ma znaczenie - nie da si臋 zrobi膰 dobrego stanika za 30 czy 40 z艂), tylko jako艣膰 i dopasowanie. Feliny, allesy i triumphy to szajs w艂a艣nie z tego powodu, 偶e maj膮 koszmarnie ograniczon膮 rozmiar贸wk臋 i na wi臋kszo艣膰 kobiet po prostu brak im rozmiar贸w :O Dobre firmy to w艂a艣nie np. Ewa Michalak, Comexim, Freya, Panache, Kris Line (nowsze modele), Change, Dalia, Cleo...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Cleo to akurat linia Panache(zanim co艣 napiszesz to si臋 rozeznaj bo si臋 o艣mieszasz) a jak chwalisz Kris Line i Ew臋 Michalak to zastanawiam si臋 kto ci p艂aci za reklam臋. Te dwie ostatnie firmy sklepy wycofuj膮. A co do Freya to wsp贸艂czuj臋 wysoka cena za kiepsk膮 jako艣膰 na ma艂o kt贸re cycki pasuje...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nikt si臋 nie o艣miesza. Nie dla picu to jest oddzielna linia, wi臋c i ma oddzieln膮 nazw臋. Linia Panache ma inne kroje, inn膮 stylistyk臋 i celuje w inn膮 grup臋 (starsz膮/bardziej klasyczn膮) ni偶 Cleo. Podobnie by艂o np. z inn膮 ich "podmark膮" Masquerade b臋d膮c膮 w stylistyce bardziej "buduarowej". Zreszt膮 jakby si臋 tak czepia膰, to by wysz艂o, 偶e w sumie 偶e Freya, Elomi i Goddes to te偶 "to samo" bo przecie偶 wszystko to grupa Wacoal :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A nawiasem m贸wi膮c to od paru tygodni obserwuj臋, 偶e ty albo kto艣 tobie podobny stara si臋 tu w w膮tkach bieli藕nianych zrobi膰 wszystko, 偶eby zdezawuowa膰 pewne DOBRE marki. Jeste艣 w艂a艣cicielk膮 jakiego艣 sklepu z firmami o 3 rozmiarach na krzy偶, 偶e Freya czy Panache robi膮 ci konkurencj臋 i bankrutujesz? :D To zmie艅 asortyment i zr贸b szkolenie z brafittingu, a nie szkalujesz innych :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najlepiej wykona膰 odlew cyck贸w i potem dobra膰 stanik.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 wczoraj panache i cleo ju偶 ci wy偶ej wyt艂umaczono; a ja, jako osoba z 5-letnim do艣wiadczeniem jako brafitterka dodam, 偶e staniki freyi pasuj膮 na bardzo wiele i bardzo r贸偶nych biust贸w od tych ma艂ych po spore, kwestia dopasowania modelu i rozmiaru, jak w ka偶dym innym staniku zreszt膮;

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
freyia panache cleo sa wygodne i sliczne. czego chciec wiecej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kazda kobieta ma r贸偶ne cycki.S膮 one r贸偶ne miedzy sob膮 i nie mozna korzysta膰 z produkcji masowej.Produkcja masowa to standart dla idealnych piersi.Kobiety wraz z wiekiem piersi zmieniaja kszta艂t.Tylko silikony s膮 idealne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 z takim podej艣ciem to nawet majtki by trzeba szy膰 indywidualnie :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 wczoraj odnioslam dokladnie to samo wrazenie! faktycznie to juz ktorys kolejny temat ostatnio gdzie jakis tr000l sie sie pluje na temat znanych marek :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
polscy producenci te偶 si臋 sprawdzaj膮 jak np Gorsenia czy Ava nie trzeba przep艂aca膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 wczoraj niestety ich rozmiar贸wka nie jest jeszcze tak szeroka jak innych firm (w tym innych polskich), plus wyb贸r kroj贸w i modeli oraz ich dopracowanie pozostawiaj膮 nieraz do 偶yczenia; og贸lnie te firmy maj膮 niez艂膮 "baz贸wk臋" dla mniejszych i 艣rednich-wi臋kszych biust贸w, ale np. dobrego half cupa u nich nie kupisz, o longline mo偶esz pomarzy膰, sportowca nie maj膮 偶adngo itp. itd. Gorsenia mam wr臋cz wra偶enie, 偶e si臋 cofa w rozwoju, bo moja mama ich lubi, kupowa艂a w miar臋 regularnie a teraz m贸wi, ze coraz mniej w jej rozmiarze wyboru jest...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja mam du偶y biust 80 K czasem L i kupuj臋 w Polskich firmach , w Avie si臋 trafi膮 czasem w Lubelskim Mediolano , Dalia te偶 czasem cos dla mnie ma . Przesta艅cie plu膰 na swoich do cholery pewnie wam jakies zagraniczne szajsy jak triuph czy felina nie id膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A nawiasem m贸wi膮c to od paru tygodni obserwuj臋, 偶e ty albo kto艣 tobie podobny stara si臋 tu w w膮tkach bieli藕nianych zrobi膰 wszystko, 偶eby zdezawuowa膰 pewne DOBRE marki. Jeste艣 w艂a艣cicielk膮 jakiego艣 sklepu z firmami o 3 rozmiarach na krzy偶, 偶e Freya czy Panache robi膮 ci konkurencj臋 i bankrutujesz? smiech.gif To zmie艅 asortyment i zr贸b szkolenie z brafittingu, a nie szkalujesz innych XXXXXXXXXX Freya akurat nic jest nie warta , rozmiar贸wka szeroka owszem konstrukcja nie wiadomo dla kogo , na biust pod pachami , dla dziewczyn z wi臋kszym biustem koszmarnie wysokie mostki i do tego szerokie . Panache akurat si臋 spisuje ale ceny s膮 do艣膰 wysokie w moim mie艣cie przebi艂o ju偶 250 z艂 za najta艅szy model :( sklepu z bielizn膮 nie mam ale mnie co艣 trafia je偶eli znajdzie si臋 osoba kt贸ra nie rozumie ,ze dla niekt贸rych pa艅 wydatek na biustonosz 200 z艂 jest za du偶y. Polscy producenci te偶 daj膮 rad臋 i to za st贸wk臋 mniej ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dobry stanik to dobry materia艂 +mozolna robocizna,a to kosztuje. Szczeg贸lnie duzy biust jest na to wra偶liwy.Trzeba o niego dba膰.Stanik to inwestycja conajmniej na rok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie musi kosztowa膰 b贸g wie ile . Ava si臋 spisuje , Gorsenia si臋 spisuje nawet Gaja poszerzy艂a rozmiar贸wk臋 i to nie sa staniki za b贸g wie ile tylko w grancach 70 -150z艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dobry stanik to dobry materia艂 +mozolna robocizna,a to kosztuje. Szczeg贸lnie duzy biust jest na to wra偶liwy.Trzeba o niego dba膰.Stanik to inwestycja conajmniej na rok. XXX Powiedz to w triumphach i esotiqach gdzie bielizna do艣膰 droga a potrafi si臋 rozwalic po 3 -mcach . Podobnie z Samant膮 i Kris Line hmm rozmiar贸wka szeroka , wzornictwo cudne a si臋 rozwalaj膮 po 3 -6 miesi膮cach. My si臋 zmieniamy , tak samo jak nasze cia艂o i w szczeg贸lno艣ci biust. Biustonosza si臋 nie kupuje na ca艂e 偶ycie. W ci膮gu roku biust tez si臋 mo偶e zmieni膰 , warto wtedy mie膰 jakie艣 zapasowe rozmiary (gdy si臋 schudnie albo przytyje)wi臋c po co p艂aci膰 koszmarne pieni膮dze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Triumph贸w nie nosz臋 bo w ich rozmiar贸wk臋 nie wchodz臋 (jak 80% kobiet zreszt膮). Samant臋 mia艂am jedn膮, i fakt, by艂am 艣rednio zadowolona bo mia艂a ma艂o pracuj膮cy, ale to by艂o ze 2 lata temu, mo偶e si臋 poprawili? Z polskich regularnie nosz臋 E. Michalak, Krisline, Comexim i Dali臋 - na 偶adn膮 z tych firm nie narzekam, cho膰 ka偶da miewa lepsze i gorsze modele.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Polki powinny kupowa膰 tylko staniki producenta polskiego.W zalezno艣ci od kraju kobiety maj膮 r贸偶ne wielkosci cyc贸w .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Popieram wpis wyzej.Zobacz map臋 Europy i zaznaczone na niej wielko艣c****ersi kobiet.Stad i r贸zni producenci bustonoszy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Angielskie s膮 jeszcze fajne ale drogie. Polscy producenci poszli bardzo do przodu ale ka偶dy powinien mie膰 swoj膮 tabelk臋 rozmiar贸w. Powa偶nie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 droga przez m臋k臋 i troch臋
Kilka 艂adnych lat lat temu b臋d膮c jeszcze na studiach (by艂am szczuplejsza i z mniejszym o du偶o biustem ni偶 obecnie) kupowanie stanika by艂o dla mnie frustracj膮 , katorga i z艂em koniecznym. Zawsze my艣la艂am ,偶e to z moim biustem jest co艣 nie tak ,偶e np obwis艂y albo jaki艣 nie wymiarowy bo przecie偶 D to najwi臋ksza miska a DD to ju偶 jaka艣 przesada. Ka偶de mozliwe fasony i rozmiary mierzy艂am. Zakupy i wydatki ko艅czy艂y si臋 najcz臋艣ciej w triumphach ... bo by艂a miska do o zgrozo E. No i tak w kilku starych triumphah starej produkcji (te nowe szlag trafi艂 raz dwa) przechodzi艂am kilka lat. Juz sama nie pai臋tam jak to si臋 zacz臋艂o , 偶e si臋 zainteresowa艂am odpowiednim doborem stanika.

Udost臋pnij ten post