Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani kierowca

Mam 30 tys. na samochod. Lepiej kupic cos uzywanego czy nowa Dacie Logan?

Polecane posty

Gość pani kierowca

jak w temacie

Gość gość
Absolutnie wybrać nowe nie styrane przez nikogo autko... i ten zapach świeżości nowego auta jest nie do zastąpienia przez przesiąkniete zapachem poprzednich właścicieli używki...

Gość gość
Za taka kwote to mozna kupic juz naprawde super fajny samochod uzywany. A nowy nie zawsze oznacza lepszy.

Gość gość
30 tyś. na nową dajcie nie wystarczy, a przy używanym samsamochodzie to różnie bywa.

Gość gość
za 30 nowe to nic dobrego pozatym wyjedziesz z salonu i juz jestes 6tysi w plecy

Gość gość
Daj sobie spokój z nowym szajsem. Kup używany porządnej marki.

Gość gość
> za 30 nowe to nic dobrego pozatym wyjedziesz z salonu i juz jestes 6tysi w plecy To tak samo jak z ciuchami - nowe 200 zł, a w szmateksie 5. Jak Cię nie stać na nowy, to nie kupuj, ale schowaj się z tymi "w plecy".

Gość pani kierowca
@ gość dziś 30 tyś. na nową dajcie nie wystarczy x Wystarczy bo nawet tu na kafe sa reklamy ze sprzedaja nowe Logany za 29.9 tys wiec wystarczy.

Gość zmotoryzowany smyk
ta Dacia sracia po kilku latach się rozleci. Za tą kasę kup sobie używane BMW lub jakieś inne niemieckie auto

Gość pani kierowca
@ zmotoryzowany smyk dziś Za tą kasę kup sobie używane BMW x Chyba bym zwymiotowala gdybym miala wsiasc do szrota dla dresiarzy. Wstyd mi nawet przechodzic kolo cudzego BMW a co dopiero gdybym miala sama nim jezdzic. Kiedys pare lat temu pewien blokers do mnie startowal. Nawet przystojny byl i umial tanczyc. Niestety jezdzil szrotem BMW a mi bylo coraz bardziej wstyd wsiadac do samochodu tej marki. Na szczescie dzis mam innego chlopaka :)

Gość prawi 114
a ile ta dacia kosztuje ? Jeżeli chcesz to mozesz ją kupić Na pewno nie oplaca sie za 30 tys uzywane auto , a wiesz dlaczego ? Bo używane to kot w worku , a nowe to jednak nowe Dlatego ludzie kubpuja uzywane jak mają 10 tys w portfelu ,a nie 30 tys. Sam jakbym miał 30tys do wydania to wolałbym zdecydowanie nowe ..Nawet nie brałbym pod uwagę starego

Gość prawi 114
sprawdzilem jakie ta dacia ma silniki , ten bedzie najlepszy , ma tylko 2500 obrotów przy 90 km/h 0,9 TCe 90 KM

Gość gość
09:42 Reklamował,ale jak wejdziesz w link to się przekonasz, źe nic tam nie będzie.

Gość prawi 114
okej cofam to co napisałem , znalazlem ze dacia z tym silnikiem kosztuje 40 tys za 29 990 masz dwa silniki 1.Sce 75 KM 2, (1.2 16V 75 KM_

Gość prawi 114
z tych dwóch silników , ten poniżej będzie lepszy 1.2 16V 75 KM dlatego ze ma 4 cylindy co za tym praca będzie bardziej przyjemna dla ucha dacia 29 900 mozna kupic z tym silnikiem , ale bez klimatyzacji.. Za kimatyzacje trzeba doplacić czyli w praktyce najbardziej oplacalny jest pakiet Open i silnik 1.2 16V 75 KM ( Cena 34 200 ) W tym pakiecie są elektryczne szyby kierowcy i klimatyzacja , a to bardzo wygodne rozwiazanie .. Co to oznacza ? Za dacia za 29 900 nie ma sensu , bo w tej cenie nie ma ani klimatyzacji ani elektrycznych szyb z przodu. http://www.dacia.pl/media/cenniki-2017/att869f6f62d04143e0b37b380fd8289362/new-logan-2017-price.pdf

Gość prawi 114
absolutne minimum co ma sens to Pakiet open z silnikiem 1.2 16V 75 KM ale wtedy na auto trzeba dać 34 200 zł oczywiscie po negocjacjach w salonie .. Cena być moze spadnie do 33 tys zł

Gość A po co ci auto głupi
prowokatorze??? Na zakupy dla mamusi wystarczą ci reklamówki i jedna/dwie graby.

Gość prawi 114
powiem tak- w aucie bez klimatyzacji można sie obyć , ale elektryczne szyby z przodu od strony kierowcy to podstawa .. Muszą być elektryczne szyby , dzieki temu nie musisz kręcić korbką co chwila naciskasz przycisk i same opadaja / podnoszą się Mam nadzieje ze pomogłem

Gość gość
Dla kobiety, Mercedes klasa C, nadwozie wg uznania.

Gość gość
Albo dolozyc i yarisa kupic albo picanto z gazem.

Gość pani kierowc
@ prawi 114 dziś powiem tak- w aucie bez klimatyzacji można sie obyć , ale elektryczne szyby z przodu od strony kierowcy to podstawa ..Muszą być elektryczne szyby , dzieki temu nie musisz kręcić korbką co chwila naciskasz przycisk i same opadaja / podnoszą się Mam nadzieje ze pomogłem x Powiem tak. Jestem totalnie zrazona do elektrycznych szyb. Sporadycznie zdarzalo mi sie korzystac z samochodu kolezanki i zawsze mialam klopot z lekkim uchyleniem szyby. Lubie swieze powietrze w samochodzie. Minimalne opuszczenie szyby przyciskiem elektrycznym to masakra. Albo otwieralo sie od razu na 1/3 albo wcale. Musialam probowac kilkanascie razy zanim utrafilam we wmiare to co chcialam. Z korbka nie ma takich problemow. Krece tyle ile mi potrzeba i moge uchylic szybe chocby na 5 mm. Zero problemu.

Gość gość
zmotoryzowany smyk dziś ...ta Dacia sracia po kilku latach się rozleci. Za tą kasę kup sobie używane BMW lub jakieś inne niemieckie auto... x Napisał prawdziwy PRZYGŁUP vel zwolennik marki Będziesz Miał Wydatki/Będziesz Miał Wypadek :P. Dacia to sprawdzona technologia RENAULT pozbawiona większości zawodnej niestety elektroniki. To nie jest auto dla pochłaniacza tysięcy kilometrów dziennie, ale rozsądnie zaprojektowany pojazd na POLSKIE WARUNKI :D. Osobiście jeżdżę Meganką i nie zamieniłbym jej na żadne BMW itp. niemiecki szrot.

Gość gość
pani kierowc dziś Też tak myślałem przesiadając się z poczciwego Poloneza :D. Wkrótce okazało się, że 4 elektryczne szyby stały się dla mnie najczęściej wykorzystywanym elementem wyposażenia dodatkowego :). Sprawdź dokładnie specyfikację tego droższego auta. Najczęściej opłaca się dopłacić do troszeczkę droższej wersji. Najtańsze są zazwyczaj zupełne "golasy", które mają przyciągnąć ceną klienta. Gdy kupowałem swoją Megankę (wyposażoną nawet w kurtyny/poduszki boczne), mogłem kupić za tą samą cenę gołego VW Golfa z dziadowskim silnikiem, niestosowaną już nigdzie skrzynią czterobiegową i szybami na korbkę.

Gość gość
Yaris to niezawodne,bezawaryjne auto.idealne dla kobiety.

Gość gość
Po pierwsze nowe modele nie są już tak niezawodne, jak pierwsza - kultowa seria. Po drugie też ma niedopracowane szczegóły, np. w poprzednim modelu podłokietnik w drzwiach był na takiej wysokości, że trzeba było schylić się, by oprzeć na nim łokieć.

Gość gość
Kup różowy. Śliczne są.

Gość gość
Absolutne minimum silnikowe to 1.6. Wszystko poniżej to kosiarki, a poniżej 1 l to golarki. A prawda jest taka, że aby auto jako tako jechało to musi być co najmniej te 2 litry w benzynce albo 2,5-3 litry w dizlu.

Gość gość
Jaki podlokietnik!?to są pierdoły!silnik itp najwazniejszy.nie ma kosztownych napraw.a nowy to jest na gwarancji wiec jakby co to za darmo naprawią.