Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kosiniakowe

Polecane posty

Gość gość

Czesc dziewczyny :) aktualnie odbywam staz i niedawno dowiedzialm sie, ze jestem w ciazy... nie nalezy mi sie urlop macierzynski ale z tego co wiem powinnam dostac "kosiniakowe" ale... chcialabym sprostowac jedna kwestie nad, ktora sie zastanawiam ( bo tak slyszalam... ) jesli kiedykolwkiek w zyciu bylam zatrudniona na normalna umomwe, czyli umowe o prace nie nalezy mi sie ten zasilek? czy to prawda? Ja osobiscie uwazam, ze nie ale potrzebuje potwierdzenia :)

Gość gość
Należy ci się ten zasiłek jeżeli w momencie składania wniosku nie jestes zatrudniona

Gość gość
no nie bede miala zatrudnienia. staz konczy mi sie w lipcu i bede bezrobotna

Gość gość
Nalezy Ci sie

Gość gość
Dziekuje :)

Gość gość
Autorko pytanie Z czego będziesz żyła po roku jak się zasiłek skończy?

Gość gość
:D Bede miala z czego zyc :D po pierwsze mam partnera, ktory pracuje po 2 ja pracuje cale życie odkad skonczylam szkole :) nigdy nie liczylam na nikogo tylko pracowalam sama na siebe. Gdy zaszlam w pierwsza ciaze pracowalam na umowe o prace i dostawalam macierzynskie. Niestety firma miedzczasie padla. Kiedy moj syn skonczyl 2 latka wrocilam do pracy (znalazlam ja bardzo szybko) po pol roku pracy zmienialam prace (to ten staz o ktorym pislam ) nie jestem typem kobiety, kora pobiera zmasilki lata do mopsow itd ale to co mi sie nalezy to mi sie nalezy. Pozdrawiam

Gość gość
Przy kosiniakowym możesz nawet pracować na zlecenie czy umowę o dzieło i jeżeli z tego tytułu nie masz prawa do urlopu macierzyńskiego na należy się kosiniakowe. Ja także pobieram, a oprócz tego mam swoje mieszkanie które wynajmuję i oszczędności na ładnych parę lat spokojnego życia (to tak dla tych ciekawskich co zrobię jak mi się kosiniakowe skończy).