Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jedynaczka30

JAK NAUCZYĆ 2, 5 LATKĘ

Polecane posty

Gość Jedynaczka30

Korzystania z nocnika? Mała niedługo pójdzie do przedszkola i nadal nosi pampersy.Nie mogę jej nauczyć żeby usiadła na nocnik.Proszę doświadczone mamy o podpowiedz.

Gość gość
2,5 roku i w pampersach? To coś Ty robiła kobieto do tej pory?

Gość ojciec z gościa
Przestań kobieto zakładać jej pampersy bo do usranej śmierci niczego dzieciaka nie nauczysz. Nawet jak się zleje w ubranie czy do łózka będzie to dla niej sytuacja na tyle niekomfortowa że szybko odgadnie związek przyczynowo-skutkowy ;-)

Gość gość
W tym wieku najczęściej dziecko sie oducza bo sa świadome wcześniej to tylko męczarnia ciagle sadzanie a nóż sie trafi. Jak bedzie ciepło to niech lata bez majteczek a nocnik w pogotowiu aż załapie. Corka w tym wieku nauczyła sie w dwa dni, z synkiem gorzej. Nadal uczymy a ma prawie 3!!!

Gość jedynaczka30
Dziś wyjątkowo usiadła na nocnik i udało się.Do tej pory uciekała gdy chciałam ją posadzić.Cały czas chciałam, ale przecież na siłę nie mogłam żeby się nie zraziła.

Gość Jedynaczka4
Dziś wyjątkowo usiadła na nocnik i udało się.Do tej pory uciekała gdy chciałam ją posadzić.Cały czas chciałam, ale przecież na siłę nie mogłam żeby się nie zraziła.

Gość Jedynaczka4
BARDZO DZIĘKUJE za cenne podpowiedzi.Pozdrawiam serdecznie.

Gość gość
Moja córka ma już 2 lata i 9 miesicy i mamy ten sam problem. Kupke robi na toalecie, ale z siku nie ma mowy. Czekam na lato az puszczę ją na ogródek i się nauczy. Próbowałam już w tamte wakacje jak miała 2 lata, ale w zsikanych spodniach bawiła się równie świetnie co w suchych. Nie czuła dyskomfortu. Nie widzę też sensu w dzikim nacisku na odpieluchowanie dzieci. Jak dziecko jest gotowe to samo załapie. Przecież nikt nie widział 5-latka w pampersie prawda :-) a sadzenie na nocnik jak tylko nauczy się siadać, czyli w wieku mniej więcej 6 miesięcy to zadne odpampersowanie bo dziecko nie jest świadome swojej fizjologii. Jak się przypadkiem zsika taki maluch do nocnika to rodzic się cieszy ze dziecko zrobiło to świadomie :-D